• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

swizach kaže:
evo jedan meni ljepi tomica
Slika0683.jpg

Lijepo očuvan primjerak TV 731,
svaka čast gazdi koji drži do traktora.
Izgleda mi da traktor uopće nije puno radio, ako se ne varam ima čak i originalne gume.

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

swizach kaže:
evo jedan meni ljepi tomica
Slika0683.jpg

Je, dobro izgleda, pazi gazda na njega, vidi se.
Ipak, izgleda da filter ulja ima godina.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Upravo tako deva filtar izgleda kao oriđiđi :? ,
ali ne mora da bude da zato da nije mijenjana,
najme jedan dio motora LLD 672 imao je filtar ulja sličan kao i filtar goriva :p ,
dakle mijenja se samo papirnati uložak dok kućište ostaje staro!

Posljednje uređivanje od moderatora:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

toje drugi vlasnik,,kupljen je prosle godine negdje oko bjelovara,a on godisnje napravi 10m drva,izore sve skupa jutro basce i tolko isfreza,i to mu je sve,
ima oko 1600rh

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Što se tiče filtra, baš kao da mi čitate misli. Kad je Swizach stavijo prvu sliku uočijo sam i ja to. Kako več rečeno, ovo je 731 znači brat od mog 731. A moj nema filter sa uložkom nego se mjenja komplet filter. Tako da...prva ugradnja. A dobro, samo da mu ulje nije :lol:
Što se tiče guma, nisu prva ugradnja, barem ne jedan par od njih. Ove izpred mogle bi bit a pozadi su druga ugradnja. Kako znam? Pa različiti je oblik ripne ako dobro pogledaš. Ove ispred imaju jednak oblik kao moj TV.

Narančasta boja bi mogla bit na novo, mislim izgleda mi da nije prva ugradnja jer nema oznake 731. Neko če reči odpala naljepnica. Ma jok, ovi tipovi nemaju naljepnicu nego je ta oznaka napravljena bojom, tako bi trebale bit oznake ili barem tragovi oznake. A možda je i zelena boja bila obojena ponovo pa onda filter možda nije prvi. I ako je bijo traktor obojan vidi se da je več prošlo dosta vremena od tada.

A kako znate da ima 1600 rh? Kolko znam ovi u originalu nemaju mjerača. I to mi je pomalo čudno.

Inače nije loš, barem na sliki izgleda solidan.
A šta mu je ono na maski prišarafano?

C

cesmina

Guest

cesmina kud si baš zapeo na TV 826 :?: ?
Pa ti Slavijini motori baš se i nisu proslavili (jedni od najgorih, možda i najgori koji su se ugrađivali),
a i ponuda dijelova je sve slabija (jedino kao planiraš gore montirati gore drugi motor :mrgreen: )!
bolje da uzmeš TV 822 (ubiti ista snaga samo je Ruđerini motor) ili 830 ili 730.[/quote]

Nešto sam ja pobrko-Šta nemaju 826 lombardini motore??
Ima rođo 826 pa kaže da se ne kvari i da troši ko upaljač.Zato sam na njega bacio oko.
Ako sam u krivu ispravite me na pravi put :D
Pozdrav

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Da možda si ti nešto pobrkao TV 826 nema lambordini motore (ali je zato forum da se razmjenjuju znanja i iskustva),
već ima Slavijin motor (taj motor baš nije po kvaliteti najbolji),
a kako veliš da tvoj rođo veli da se ne kvari možda on neradi puno sa njim,
ili možda ima sreće pa se namjerio na stvarno dobar motor, nada se svi žale na te motore.
Lambordine motore kod serije 800 ti imaju sljedeći modeli:
jednocilindrični TV 818 i TV 821, te dvocilindrična motor TV 830.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Nemoj kupit tog 826, nemaju oni Lombardini motore nego Slaviju i stvarno nevaljaju ti Slavija motori. Podpisujem se pod sve što ti več Zbalija reko.

B

belic0209

Guest

Pozdrav svima! Da se i ja ukljucim malo oko ove teme u vezi ovog toma 731. Meni se isto svidio ovako na prvi pogled,djeluje ocuvano koliko je moguce,taj filter koji ste i vi uocili je i mene malo prestrasio tako reci, ali nakon naseg istražiteljskog oka Firemana sam se malo zapitao...hehe svaka cast Peter!! Oko sokolovo...da nisi ti neki detektiv ?? Svaka cast! :lol: :lol: Pozz

G

GROF

Guest

...poštovanje! lipi pozdrav dragim forumašima!., kako starim, tako pogotovo mladim!!!

...evo jopet ja; bla, bla, bla,... moram blebetat!., ja., moja malenkost imal sam 2 komada traktora serije 826 sa tim recimo "nevaljalim" motorom!., moj brat ga ima još dan danas., ja sam sa svakim traktorom napravil oko 1000 /tisuću/ radni sati., moj brat je do sada napravil oko 2000 /dvije tisuće/ radni sati., sva tri traktora su godina proizvodnje; 1992., moj otac jednog je kupil; 1992., ko i brat., a ja sam kupil; 1994. godine isti takav traktor., samo je na njemu bila godina proizvodnje; 1992., oću pisat da je stajal u bjelovaru kod jednoga čovika u garaži dvi godine!.-, ča pisat vam mogu???., nikakovi problemov nismo imali., sve je na njemu bilo standardno problematično ko i na ostalim tomicami., tako da vam ja jopet pišem iz moga iskustva., odradio na traktorićima ja osobno oko 1000 sati rada., drugi del satova rada vozil ga je moj pokojni otac., moji nećaci ki su se izmedju ostalog učili vozit prije vinkovića negoli biciklo., tako da si samo morete zamislit kakova je to parada bila., a da nespominjem prevrtanje, sudaranje medjusobno!., ma za popizdit., traktori su bili plaćeni izmedju 6 i 7 tisuća njemački marak., a ja sam ji za isto toliko prodal nakon 5 - 6 godin., kupci ki su ji zeli odmene i dan danas su zadovoljni., deladu pomalo i samo reči fale!., moj brat dela sa svojim i dan danas.,; ore drage, klisure, rasipuje umjetan djubar, dela rede za krompir sadit, nagrnjuje krumpir, grabi seno sa grabljami, vozi i šlajsa drva sa njim iz šume., ma da te bog! dragi sačuva!., na njegovom tomi naučilo se nji oko 10 vozit., a o prevrtanjima i trganjima po šumi da i ne pišem., dal je sam bog! onaj zaštitni okvir., da ni njega moje pol obitelji bi bilo u vječnim lovištima!!!

...kod tog stroja mi je najviše smetalo ča dosta dimi., a mog brata smetalo je ča je ove godine promjenil ležaje na kardanima, gornji kardan i piksiranje sredine., naravno uz 3 puknute sajle od gasa, kvačila., i oko 10 akomulatora., traktor slabo održava., mazalice na traktoru podmazal je u 15 godin 3 put., pa možete i sami zaključit nastale propbleme!

...u to vrime proizvodnje traktora tomo vinković., moram samo dodat to da je tvornica imala 1000 traktora kao gotovi proizvoda., a bili su dobre, dobre kvalitete., kako po idejnim rješenjima., a tako i po kvaliteti materijala ki je bil ugradjen u iste., sve se još slagalo sa zaliha bivše države koja je imala dobre proizvode., ma koliko to bilo teško priznat!

bog!., narode moj., sretno sa kupnjom traktora tome., pozdrav lipi preponosnim vlasnicima tih mali traktorića!!!

G

GROF

Guest

firemanpeter kaže:
Što se tiče filtra, baš kao da mi čitate misli. Kad je Swizach stavijo prvu sliku uočijo sam i ja to. Kako več rečeno, ovo je 731 znači brat od mog 731. A moj nema filter sa uložkom nego se mjenja komplet filter. Tako da...prva ugradnja. A dobro, samo da mu ulje nije :lol:
Što se tiče guma, nisu prva ugradnja, barem ne jedan par od njih. Ove izpred mogle bi bit a pozadi su druga ugradnja. Kako znam? Pa različiti je oblik ripne ako dobro pogledaš. Ove ispred imaju jednak oblik kao moj TV.

Narančasta boja bi mogla bit na novo, mislim izgleda mi da nije prva ugradnja jer nema oznake 731. Neko če reči odpala naljepnica. Ma jok, ovi tipovi nemaju naljepnicu nego je ta oznaka napravljena bojom, tako bi trebale bit oznake ili barem tragovi oznake. A možda je i zelena boja bila obojena ponovo pa onda filter možda nije prvi. I ako je bijo traktor obojan vidi se da je več prošlo dosta vremena od tada.

A kako znate da ima 1600 rh? Kolko znam ovi u originalu nemaju mjerača. I to mi je pomalo čudno.

Inače nije loš, barem na sliki izgleda solidan.
A šta mu je ono na maski prišarafano?

LIPI POZDRAV! firemanpeter! apsolutno se slažem sa tobom! POTPISUJEM!
...SVE JE SPAKOVANO I ŽENA ŠALJE!!!

zbalija! fala za prebacivanje slikica tv-420!
...moja poruka tebi po pitanju tv-826., sve ovisi od gazde stroja., a gazde su se ponekad znale ponest - zanest veličinom traktora pa su se brzo znali razočarat., ča oću pisat?., neki prodavači., a i sami dileri iz tvornice znali su parirat traktore; 730 - 826., i razočarenje je znalo bit i više negoli ja sada ovdeka mogu opisat., jer neki 8 ks razlike je puno, jako puno., pogotovo ako uzmemo u obzir težinu., neki traktorići serije 826 bili su teži oko 100 kg od 730 /730,731,732/., e onda je tvornica ko proizvodjač i diler traktora imala velike kritike i prigovore., kako od strane kupaca, tako od servisa i servisne službe, trgovaca - poljoopskrbe širom bivše države!., traktor je bil nejak, spor - trom, puno dimi, nije startan,..., a tvornica je delala i jednu očito namjernu pogrešku!; bilo je nekoliko motora slavije., nekoliko jačina; 16,5 kv., 19 kv., 22 kv., a meštri iz tvornice dosta često su pisali u papirima; 19 kv., a stvarna jačina motora bila je 16,5., mislim da sam bil dosta jasan!., a motori su bili dobri!!!., sada ostaje problem rezervni dijelova., mada sam slušal na sajmu u gudovcu nekakovu spiku da se dijelovi moredu nabavit bez problema!???., stoji otvoreno - neprovjereno., kako i pišem čul sam u gužvi u prolazu!...

bog! narode moj!

p.s. ...nikome neću savjetovat ča da kupi?., neću nikoga nedaj bože! nagovarat., za ovo ili ono., ki ča oće ili voli! neka kupi - fertik parada., KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE!., svakako ću pomoć ko i do sada ali samo sa; savjetima i sugestijama., ne i sa preporukama!!!., bilo je ove godine previš razočaranja, uzaludnog telefoniranja, sve to još besplatno!., ...SVI BI!., A POMOGUĆNOSTI DA NEZAJDE!!!., a da bi ča bilo!., ma mora zać., duboko zać!!!., stara lička izreka iz jezeran!.-

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

belic0209 kaže:
Pozdrav svima! Da se i ja ukljucim malo oko ove teme u vezi ovog toma 731. Meni se isto svidio ovako na prvi pogled,djeluje ocuvano koliko je moguce,taj filter koji ste i vi uocili je i mene malo prestrasio tako reci, ali nakon naseg istražiteljskog oka Firemana sam se malo zapitao...hehe svaka cast Peter!! Oko sokolovo...da nisi ti neki detektiv ?? Svaka cast! :lol: :lol: Pozz

Poz Belic!
Nešto se dugo nismo čuli, dobro da se i ovde malo javiš :D .
Ah, nisam ja ništa od detektiva :lol: , može se neke stvari vidjet i iz slika. Puno puta na slikama su stvari ljepše nego u realnosti pogotovo ak su slike malo loše kvalitete- ala mobitel. Stoga treba stroj vidjet svojim očima pa onda utvrdit kakav je. A nemislim ja sad da ovaj TV 731 iz slike ne valja, daleko pod toga.

Pozdravljam i tebe, Grof, a naravno i sve ostale forumaše!
Što se tiče TV 826 šasija mu je dobra, iste kvalitete kao svaka druga od TV, možda čak najbolja jer ima neke izboljšanja. Ne želim da ti prigovaram ali za motor mislim da mu je sigurno nešto lošiji od Lombardinija.
PS
Lako tebi Grofe kad ti je žena i sekretarica ;) .
Inače ti se več sad zahvaljujem!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
Puno puta na slikama su stvari ljepše nego u realnosti pogotovo ak su slike malo loše kvalitete- ala mobitel. Stoga treba stroj vidjet svojim očima pa onda utvrdit kakav je. A nemislim ja sad da ovaj TV 731 iz slike ne valja, daleko pod toga.

Što se tiče slika filtra na TV 731 ja sam malo si sliku povećao na kompu i ako malo bolje pogledate filtar je bojan, jer je na početku u kutu ima još crne boje, te se samim time dolazi do zaključka kojeg si ti već napisao da je traktor bojan,
što nije bilo tako u bližoj prošlosti te time ni filtar ulja (nažalost) nije mijenjat sigurno neko vrijeme!

firemanpeter kaže:
Što se tiče TV 826 šasija mu je dobra, iste kvalitete kao svaka druga od TV, možda čak najbolja jer ima neke izboljšanja. Ne želim da ti prigovaram ali za motor mislim da mu je sigurno nešto lošiji od Lombardinija.

Što se tiče serije TV 826 šasija je ista kao i kod svi ostalih serija sa dvocilindričnim mororima na seriji 800,
dakle traktor ima gume dimenzije 7,50x16.
Dakle na tome traktoru je dobra šasija je puno jača, te je ujedno dobra za montiranje dvocilindričnog motora lambordini ili Deutz.

C

cesmina

Guest

Hvala na savjetima.
Bio sam fulo za 826 nema lombardini ima 821(početnik :D ).A ja se palio na njega jer janmar svi cjene.
Može ko reč zakaj tomice serije 821,826 iz 91 godine pa nadalje imaju istu cijenu ko serija 731,732 iz 80-ih godine pa na dalje.
Pomagajte
Hvala
Pozdrav

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

cesmina kaže:
Hvala na savjetima.
Bio sam fulo za 826 nema lombardini ima 821(početnik :D ).A ja se palio na njega jer janmar svi cjene.
Može ko reč zakaj tomice serije 821,826 iz 91 godine pa nadalje imaju istu cijenu ko serija 731,732 iz 80-ih godine pa na dalje.
Pomagajte
Hvala
Pozdrav

Čuj ti se stalno držiš te 826-tice, kako se meni čini ti se za nju zagrijao i da ćeš je nakaju kupiti :) .
E sad mi nije jasno kakve veze ima janmar sa TV?(daj malo to pojasni)
Da lambordini motore ima 818 (18 ks; tip motora lda 100), 821 (21 ks; tip motora lda 820) i 830 (30ks; tip motora lda 672)
Što se tiče TV 821 ima ga moj susjed, traktor je odličan, (dosuše on neradi puno sa njim),
ali ču ti ja iznijeti svoja iskustva TV 730 i TV 821.
TV 821 naprama TV 730 je osjetno slabiji (jednocilindrična motor, 9 ks manje), ali za manje poslove je odličan,
no kad krećeš u brijeg sa nekim teretom treba dosta više gasa, i naravno motor je bučnij i dosta se više trese.
Ukratko moj stav šasija serija 800 je malo prevelika i preteška za jednocilindrične motore,
ako već planiraš kupiti od 21 ks bolje da uzmeš seriju 400 ili 500. (moj stav)

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

najbolje tomice su iz mog iskustva 419(kojeg imam) i 731 kojeg ima jedan prijatelj,dobar je i 730 kaj se tiče motora samo ga malo zezaju poluosovine,tj. najbolje uzet sa lda motorom.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

danak slažem se sa tobom obje serije su odlične koje si ti nabrojao.
Da TV 730 ima nešto slabije poluosovine, te je taj kvar riješen serijom TV 731 i TV 732 sa još nekim mali poboljšanjima i modifikacijama, i naravno najbolji motori koji su se ugrađivali na TV su sa oznakom lad (dakle lambordini)

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sto se tice serije 800 nemam nekih iskustava ali sam,ali sam priomjetio a i cuo od ljudi u jednim od mnogih rasprava da traktori serije 700,400 i 500 su bolji od serija 800,jes ono da je konstikcija serije 800 sa dosta izboljsanja,pocevsi od haube do oblika ricica,ali nekako mi se cini da su preteski za svoju snagu,moj rodjak ima 818 i mogu vam reci da je dosta tromiji od moga 420 sobzirom da je moj jaci za 2 konja,ali nekako se vidi na traktoru da mu je malo teze,a i vidi se na dimu koji izbaciju,pusi ko ciro,sve u svemu nemoze da nevalja ako je izaso iz tvornice tomo vinkovic ;)
TOLIKO OD MENE
POZDRAV MATRIX

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

samo da sa nadovežem da su serije 400 i 700 fenomenalni traktori za onu namjenu za koju su napravljeni,a ne sad da netko od njih očekuje nemoguče pa da poslije sere po njima ko jako lošima.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

danek potpisujem tvoje riječi!
Ne možeš ni od jednog traktora očekivati nemoguće.
Svi dobro znamo da serija 800 koristi ubiti istu platformu kao i serija 700
samo ima neka tehnička poboljšanja i neke novitete.
Te ne treba dalje raspravljati o kvaliteti serije 800.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh