• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Malo bildaš ruke he he! :lol: :lol:
Znam kako ti je jer kad sjednem za TV sa mehanički upravljačem
i duže vrijeme radim nešto ruke postaju "teške".
Stavi hidraulični upravljač i takvih problema nećeš imati.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Koje je godište taj TV 730?
Po slikam ja model TV 731
(gornje poluge hidraulike, sam sistem hidraulike,
spojka za poteznicu, poteznica ) i naravno boja.
isto kao i moj samo ja na pločici TV 730.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Sistem hidraulike i stvari oko nje su zaista od 731 ali boja nije jer 731 nije plave boje.
Možda je neko sam promjenijo te stvari ili je možda takvo godište da su se tad serije promenljivale.

B

bezimeni

Guest

pozdrav,

nakon duge potrage, nađoh i ja anlaser za mog tomu. našao mi ga je čovjek kod kojeg sam kupio frezu, a bio je kao iz mora izvađen, ne da je bio zahrđan, nego je bio zavaren koliko je bio zapečen...odem prvo do jednog autoelektričara koji je blizu mene, da ga pogleda i kaže jel se isplati radit, i čim ga je vidio, grohotom se nasmijao i kaže mi: baci to u bosnu...
tek tad sam dobio pravu želju da ga osposobim, jer takvi krševi su meni pravi izazov. da ne duljim, uglavnom, dobra dva dana sam se natezao s njim, rastavi ga, postavi, skini, probaj...eto sad radi. odem ponovo do tog električara, kao fol, evo da probamo ovaj drugi, i on nije primijetio da je to taj isti. tek kad sam mu rekao, gledao me s nevjericom, mislim da mi još uvijek ne vjeruje...žao mi je što ga ne slikah, jednostavno sam bio požurio da ga prebrusim da vidim šta me čeka... uglavno, ofarban, razarađen, ispodmazvan... oznaka na njemu, mislim da bi ovo moglo zbaliju zanimat, je FESMA i piše 1,8CV. da li misle 1,8 konja jer je možda talijanski, ili kilovata, možda je to neka stara oznaka, ja ne znam.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Da firemanpeter potpuno si u pravo i ja sam na to mislio samo sam se možda krivo izrazio,
kako i sam veliš TV 731 ima narančastu limariju i zelenu šasiju, dok je TV 730
imao plavo – crvenu kombinaciju. Ako se ne varam serija TV 730 se radila
do polovice 1982 god., a u prijelaznom razdoblju su se valjda traktori bojali i sa bojom
od TV 730 i stavljali dijelovi hidraulike i ostali elementi od TV 731.

bezimeni kaže:
pozdrav,
... oznaka na njemu, mislim da bi ovo moglo zbaliju zanimat, je FESMA i piše 1,8CV. da li misle 1,8 konja jer je možda talijanski, ili kilovata, možda je to neka stara oznaka, ja ne znam.

Bezimeni mislim da je to neki Talijanski anlaser (nisam siguran) ali pred postavljam da je to anlaser koji se je tvornički ugrađivao na Lombardini motore.
Ova oznaka koju ti spominješ 1,8 CV označava snagu anlasera u konjskim snagama,
jer na talijanskom konj = cavallo.

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74
POZDRAV!

@ izo84
traktor ti je odličan, jesu li ono orginalne gume?

EVO JEDNE SLIKE "NABRIJANOG" TOMO VINKOVIĆA!

B

bezimeni

Guest

zbalija kaže:
Bezimeni mislim da je to neki Talijanski anlaser (nisam siguran) ali pred postavljam da je to anlaser koji se je tvornički ugrađivao na Lombardini motore.
Ova oznaka koju ti spominješ 1,8 CV označava snagu anlasera u konjskim snagama,
jer na talijanskom konj = cavallo.

ma znam da ja kavalo konj na talijanskom, zato ti i velim možda je talijanska oznaka, al reko može bit i da je neka stara koja bi značila KV, kao CV. možda se nekad koristilo CV za oznaku kilovat, mada mislim da se ipak mislilo na 1,8 konja.

Posljednje uređivanje:
V

vuco

Guest

Bog svima ima netko Katalog Rezervnih Dijelova za TV 521 i uputstvo?

I

izo84

Guest

bercolinija.
kako mislis jesuli orginal gume po broju jesu, ja kupovo prosle godine oko 70eur kom

B

Bagudina

Guest

Evo jedne nove prikolice za TV turske proizvodnje !

Prikolica Colono, nosivost 2 Tone
Prvi dojmovi: strašno robusno napravljena, turčin nije štedio na materijalu, jake gume, konstrukcija, debljina lima 2,5 mm, hidro kočnice, trostrani kiper, rinfuzo otvaranje stranica itd... itd.. itd.. ko rođena za ovaj moj kamenjar ! :)
Težina 650 Kg, nekih 200 kg teža od konkurentskih prikolica (ne štedi turčin ko neki :) )
Probali smo je malo goniti sa tomom i ide to bez greške, goni tomo punu prikolicu drva uzbrdo i nizbrdo po dalmatinskoj zagori. :)
Sad je još potrebno rješiti par preinaka na tomi, nisko kopčanje prikolice i produžiti hidro crijeva ili staviti pozada hidro izvode.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Bagudina to se čekalo slikice i dojmovi u vezi prikolice!
Moj kometar što vidim na slici ta je prikolica u odnosu na orginalnu TV (Priminu) ili Hittnerovu daleko jača i kvalitetnije napravljena, a o robusnoj izradi da ne govorim.
Ajde prebaci slikice u temu prikolice/prikolice za Tomo Vinkpović

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ja bi samo dodao jedan žlajf ili parkirnu kočnicu (da me lakše razumijete) .. i to normalno preko navojne šipke ili sl.
Pošto je vuće tomo, nebi na odmet došla ni mačka .. a kaj je mačka ne znam objasniti na službeni hrvatski .. .

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

puknuti tu se slažem u potpunosti sa tobom!
Parkirnu kočnicu je stvarno lako montirati na tu prikolicu, kako ti veliš preko navojne
šipke i komad sajle koju bi trebalo spojiti na onaj dio preko kojeg cilindar kočenja djeluje na ključe pakni.
a što se tiče mački, pretpostavljam da misliš na one koje su se nekad koristile kod zaprežne vuče da se na
njega "napelja" kotač, te da mačka ore po zemlji kao kanjče.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

krivo , mačka nema veze s kotačima ni s kolima , a najmanje s oranjem :lol: mačaka je tu radi onoga tko vuče kola/prikolicu .itd.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bagudina

Odlična prikolica, prva liga. Služit če ti do penzije i još dalje :D . Čini mi se jako dobro izrada. Inače mi se čini da su več one originalne TV bile dosta jako napravljene, a tek ova...
Kaj se parkirne tiče, može se samo montirat ventil na hidro cijevo kod spojke i evo ti kočnice ako hočeš parkirat i pustiti zakočeno.
A koliko košta ova prikolica?
A šta si mislil, Puknuti, sa onom mačkom, šta ti je to- objasni malo.

PS
Bagudina, jesi dobijo mail?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

zbalija kaže:
a što se tiče mački, pretpostavljam da misliš na one koje su se nekad koristile kod zaprežne vuče da se na
njega "napelja" kotač, te da mačka ore po zemlji kao kanjče.
Ne, ovo što si ti opisao je papuča, mi to koristimo kad idemo s većom šumskom prikolicom naravno punom niz brdo a bude jako klizavo. Papuča je povezana s lancom za šasiju prikolice, guma uđe u nju (na nju) a ona ispod ima ''rifne'', odnosno navarena 2 komada punog kvadratnog u slovo V.

Inače, dobro izgleda ova prikolica i nebude ju TV-jac pokidao...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

baugadina

odlicna ti je prikolica za tv ubila se,ima ama bas sve

sretno u radu sa njom

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.