• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
G

GROF

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

ROKI., lip ti pozdrav i fala doneba na lipo objašnjenom problemu oranja sa zeznuti pluzi.

JA sam kupil pluge "prima" Bjelovar na sajmu u Gudovcu, 2006.godine., 2x10 coli., pluzi su odlični., jedino je taj problem sa primanjem zemlje na daske. Ma ja se nadam da će ove godine taj moj problem proć. Dobro ste mi svi skupa pomogli u objašnjenju., tako da se pomalo nadam i vjerujem, još malo oranja i daske će bit sjajne!!!

bog grof

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Pozdrav svima,ja sam novi na ovome forumu,znam puno toga o tomi vinkoviću kao i moj prijatelj grof(on zna više).

pozdrav do idućeg puta

"TOMO VINKOVIĆ"

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500

E j...m vas električare koji se penjete po stupovima :lol:
Pa kaj ti nisi čul za uvodnicu nego sklopku "krpaš" kitom???

G

GROF

Guest

...E moji dragi privrednici i poljoprivrednici, fala doneba, zakon ste., alen28, fala i tebi na ovoj slikici, točno slika vrijedi tisuću riječi. naručil sam štop šalter od staroga golfa II., ILI NEŠTO SLIČNO da mi moji frendovi te struke nabavidu.

Bećari., imam jednu veliku molbu, Z A M O L B U za vas sve skupa; treba mi za moga prijatelja i susjeda jedan del za traktor, "tomo vinković", tv523-m, traktor ima španjolski motor od 23 ks., problem ima sa anaserom., na anaseru su mu obrušeni zubi. anaser ima 11 zuba., dok svi anaseri imaju 9 zuba i to je problem, nemore se nigdi nabavit.

TAKO DA REZONIRAMO; TREBA MI; ANASER KOMPLETAN ILI SAMO ZUPČANIK ZA ANASER., ZA; ŠPANJOLSKI MOTOR OD 23 KS, (JEDNOCELINDRIČNI MOTOR), KOJI SE NALAZI NA TRAKTORU "tomo vinković" tv-523-m., to je bila neka medju serija tomica i nema nigdi za nabavit dijelova.-

moram napomenut da smo zvali i kontaktirali sa; PRIMOM i HITNEROM, AGRO-SERVIS FILIPAN iz Bjelovara, Agro-dom iz Zagreba, servisnom službom iz Ogulina,...nema niko nikakvog dijela..., zato molim legende, ŽIVE LEGENDE POLJOPRIVREDNOG-FORUMA za POMOĆ!!!

Morete mene kontaktirat i na broj mobitela; 098/229-916, ja sam; MLADEN VRANIĆ - KOVAČ ILI TI; / GROF /.-

Unaprijed zahvalan, bog vas blagoslovil! bog grof

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500
alen28 kaže:
ZJ kaže:
E j...m vas električare koji se penjete po stupovima :lol:
Pa kaj ti nisi čul za uvodnicu nego sklopku "krpaš" kitom???
Nije kit nego plastika. Ona za ljepljenje!

Još gore!!! :lol: :lol: :lol:

GROF kaže:
... Bećari., imam jednu veliku molbu, Z A M O L B U za vas sve skupa; treba mi za moga prijatelja i susjeda jedan del za traktor, "tomo vinković", tv523-m, traktor ima španjolski motor od 23 ks., problem ima sa anaserom., na anaseru su mu obrušeni zubi. anaser ima 11 zuba., dok svi anaseri imaju 9 zuba i to je problem, nemore se nigdi nabavit.

11 zuba ti ima Iskra anlaser od Torpeda ili IMT-a, ako se ne varam. A koji je promjer osovine na anlaseru?
A kakav je to španjolski motor gore? Koliko ja znam, išle su češke Slavije na tomeka.

Posljednje uređivanje od moderatora:
R

ROKI

Guest

Slavija je bila samo na TV-826. A većinom su Lombardini motori, no bilo je i Rugerinija (sad da nenabrajam serije i modele).

Grofe ako nemožeš nabaviti nigdje onda odeš kod dobrog tokara koji ima dobar materijal i on ti to napravi. Kolega je dao raditi kod tokara jedan zupčanik u mjenjaču za Fendt-a i sve je super. No tokar je vrhunski majstor sa još boljim materijalom. ;)

B

Bobo

Guest

Jos je bolje uhvatiti kakvu stelu u gradskoj ljevaonici metala, pa tamo rade svega i svacega u fusu...

Ako ne to, onda se raspitati da li lokalna tehnicka skola ima zaposlenog dobrog tokara, te ti tamo mogu i toplinski obradit zupcanik i sve za male pare...

No, ako nista drugo, dobar tokar s dobrom materijalom, kako ROKI kaze i to je to...

G

GROF

Guest

Fala narode doneba, fala., stvarno ste zakon., dobra ideja i uz pomoć SOMEKA iz Samobora riješili zupčenike., i kad smo mislili da je problemu kraj., eto ti vraga... Anaser ima nekakove valjčiće, ležaje u kućištu ki su sjebani... Problem ostaje dalje???

bog i čitamo se... grof

G

GROF

Guest

Moram dodat i ovo., pa ako neki nešto zna po pitanju celog anasera za ovog tomu vinkovića., neka mi se javi.-

RADI SE O TRAKTORU; "tomo vinković" TV-523-M., sa Španjolskim motorom, jednocelindričnim., oznaka motora je;

TIP MOTORA; 099310, PROIZVODJAČ; MWM DITER DIAZ DE TERAN, ŠPANJOLSKA, ANASER IMA 11 ZUPČENIKA I OKRIĆE SE LIVO.- tvornica je napravila jednu seriju traktora od 23 ks sa ovim španjolskim motorom., nji oko 100 komada., motori su uglavnom dobri, jaki, nekvaridu se, nisu bučni, male potrošnje,..., iako su mi rekli po servisnim službama da dosta često su imali problem kod nji sa radilicami., pucale su ko pruće., tvornica ji je izbacila iz ugradnje za naredne serije traktora. ja jednostavno ovo nemogu verovat., moj susjed ima ovaj traktorić od 1984.godine., sa njim radi sve, najviše freza. traktorom vozi prikolicu, orginalnu kipericu, ore, freza, kosi, grabi seno, čisti snig sa ralicom, i prednjom i zadnjom, ... nikakovi problema do sada., sad ga zeza anaser. promjenil je samo u sve ove godine 2 akomulatora, dvije sajle od kvačila, piksiranje volana i sredine jedanput,..., traktorić ima 4000 sati rada.-

dragi moji forumaši., moj narode., budite mi dobri ko i do sada., zakon ste...bog grof

G

GROF

Guest

pozdrav bećarima najboljeg foruma!!!

bećari., zakon ste, takovi i ostanite..., samo da vam se zahvalim na lipom druženju i naravno savjetima ke ste mi dali za moga tomu i plugove., e da nezaboravim; anaser i dijelove za istoga., /TRAKTOR TV-523-M/., NABAVILI SMO ...
sve jedno fala VAM SVIMA SKUPA.- BOG GROF

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

Dobro veče svima novi sam član i ljubitelj traktora tome vinkovića skoro sam kupio tt 830 god.pr.1998.
radio sam snjim cjelu prošlu jesen i sada mi je otišo ležaj u mjenjaču na osovini pogonskog vratila,ležaj sam promjenio ali me brine bivši vlasnik kaže da je on već taj isti ležaj mjenjao 2 puta,a koliko vidim da se dosta razumijete možda mi neko može pomoći oko ovog problema

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147

:scratch kada ga otvoris pogledaj malo okolo i potrazi uzrok u necemu drugom nemoze to tek tako 2 puta da ode mora postojati uzrok
kakvog kvaliteta je stavljao lezajeve?

Posljednje uređivanje od moderatora:

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

SKF ležaj valjkasti u katalogu piše daide kugličasti sad sam takav i stavijo,pregledo sam sve 4 dana sam gledo i razmišljo
bilo je neki nedostataka tj. nije bilo odstojnoka na osovini za promjenu smjera,neznam koliko je to moglo uzrokovati nosio sam osovinu kod tokara i uredu je :?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147

e moj lave eto ti uzroka nadaj se da je samo to

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

JA IMAM TV-420 VEĆ 21g. I DOSADA NISAM IMAO VEĆIH KVAROVA NA NJEMU-PROŠLO LITO SAM MU MINJAO ZUPČANIKE JER JE PRISKAKAO(KAD BIH VOZIO TRAKTOR BI ZASTAO PA POŠAO)A KAD BI BIO POD OPTEREĆENJEM IZBACIVAO BI IZ BRZINE U LER.DOBRO POGLEDAJ U ČEMU JE PROBLEM ILI SE SAVJETUJ U TVORNICI JER TO NEBI SMILO TAKO LAKO OTIĆ.

POZDRAV

"TOMO VINKOVIĆ"

B

bajki

Guest

mjenjač je najslabija točka svakog Tome Vinkovića. mjenjač jako trpi pogotovo ako se radi jako puno sa kardanom. Mi smo na našem mjenjač otvarali svake dvije godine (super je bilo kada izdrži tri). Doduše kod nas je traktor bio dosta opterečen (350 sati rada godišnje sa uključenim kardanom).

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

JA SA KARDANOM NA SVOME TOMI RADIM JAKO MALO,NE BIH SE SLOŽIO SA BAJKIOM DA JE MJENJAČ NASLABIJA TOČKA TOME VINKOVIĆA-KAKO KOME,UGLAVNOM SA TOMOM TRIBA ZNAT RADIT I ONDA ĆE SE POKAZAT REZULTATI....

POZDRAV

"TOMO VINKOVIĆ"

Ajde piši na forumu malim slovima. To je neko naše nepisano pravilo,a ako treba biti če i pisano...alen28

B

bajki

Guest
100 sati godišnje nije puno. Ja moram svake godine staviti nove motike, onda znaš koliko radi sa frezom. Ovaj novi mi puno radi sa malčerom TFZ 130, to mu je duplo veće opterečenje od freze. Majstori iz TV su mi rekli da je mjenjač najslabija karika svih TV. Stvar je u samim novim zubčanicima koji nisu dobro napravljeni.
Meni je stari TV isto tako bio cukao i naručim kompletnu novu piramidu sa svim zubčanicima i ubacim nju unutra, napravim krug od cca 1 km vožnje da vidim kako ide. Nije bilo nikakve promjene, traktor i dalje cuka, raskopam mjenjač ponovi i imam šta vidjeti, gori su ovi novi zubčanici nakon kilometra vožnje nego oni koji su radili 3 godine u traktoru.

kamenje sigurno nefrezam, ali ja nikad nečekam toliko da mi se motike potroše da traktor može vući frezu drugom direktnom! Onda mi motike više ne poklapaju i nerade dobro svoj posao. Šta mi vrijedi frezati ako će za tri dana ostati tragovi trave u vinogradu. Sad mi je jasno zašto tebi neodlazi mjenjač.

Posljednje uređivanje:
M

Mister x

Guest

Nisam baš bio u kontaktu i nisam imao prilike vidjeti što sve može mali tomica, pa ako ima netko volje da napiše neki mali opis bio bih mu jako zahvalan. Naime imam priliku kupiti povoljno tomicu sa prikolicom, frezom i sa plugovima ali ga moram sutra još pogledat. Meni bi idealan bio za koju godinu za kroz voćnjake gdje su uži redovi i za vinograd eventualno.

Pa ako može neko malo ukratku opisati nešto o njemu.

Hvala unaprijed.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh