...BOG! NARODE MOJ!., ČESTITKE SVIMA SKUPA NA 200 STRANICA OVOGA NAJBOLJEGA poljoprivrednoga-foruma!!!
"2OO" TRAKTORU "TOMI" !
batek!., pa prijatelju moj!., ako sam dobro razumil pitanje?., brzine kardana kod traktora tome, hod naprvo - nazad? ...ista je brzina kardana dok se vozi /naprvo - nazad/ ili dok traktor stoji u mestu., naravno., ako daš veći gas kardan se brže okriće i obratno, to je jedna stvar, a druga stvar je da sve zavisi i od serije - modela traktora., ko i na "velikome" traktoru., SI RAZUMIL???., e batek! fala za one stare slikice., svaka čast., vidim da je negdi popaljena stara arhiva - arhivska gradja!., takove materijale; servisne knjižice, prospekte, kataloge, knjižice rukovanje i održavanje, katalog priključnih orudja - priključaka; 100 komada razno - razni, navedeni i opisani,... posudil sam mome "prijatelju" i čovik nikako da vrati !!!.-
zbalija!., lipi ti pozdrav u tvoje lipo zagorje!., ma znam da imaš posla i da delaš ko "veliki", žene neću ni spominjat., molim te kada uvatiš malkice vremena za forum pa da prebaciš slikice oni makina; ča smo ji pokeljili na lički forum pod jezeranske traktore!, prebaci ji na poljoprivredni-forum, znam da znaš i da si pravi maher za kompijuteriće., molim te da uz one slikice preslikaš i ono moje štivo ča sam ja raspisal., ma neka narod i svit vidi - neka pari oči, neka čita - neka se smije!!!
...svakako pozdrav i novim forumašima!., neko je pital?., pa samo da odgovorim na neka postavljena pitanja iz raniji postava.-., TRAKTORI tomo vinković i ostala patvorina slični!., moredu koristiti oko 100 priključni orudja., ako bude trebalo., ma mogu ji i nabrojit!...
TRAKTORI; serija 300, 400, 500., moredu imat ove motore., serija 300 motore jačine od 13 do 18 ks., isto zvono, isti mjenjač - getriba, ista spojka - kvačilo., serija 400 i 500 /razlika samo u motorima; promjer klipa i celindra/, moredu imat motore od 15 do 25 ks., isto zvono, isti mjenjač - getriba, ista spojka - kvačilo.-
TRAKTORI; serija 700 imadu motore od 28 do 32 ks., ista zvona, isti mjenjač - getriba, ista spojka - kvačilo.-
TRAKTORI; serija 800 imadu motore od; 18, 21, 24, 26, 30, 32, 36, ... ks, mjenjač - getriba ista., osim ovi najjači - imadu pojačanja u mjenjačkoj kutiji???., ista spojka - kvačilo, različita zvona, različite hidro-pumpe, pokrovi motora, blatobrani, boje,... još 1000 sitnica., ma rekli bi mi mali vražić od traktorića a 100 - tine različitih a isti sitnica., e! jeb..., a recite mi narode moj!???., ki to model traktora, auta ili ??? nima na sebi 100 - tine tih i takovih različitih sitnica., ma na prvi pogljed su svi gotovo isti dok se malkice bolje nezagljedaš., a ono ko fol nekakova dodatna ili oduzeta oprema?!!!...
to je uglavnom to!., narode moj., moji forumaši, vlasnici ti i takovi strojčića., čitajte, pitajte, vozite, tirajte ji !!!
firemanpeter kaže:
Pozdravljam i tebe, Grof, a naravno i sve ostale forumaše!
Što se tiče TV 826 šasija mu je dobra, iste kvalitete kao svaka druga od TV, možda čak najbolja jer ima neke izboljšanja. Ne želim da ti prigovaram ali za motor mislim da mu je sigurno nešto lošiji od Lombardinija.
LIPI POZDRAV VRIDNOME FORUMAŠU; firemanpeter!!!
...ma prijatelju moj moreš mi prigovarat ča god oćeš!., ma ovdeka smo da razminimo iskustva, da se zabavimo!., da se pomožemo sa savjetima, preporukama!???...
MOTOR LOMBARDINI JE ODLIČAN., motor slavija je DOBAR!., komentari su više suvišni, sve ovisi o gazdi stroja!., nekakove pajdaše iz moje like znam ki bi gevikt od kile razmrdali., svaki komentar je previše.-
p.s. nevolim iznosti mišljenja rekla - kazala., volim kada neko iznese činjenice, vlastito iskustvo, znanje, pa i predpostavke /svaki ima pravo na svoje mišljenje., ali ne na; bla,bla,bla,.../., možda se javi ki forumaš sa tim i takovim strojem - motorom., pa neka onda on "puca" po svim i svačemu...
...a moram dodat i ovo; uglavnom to MAJSTORI divanidu da nevaljdau motori; ONI ŠPANJOLSKI - napravljena samo jedna serija, DAJČEVI IZ TORPEDA - napravljena samo jedna serija, SLAVIJA - napravljeno 5 serija!., nevaljadu iz čiste računice ča nisu majstori imali ča delat na tim i takovim motorima, osim ako bi gazda nešto zajebal.-
bog! narode moj!., čitamo se... SRETNO!., idemo dalje... - TOME 826 NI ZAKON -