• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav Svima!
Svaki TV ,,,je dobar TV....svi oni odrade posao...i na kraju posla :D :D :D ...svi zadovoljni, i gazda i Toma!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

i ja se slazem sa vama.
netreba ocekivati previse od tih traktorica,a posle kad se prevazidju njegove mogucnosti prica se kako nevalja kako je nejak ma gluposti :evil:
da tako je joe na kraju svi sretni i zadovoljni

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

danek kaže:
samo da sa nadovežem da su serije 400 i 700 fenomenalni traktori za onu namjenu za koju su napravljeni,a ne sad da netko od njih očekuje nemoguče pa da poslije sere po njima ko jako lošima.
samo mi je žao kaj neznam postavit slike da se pofalim sa svojim tomekom

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pročitaj ovu temu pa će ti biti jasnije:

Neispravan link obrisan!

ako ti i dalje ne bude javi mi se na PP pa ču ti pokušati više objasniti.

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

belic0209

Guest

Meni osobno na seriju 800 nekako nepasu ti jednocilindraši...nekako mi tesko disaju. Ja bi rađe ako se neko odlucuje za jednocilindraša preporučio seriju 400 ili 500 jer mi se čini da se npr 420 ili 521 lakse nosi s jednim cilindrom nego npr 821,tako se bar meni cini a sad svako neka prosudi za sebe. Car serije 800 je po meni 830 ali to je vec dvocilindras...
To je moje misljenje a s tim nemislim da su i ostali tv-i losi,dapače. Matrix- TV 420 ima 18ks ako sam u pravu negdje gore pises 20 ks? Ili si ga nafrizirao?? :lol:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

danek lijep traktor

meni u vozackoj pise da mu je snaga 21ks,e tome uvijek bunilo npr 418,419.420 isti traktori a po cemu se razlikuju :?:
ja misli mda je to po snazi,ili je kod mog traktora slucaj kao sto je rekao GROF,da je neko mozda pisao da je 420 a ono 521
kako da sad vidim da li je on nesto jaci ili je pak mozda slabiji nego sto sam mislio.

B

belic0209

Guest

TV420 ti ima 18ks. A mozes pogledat na plocici ispod ručica mjenjača di ti pise godina proizvodnje,serijski broj i to,tamo ti pise koja je serija. A točne razlike između 419 i 420 su neke sitnice. Zbalija ti zna sto je tocno drukcije ako te zanima.

B

bezimeni

Guest

eh, kad baš pričate o motorima koji je bolji itd, danas reko, odo malo frezat, nekih 500 kvadrata, sve super, snage ne fali, freza ko nova radi, dok pri kraju posla, primijetim da mi izbacuje ulje na filter zraka, malo bolje oslušnem , kad tamo dihtung glave propuhao. kontam, možda sam ga više tjerao pa zato, al mislim da nisu kvalitetni ovi dihtunzi što sad prave. zanima me vaše mišljenje o tome...

B

bezimeni

Guest

ma ima neki bakarni prsten, tačno tamo na spoju glave i cilindra puše...

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Između glave i cilindra nema duhtunge na motoru LDA 100. Ja sam to več radijo i može se to sredit da opet drži kompresiju. Treba skinuti glavu i cilindar dole i onda se sa pastom (pošto je glava iz aluminija ide to) izpolira sjedište glave. Treba stavit pastu za poliranje ventila između glave i cilindra i onda se vrti rukom ljevo i desno i tako se napravi- izbrusi novo sjedište koje dihta kompresiju.
Posle tog opravka treba izmjeriti kompresijski prostor i tog treba podesiti na mjeru. To se napravi tako da se izpod cilindra stavi odgovarajuču podložku- dihtungu, odgovarajuče debeljine.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

matrix123456 kaže:
meni u vozackoj pise da mu je snaga 21ks,e tome uvijek bunilo npr 418,419.420 isti traktori a po cemu se razlikuju :?:

Pogledaj pločicu na motoru ispred, ako ti je LDA 100, onda imaš 18KS. Ja mislim da imaš taj motor jer se on montirao na TV 420.

Što se tiče razlika na tim traktorima, nisu neke velike npr.:
Veličina tegova, rezervari (nafta, ulje), hidravlika (pumpa, komande), poluge kočnica, zaštita vozača, sjedalo, žmigavci, boja, možda još koja sitnica.

B

bezimeni

Guest

nisam još ništa skinuo, sutra ću. traktor pali, radi bez problema, samo što galami tamo gdje izbacuje kompresiju. prvi put kad sam ga rastavio, dok sam ga još sređivao, imao je tamo upravo takav bakarni prsten, i ja sam kupio set dihtunga i u njemu sam dobio isti takav koji sam stavio. jest da nisam polirao glavu-ravnao, pa može bit da je to razlog, al sto posto je tamo bio taj prsten. znači biće u redu ako ispoliram, kontam sad, vjerovatno nije bilo potpuno ravno i sad se to izrazilo do kraja, firemanpeter??

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
bezimeni - drago mi je da freza radi odlično! 8) Fotkaj ga da vidimo kako izgleda!

Što se tiče bakarnog prstena (zaptivača) - hmmm ,,,ujak mi ima TV419 LDA100 - i ima bakarni zaptivač i često mu je produvavao ispod glave!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Kako več rečeno i kolko ja znam (nije ni moj TV 420 imao), originalno nema nikakav dihtung izpod glave. Dihtunge (podložke) ima samo izpod cilindra, a sa njima se podesi kompresijski prostor na odgovarajuču mjeru.

Skini ti to dole, namaži pastom, sve stavi na neku fiksnu podlagu- stol, onda vrti ljevo i desno. To radi tako da pritiščeš dole jednakomjerno na cjelu glavu. Da nebi vršijo pritisak samo na jednu stranu glave pa da ne izbrusiš samo na jednoj strani. Netreba za to neko veliku silu nego polako to odradiš, uzmeš si vreme za to, uzput malo pokontroliraš tragove na glavi da vidiš šta radiš. Kad se posija na glavi nova površina u cjelom krugu onda bi trebalo bit to OK.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tvoj je motor LDA 100, jeli? Imao sam ja taj na TV 420 i nije imao dihtunge na glavi. Ako imaš koji drugi motor onda je druga priča. Izmjeri promjer cilindra koji bi trebal bit 100mm.

Ovako izgleda izpolirana glava a i cilindar ima da se prosvjeti cjeli krug okolo:

lg5cr7o_vMGLOBcO.v.jpg

Kompresijski prostor treba podesiti na mjeru posle poliranja, da nebi slučajno lupili klip i ventil.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

danas sam bio na selu i pogledo sam lijepo u prirucniku pise da tomo vinkovic trakotri se raspoznaju preko brojeva odnosno zadnja dva broja pokazuju koliko traktor ima konja a prvi broj pokazuje koje je serije traktor,tako da 419 ima 19 ks 418-18 ks, a 420-20 ks,i 521-21ks,522-22ks i 523-23ks,znaci postoje motori lda 100 za serije 400 i lda 820 za serije 500,sad bi trebalo da je moj traktor iste snage kao traktor u naseg kolege bezimenog,a svi dobro znamo da bi svaki 420 pojeo tog starog pe-18,(bezimeni nemoj da mislis da ti omalovazavam tarktor),tako da mislim da je ovo sto sam napisao tacno,
sto se tice plocice nemogu da nadjem na svom traktoru jer je nema ili je otpala,da li mozda ima negdje ugravirano na motoru,da li moze da to neko poslika,

sto se tice dihtunga neznam jer kod svog tomice nisam nikad otvaro motor,a kod mene nigdje ne propusta kompresiju,a i ovi novi diktunzi su skroz slabi,ma sve je to MADE IN CHINA!!!!!!!

TOLIKO OD MENE POZDRAV MATRIX

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh