Re: TOMO VINKOVIĆ
...poštovanje! lipi pozdrav dragim forumašima!., kako starim, tako pogotovo mladim!!!
...evo jopet ja; bla, bla, bla,... moram blebetat!., ja., moja malenkost imal sam 2 komada traktora serije 826 sa tim recimo "nevaljalim" motorom!., moj brat ga ima još dan danas., ja sam sa svakim traktorom napravil oko 1000 /tisuću/ radni sati., moj brat je do sada napravil oko 2000 /dvije tisuće/ radni sati., sva tri traktora su godina proizvodnje; 1992., moj otac jednog je kupil; 1992., ko i brat., a ja sam kupil; 1994. godine isti takav traktor., samo je na njemu bila godina proizvodnje; 1992., oću pisat da je stajal u bjelovaru kod jednoga čovika u garaži dvi godine!.-, ča pisat vam mogu???., nikakovi problemov nismo imali., sve je na njemu bilo standardno problematično ko i na ostalim tomicami., tako da vam ja jopet pišem iz moga iskustva., odradio na traktorićima ja osobno oko 1000 sati rada., drugi del satova rada vozil ga je moj pokojni otac., moji nećaci ki su se izmedju ostalog učili vozit prije vinkovića negoli biciklo., tako da si samo morete zamislit kakova je to parada bila., a da nespominjem prevrtanje, sudaranje medjusobno!., ma za popizdit., traktori su bili plaćeni izmedju 6 i 7 tisuća njemački marak., a ja sam ji za isto toliko prodal nakon 5 - 6 godin., kupci ki su ji zeli odmene i dan danas su zadovoljni., deladu pomalo i samo reči fale!., moj brat dela sa svojim i dan danas.,; ore drage, klisure, rasipuje umjetan djubar, dela rede za krompir sadit, nagrnjuje krumpir, grabi seno sa grabljami, vozi i šlajsa drva sa njim iz šume., ma da te bog! dragi sačuva!., na njegovom tomi naučilo se nji oko 10 vozit., a o prevrtanjima i trganjima po šumi da i ne pišem., dal je sam bog! onaj zaštitni okvir., da ni njega moje pol obitelji bi bilo u vječnim lovištima!!!
...kod tog stroja mi je najviše smetalo ča dosta dimi., a mog brata smetalo je ča je ove godine promjenil ležaje na kardanima, gornji kardan i piksiranje sredine., naravno uz 3 puknute sajle od gasa, kvačila., i oko 10 akomulatora., traktor slabo održava., mazalice na traktoru podmazal je u 15 godin 3 put., pa možete i sami zaključit nastale propbleme!
...u to vrime proizvodnje traktora tomo vinković., moram samo dodat to da je tvornica imala 1000 traktora kao gotovi proizvoda., a bili su dobre, dobre kvalitete., kako po idejnim rješenjima., a tako i po kvaliteti materijala ki je bil ugradjen u iste., sve se još slagalo sa zaliha bivše države koja je imala dobre proizvode., ma koliko to bilo teško priznat!
bog!., narode moj., sretno sa kupnjom traktora tome., pozdrav lipi preponosnim vlasnicima tih mali traktorića!!!