• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
V

vedran5

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Molim savijet.
Najprije veliko hvala svim dobrim ljudima od kojih sam puno naučio.
Pročitao sam puno korisnih informacia na zadnjih nekoliko stranica.mislim kupit TV i zagriao sam se za seriju 800,a najviše za TV 826.Čitajući zadnje stranice,odgovorili ste me.Ostaju 822 i 821.Ako kolege Belic i Joekiki imaju te traktore možda mogu pomoći nešto više.
Sadim 1 ha maslina.Trebat će nekoliko puta godišnje ortati plugom i linijama . Dali TV 822,821 ili neki serije 400 ili 500 može to obavljati.Koliko vremena mu treba za 1 ha.koliko je max brzina TV 821(imam udaljene parcele).
Razmišljam možda kao neiskusan ali serija 800 je 10-15 god.novija od 400, 500 ili 700 za otprilike isto novaca.
Unaprijed hvala.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
matrix123456 kaže:
sto se tice plocice nemogu da nadjem na svom traktoru jer je nema ili je otpala,da li mozda ima negdje ugravirano na motoru,da li moze da to neko poslika,
Što se tiče pločice,,,ništa nepiše koliko ima ks! Mislim na onu na motoru napred(na usmerivaču zraka)! Jedino mi piše u saobraćajnu dozvolu 13 KW

A sto se tiče podataka na motoru,,,jedino sam našao broj motora,,, kad sam ga oprao od naslaga - hehehe pojavio se broj - koji se slaže sa brojem na pločici i u dozvoli!
Treba da je tu...ispred filtera!

Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

jest, lda 100 je motor, znači stoji sve što ste rekli. ali ne ide mi u glavu da nema dihtunga, pa šta onda dihtuje, jel moguće da samo površine glave i cilindra dihtuju??? :scratch :scratch :scratch
moguće je da je svemu uzrok upravo taj novi bakarni prsten koji sam pri montaži postavio, deblji je prilično od onog koji je već bio tu (1mm, možda i deblji), pa se vjerovatno deformisao ili se nije dovoljno prilagodio dodirnim površinama jer je bio deblji pa ga je bilo teže smotat na pravu mjeru, jer po vanjskom rubu dobije kant kad se stegne. to je sto posto jer je podiglo glavu naviše i držalo se samo na prstenu.....evo, nešto razmišljam, član sam i nekakvih fordovih foruma, ali nigdje ljudi nisu ovako prijatni i spremni za pomoć kao ovdje (i sposobni takođe !) jer, ja poznajem mehaniku auta i motora sasvim dobro, i mislio sam da je sve isto, ali ovo je potpuno drugačije, tako da sve ovo novo znanje o traktorima koje sam stekao, mogu da zahvalim samo vama. znam da sam već opominjan zbog toga što se zahvaljujem, ali meni to znači mnogo!!!
idem ga sad rastavit pa javljam šta se dešava.
pozdrav svima!!!!!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

moje plocice na usmjerivacu zraka nema kad je otpala pitaj boga,a broj sam na bloku naso i prije e da li se slaze sa brojem na plocici neznam jer je nemam,meni pise u saobracajnoj 18ks ali to smo mi smanjivali da bi bila manja registracija traktora(sada nije registrovan niti ce biti)cale kaze da je imo 20 ili 21 konj kada ga je uzimo ali nije siguran tacno uglavnom 18 nije imao.

B

belic0209

Guest

Ja sam cuo od dosta njih tu po forumu i od tamo od kud narucujem dijelove da LDA100 koji se je ugrađivao u 420 da ima 18ks a sad nemogu nista garantirat,svako priča drukcije. POzz

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Tole se prodaja v Sloveniji.

Najbolj je pa zanimivo da je anjprej kupil motokultivator (samo sprednji del TV) potem še zadnji del TV in nato še pogonsko prikolico da je verjetno imel kot tovorni TV.

Še slike

_ggALhskbAIunwvu.jpg

1uYR6EBSZPtaWJQP.jpg

3pcBnwrMKat6wgbe.jpg

zDzA77GyhkHno14z.jpg

Grof jedno pitanje.

Kakšna je hitros kardana če ti traktor stoji na miru (brzine imaš v leru, ampak samo izberaš sporu, ili brzi hod).

V navodilih sem sledeče prebral (upam da to drži)

spori hod 1 unazad 727
2 unapred 1403
brzi hod 1 unazad 1067
2 unapred 2058

Brzi hod ali je enako kot da bi dal v rikverc hitrost?

I

izo84

Guest

imsm jedno pitanje ili dva koje prikljucke sve mogu koristiti sa tomom recimo koju kosilicu mogu koristiti dali mogu rotacionu
i koji teret moze hidraulika da nosi
Kod nas ovde u kraju svi misle da je tomo igracka pa nemem koga ni upitati

B

bezimeni

Guest
riješen problem puštanja kompresije... ne bi vjerovali, jedan od šarafa koji drže cilindar i glavu je bio popustio, navoj u bloku mu je bio slab od ranije i sad se to pokazalo. odnio tokaru da mi produži navoj na šarafu da ga mogu dublje zavrnut, i bez skidanja ičega drugog, osim šarafa sam prošao ovaj put. znam da je privremeno rješenje, ali na zimu ću izglodati veću rupu za novi šaraf i novi navoj. valjda će držat do tada. pozdrav!!

BaTeK kaže:
Tole se prodaja v Sloveniji.
Grof jedno pitanje.

Kakšna je hitros kardana če ti traktor stoji na miru (brzine imaš v leru, ampak samo izberaš sporu, ili brzi hod).

V navodilih sem sledeče prebral (upam da to drži)

spori hod 1 unazad 727
2 unapred 1403
brzi hod 1 unazad 1067
2 unapred 2058

Brzi hod ali je enako kot da bi dal v rikverc hitrost?
nisam siguran šta je tačno pitanje, ali ako pitaš jel ima brze i spore u rikvercu, onda je odgovor da nema. rikverc je samo jedan, ali možeš mijenjati sve tri brzine. nema veze sa sporim i brzim prenosima reduktora, jer rikverc je između brzih i sporih.

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

belic upravu si svako drugacije prica,ali mislim ipak da sam ja upravu,ali dobro nema veze.

batekovo pitanje nisam bas razumio a ako pitas koliko ima brzina kardana rikverc ti je kao sto je rekao bezimeni izmedju spore i brze,a brzinu toga mozes mjenjati na multiplikatoru ispod sjedista

izo tomo vinkovic ima mnostvo prikljucaka,i sve mozes koristit sem balirke za bale jer tomo nije konstrujisan za te poslove a ima samo dva klipa.

E sad jedno pitanje kako uopste,i da li je neko poksuvao povecati snagu svoga tome sa npr 20 na npr 22,23,24 nebitno, kako se to radi,po mom nekom zakljucku trebalo bi podici glavu i tako povecati zapreminu,i staviti vece iglice, cuo sam da je to moguce na bjelarusu bez podizanje glave.
DA LI JE TO UOPSTE MOGUCE :?: :?:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Digneš glavu, gubiš kompresiju, hod i provrt klipa isti pa...
Jednostavnije stavit drugi motor.. Nepodržavam baš ta kvazi tuniranja

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

bezimeni kaže:
riješen problem puštanja kompresije... ne bi vjerovali, jedan od šarafa koji drže cilindar i glavu je bio popustio, navoj u bloku mu je bio slab od ranije i sad se to pokazalo. odnio tokaru da mi produži navoj na šarafu da ga mogu dublje zavrnut, i bez skidanja ičega drugog, osim šarafa sam prošao ovaj put. znam da je privremeno rješenje, ali na zimu ću izglodati veću rupu za novi šaraf i novi navoj. valjda će držat do tada. pozdrav!!
Za obnovu navoja ti savjetujem da upotrijebiš takozvani heli-holi tako ga bar mi zovemo.Naime radi se o pripremi sa kojom rupu u kojoj je prošao navoj probušiš malo veču rupu(jednu mjeru više)narežeš navoj ureznikom koji dobiješ u toj garnituri i onda ušrafiš umetak koji izgleda kao jedna oprugica koja ima sa vanjske strane navoj koji si urezao u blok a sa unutarnje navoj koji paše za original vijaktako da možeš upotrijebiti orginal vijak i riješiti se svih problema oko izrade i kakvoče vijka.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

moze i rotacijona kosa samo da nije prevelika za njega i tebalo bi ako je veci promjer kardana staviti inverziju,to ako kupujes neorginalnu, odnosno nema orginal rotacijina kosa za tv ima samo mlacer.ali nema problema

petar znaci nemoze,pa tako sam i mislio jer on je premali za toga,e sa jos jedno pitanje da li bi se moga postaviti samo cilindar na postojeci radilicu odnosno na postojeco korito motora,dakel samo ukloniti cilindar sa glavom starog a staviti novi ciliondar sa glavom od npr 523,ako ne dali moze se staviti citav motor od 523 na postojecu getribu :?: :?:

B

bezimeni

Guest

hvala majstore, nisam znao za taj način...u pravu si, jer šaraf je poseban materijal, a da pravim novi treba pronać isti kvalitet, znači lakše je samo ubacit tu čahuru...dobar savjet!!!

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Nije to čahura to ti izgleda kao oprugica trebao bi se raspitati kod mehaničara ili tokara možda neko to ima,jer kad bi išao to kupovati malo je skuplje s obzirom da češ trebati samo jednom,a ako je neki standard navoj koji bi mogao više puta koristiti onda se možda i isplati garnitura u kojoj se nalazi svrdlo,ureznik i 10 navoja košta 350-400kn.
Usput čestitam svim ljubiteljima Tomo Vinkovića na 200-toj stranici mislim da tolko nema niti jedan drugi traktor ni po drugim forumima.

B

belic0209

Guest

Stvarno svaka čast svima na tih 200 stranica pametnih savjeta i međusobne pomoći. Po meni najbolji forum sta se tiče ljudi koji su spremni uvijek pomoć i savjetovat.Svaka čast.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

matrix123456 kaže:
moze i rotacijona kosa samo da nije prevelika za njega i tebalo bi ako je veci promjer kardana staviti inverziju,to ako kupujes neorginalnu, odnosno nema orginal rotacijina kosa za tv ima samo mlacer.ali nema problema

petar znaci nemoze,pa tako sam i mislio jer on je premali za toga,e sa jos jedno pitanje da li bi se moga postaviti samo cilindar na postojeci radilicu odnosno na postojeco korito motora,dakel samo ukloniti cilindar sa glavom starog a staviti novi ciliondar sa glavom od npr 523,ako ne dali moze se staviti citav motor od 523 na postojecu getribu :?: :?:

Nisam stručan po pitanju hoda-provrta na motorima koji su stavljani na tomice, jer ako je provrt drugačiji mora ić i drugi klip, pa hod neštima, dužina klipnjče, ma 100 muka..
A o stavljanju jačeg motora, hm, najjlakše ako sve ide ''na šaraf'', odnosno da li je prihvat na mjenjaču isti a to će ti znati željko reći..
Po meni je to neisplativo za 2-3ks, ako ti je motor još u dobrom stanju, ako je groblje onda već da.. Nemožeš očekivat previše, xx konja je samo xx konja i s tim se pomiriš i prilagodiš se tome... A ako ti baš nedostaje snage, malo doteraš u red traktor, prodaš ga malo nadodaš i uzmeš 73x i gas..

G

GROF

Guest
...BOG! NARODE MOJ!., ČESTITKE SVIMA SKUPA NA 200 STRANICA OVOGA NAJBOLJEGA poljoprivrednoga-foruma!!!
"2OO" TRAKTORU "TOMI" !

batek!., pa prijatelju moj!., ako sam dobro razumil pitanje?., brzine kardana kod traktora tome, hod naprvo - nazad? ...ista je brzina kardana dok se vozi /naprvo - nazad/ ili dok traktor stoji u mestu., naravno., ako daš veći gas kardan se brže okriće i obratno, to je jedna stvar, a druga stvar je da sve zavisi i od serije - modela traktora., ko i na "velikome" traktoru., SI RAZUMIL???., e batek! fala za one stare slikice., svaka čast., vidim da je negdi popaljena stara arhiva - arhivska gradja!., takove materijale; servisne knjižice, prospekte, kataloge, knjižice rukovanje i održavanje, katalog priključnih orudja - priključaka; 100 komada razno - razni, navedeni i opisani,... posudil sam mome "prijatelju" i čovik nikako da vrati !!!.-

zbalija!., lipi ti pozdrav u tvoje lipo zagorje!., ma znam da imaš posla i da delaš ko "veliki", žene neću ni spominjat., molim te kada uvatiš malkice vremena za forum pa da prebaciš slikice oni makina; ča smo ji pokeljili na lički forum pod jezeranske traktore!, prebaci ji na poljoprivredni-forum, znam da znaš i da si pravi maher za kompijuteriće., molim te da uz one slikice preslikaš i ono moje štivo ča sam ja raspisal., ma neka narod i svit vidi - neka pari oči, neka čita - neka se smije!!!

...svakako pozdrav i novim forumašima!., neko je pital?., pa samo da odgovorim na neka postavljena pitanja iz raniji postava.-., TRAKTORI tomo vinković i ostala patvorina slični!., moredu koristiti oko 100 priključni orudja., ako bude trebalo., ma mogu ji i nabrojit!...
TRAKTORI; serija 300, 400, 500., moredu imat ove motore., serija 300 motore jačine od 13 do 18 ks., isto zvono, isti mjenjač - getriba, ista spojka - kvačilo., serija 400 i 500 /razlika samo u motorima; promjer klipa i celindra/, moredu imat motore od 15 do 25 ks., isto zvono, isti mjenjač - getriba, ista spojka - kvačilo.-

TRAKTORI; serija 700 imadu motore od 28 do 32 ks., ista zvona, isti mjenjač - getriba, ista spojka - kvačilo.-

TRAKTORI; serija 800 imadu motore od; 18, 21, 24, 26, 30, 32, 36, ... ks, mjenjač - getriba ista., osim ovi najjači - imadu pojačanja u mjenjačkoj kutiji???., ista spojka - kvačilo, različita zvona, različite hidro-pumpe, pokrovi motora, blatobrani, boje,... još 1000 sitnica., ma rekli bi mi mali vražić od traktorića a 100 - tine različitih a isti sitnica., e! jeb..., a recite mi narode moj!???., ki to model traktora, auta ili ??? nima na sebi 100 - tine tih i takovih različitih sitnica., ma na prvi pogljed su svi gotovo isti dok se malkice bolje nezagljedaš., a ono ko fol nekakova dodatna ili oduzeta oprema?!!!...

to je uglavnom to!., narode moj., moji forumaši, vlasnici ti i takovi strojčića., čitajte, pitajte, vozite, tirajte ji !!!

firemanpeter kaže:
Pozdravljam i tebe, Grof, a naravno i sve ostale forumaše!
Što se tiče TV 826 šasija mu je dobra, iste kvalitete kao svaka druga od TV, možda čak najbolja jer ima neke izboljšanja. Ne želim da ti prigovaram ali za motor mislim da mu je sigurno nešto lošiji od Lombardinija.

LIPI POZDRAV VRIDNOME FORUMAŠU; firemanpeter!!!

...ma prijatelju moj moreš mi prigovarat ča god oćeš!., ma ovdeka smo da razminimo iskustva, da se zabavimo!., da se pomožemo sa savjetima, preporukama!???...

MOTOR LOMBARDINI JE ODLIČAN., motor slavija je DOBAR!., komentari su više suvišni, sve ovisi o gazdi stroja!., nekakove pajdaše iz moje like znam ki bi gevikt od kile razmrdali., svaki komentar je previše.-

p.s. nevolim iznosti mišljenja rekla - kazala., volim kada neko iznese činjenice, vlastito iskustvo, znanje, pa i predpostavke /svaki ima pravo na svoje mišljenje., ali ne na; bla,bla,bla,.../., možda se javi ki forumaš sa tim i takovim strojem - motorom., pa neka onda on "puca" po svim i svačemu...
...a moram dodat i ovo; uglavnom to MAJSTORI divanidu da nevaljdau motori; ONI ŠPANJOLSKI - napravljena samo jedna serija, DAJČEVI IZ TORPEDA - napravljena samo jedna serija, SLAVIJA - napravljeno 5 serija!., nevaljadu iz čiste računice ča nisu majstori imali ča delat na tim i takovim motorima, osim ako bi gazda nešto zajebal.-

bog! narode moj!., čitamo se... SRETNO!., idemo dalje... - TOME 826 NI ZAKON -

Posljednje uređivanje:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

izo84 kaže:

imsm jedno pitanje ili dva koje prikljucke sve mogu koristiti sa tomom recimo koju kosilicu mogu koristiti dali mogu rotacionu
i koji teret moze hidraulika da nosi
Kod nas ovde u kraju svi misle da je tomo igracka pa nemem koga ni upitati
Izo, kakva je ovo pumpa? Kakve su joj karakteristike? Di se može nabaviti, koja je cijena?
Tako bi mi nešto trebalo.

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

ja bih se samo nadovezao na ovaj Grofov komentar i naravno pratim cijelu stvar ali činjenica je da ti slavijini motori na 826 su neuništivi to vam garantiram jer istoimeni i posjedujem samo konju se može pokvariti ako ne vodi računa o njemu što znači ulje ,rebra na cilindru čistiti i ne dozvoliti da se vozi bez remena koji pokreče turbinu hlađenja .Pa dragi forumaši ja osobno se poznajem sa Grofom ovim putem ga i pozdravljam i nemojte misliti da taj veliki čovjek trabunja gluposti on vam samo istinu zna reći a lombardini sam imao i bio je trom ko krava ,potpuno sam bio nezadovoljan s njime ulje je trošio od samog početka i serviseri su mi govorili to je takav motor ,tako da je takav motor morao na put i nije se više vratio što sam ja toplo pozdravio u zamjenu sam uzeo hittnera 32 sa duetz motorom zraćno hlađen i evo sad servis baš danas do sada nema nikakvih problema na motoru traktor radi odlićno potrošnja normalna ulje ne troši ništa ,za sada toliko i molim vas vjerujte čovjeku koji zna što govori o tomi vinkovići jer čovjek je malo za reći doktor tome vinkovića

POZDRAV SVIMA

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh