• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
Re: TOMO VINKOVIÆ

Možda se nije osušio , možda se smrzao od zime :blackeye
Kolika bude kod tebe temperatura ovih dana ?
Da li ide iznad nule tijekom dana ?

T

Tonxy

Guest

gdje si tu haubu razbio? vidim da je krpana! :cry: :cry:

V

VTZ

Guest

Svaka čast, Tomo sad super izgleda, jedino da ima veći lonac na ispuhu! Tako mali traktor, a toliko bučan! Kad ide po cesti, očekuješ da će se pojaviti neka velika mrcina, a kad ono Tomo Vinković.. :lol:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500

alen28 kaže:
VTZ kaže:
Svaka čast, Tomo sad super izgleda, jedino da ima veći lonac na ispuhu! Tako mali traktor, a toliko bučan! Kad ide po cesti, očekuješ da će se pojaviti neka velika mrcina, a kad ono Tomo Vinković.. :lol:
Čitaš mi misli... Baš sam jučer razgovarao u auspuh servisu da mi naprave bolji auspuh da bude tiši. Kažu da su to več radili i da je puno tiši. Nije ni skup-250 kn.

Neznam koliko ti bude samo promjena auspuha stišala buku kad je sam motor bučan, radi zračnog hlađenja. Usporedi s Rusom kojeg imaš.
Meni na SAME-u se auspuh i ne čuje, ali zato motor sam grmi. Valjda zato kaj ide :lol:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500

alen28 kaže:
Bude sigurno tiši. Tomo nema turbinu za hlađenje kao rus. Tomo ima pera na zamajcu koja ga hlade.

Dečec, buku ne stvara turbina, već cilindri. Ako su "umočeni" u vodu, buka je znatno manja, ak nisu...znaš i sam. Dobil buš samo tiši auspuh, no lupanje motora se bu i dalje čulo.

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Očito nisi čuo kako lupa auspuh na tomi od 18 ks... Puno više nego na jačima!

Točno tako, potpuno si u pravu! Daleko najviše buke kod Tome i sličnih strojeva (s jednim, dosta velikim cilindrom) dolazi iz premalog lonca auspuha, dok kod velikih, zračno hlađenih dizelaša, zvuk koji dolazi od mašine čuje se kao zvonjenje (zvone rebra na cilindrima). To je daleko podnošljivija buka od samog auspuha, koji premalo ublažava buku.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147

a kako tek grmi vladimirec bez auspuha pitajte mene to je tek rafalanje :mrgreen:

R

ROKI

Guest

Vidiš šta je prava pila! Taj nigdi nezapada. ;) I ide u rikverc bez brige. :D

buban

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
121

prednji utovarivac na tomi :scratch :scratch

buban

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
121

a ti alene ne vjerujes da imt 533 radi s prednjim utovarivacem :D :D :D :D

B

branko

Guest

alen28 kaže:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Roki hvala na obavijesti! Evo i sistema prednje ralice. Nešto slično sam napravio ali nikad nisam namontirao...

gdje nasao ovu prvu sliku da nije ta iz okolice vz (mislim da je trnovec u pitanju) jer takvo nesto je covjek napravil koji ima farmu za tovi pilica, bilo je prije dosta godina u majstoru u rubrici majstori i talenti. i plus utovarivaca ugradio i je i hidraulicki volan od starog merdje.

B

branko

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

alen28 kaže:
Nije. Roki mi je poslao ovaj link: http://www.gorenc.si

sad sam bas isao provjeriti na majstor i jos postoji ta stranica pa koga zanima nek si pogleda Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

R

ROKI

Guest

Tu stranicu sam vidio prije.

Takav je moj tomica bio, TV-826. Nažalost više ga nemam. :(

R

ROKI

Guest

Obrisan neispravan link.

Evo kako je jedan bajica rješio hidraulični volan na Tomi Vinković TV-420. Probao sam ga vozit i mogu reć da je fantastično, naspram njegovog mehaničkog volana.

R

ROKI

Guest

Ovako je izgledao moj prvi traktor. Bio je 1965. godište.

Obrisan neispravan link.

A ovakav je bio drugi.

Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest

Ne znam, ja mislim da mu je to prednost, vise nego nedostatak...

Samo mi recite, da li se na novijim TV traktorima moze iskljucivati prednji/zadnji pogon po zelji, ili stalno vuku sva 4?

R

ROKI

Guest

Ma da, taj stari tip je bio muka živa za šaltat. Nisam ga dugo imao. A za njega sam imao frezu sa diferencijalom od Citroena Dijana i onda sam imao 4 brzine za frezanje naprijed te jednu za frezanje u rikverc. :D

Na svim ostalim nemožeš isključivati prednju vuču. Ima stalni pogon na sva 4 točka.

R

ROKI

Guest

Znam to, al se kaže da ima pogon 4x4 ili ti duplu vuču. A Tomica ima pogon u dijagonali i tako i koči (ako su kočnice nejednako uštimane). Znači npr. vuče prednji lijevi i zadnji desni.

B

Bobo

Guest

Na SVIM 4x4 traktorima vuku SVI kotaci zajedno, kako po ravnom, tako i na asfaltu. Kad se dodje na klizavo, proklizava kotac na kojem je manja vucna sila. Ukljuci se blokada diferencijala koja od njega napravi krutu osovinu, i vuku kotaci jednakom brzinom na istoj osovini. Diferencijal je zato i zamisljen, no to ste vec znali.

Ako Tomo ima blokadu samo naprijed i zapali ste mozda nekim divljim slucajem s njim, onda ste mogli primjetiti da pod blokadom prednji vuku obadva, a jedan zadnji, ali duplo brze.

ROKI: Daj mi objasni sto je to dijagonalna vuca, i na koji to princip radi? Kad je blokada iskljucena, na normalnom diferencijalu trebaju vuci kotaci kojima je lakse, a ne prednje lijevi/zadnji desni i obratno. Ili Tomo zbilja ima neki promisljeniji sistem, no cini mi se bez veze ta dijagonalna vuce o kojoj pricas...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh