• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
A

adi24

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav

Interesuje me gdje se moze kupiti, nova ili polovna, kupilica sijena za Tomu? I kolika je njezina cijena?

Hvala

Pozdrav

M

maj11

Guest

Pošto sam novi, ljep pozdrav svim forumašima!

I meni se otvorio link na vašu stranicu, kad sam tražio informacije za traktor Tomo Vinkovič. Moj je TV732, posjedujem ga od 1989 godine, i nabrojili smo preko 400 radnih sati. Celo vreme dobro radi i svaki čas mogu računati na njegovu pomoč :lol: .

Ali pre mesec dana se zaustavio brojač radnih sati i pokazivač brzine (Teleoptik) :roll: . Kod ispitvanja ustanovio sam, da je zaglavila unutarnja osovina magneta. Podmazivanje nije pomoglo. Kod nas u Sloveniji nijedan servis toga brojača nema, pa bi molio za informaciju, može li se na kojem servisu ili dučanu sa djelovima u Hrvatskoj nači kompletan ili osovinski dio sa magnetom. Svake informacije bit ču vrlo veseo. Na forumu sam našao, da se mogu obratiti na firme Prima i Masiva u Bjelovaru, a interesovalo bi me i što bliže granici (Varaždin, Zagreb).

Izvinjavam se za koju grešku u rječima i lijep pozdrav svima!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Pozdrav i dobro nam došao, kaj se tiče TV-a najbolje da odeš direkt u bjelovar i tam središ stvari.

S

strongboy

Guest

zdravo.htio bih zamoliti za savet.naime imam traktor tomo vinkovic TV 420.imam ga vec 21 godinu.odlican je traktor(dosad bez ikakvih kvarova).ali u zadnje vreme pojavio se veliki zazor u sredini(ne na lezajeve preko koje se upravlja traktor, vec gde stoje podloge za noge vozaca).moli bih za savet kako taj problem sa luftom da najlakse otklonim i dali moram kupoiti novi sklop,ili se to moze reparirati.kakvog bi mastora trebao potraziti.hvala na pomoci.pozdrav iz makedonije.(poato se bas ne snalazim bas najbolje na forumu,molio bih da vase odgovore i misljenja posaljete i na moj email: strongboy@hotmail.bg HVALA VAM JOS JEDNOM.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

odgovor maj11:ja bih ti priporučio da odeš u bjelovar i posjetiš prima tvornicu traktora i tamo se raspitaš za brojač(sat),ili ajde u masivu(oni ti imaju sve djelove za tomu vinkovića).....

odgovor strongboy:ja isto iman tv-420 već 21g.isto nisam imao kvarova na njemu(traktor je odličannnnnnn!!!!)meni je isto imao lufta na volanu ali to mi je serviser tome vinkovića napravio(valjda prominio ležaje volana......?),sad mi ima lufta na zglobu(valjda i kod tebe),ja mislim da su otišli ležajevi zgloba i da ih je najbolje prominit(to ću i napravit)....
AKO TI NIJE NEŠTO JASNO PITAJ.
pozdrav

S

strongboy

Guest

hava na odgovoru:). al ako mislis na iglicaste lezajeve preko kojih ide upravljajnje traktora, da napomenem da nije taj zglob u pitanju, vec onaj sto je kao cilindar kroz koji prolaze kardani(pogonski kardan zadnjih kotaca,i kardan izlaznog vratila). a iglicasti lezajevi su u redu,sa sasvim malom luftom.inace ija sam pre desetak godina promenuo lezaj volana(bio se polomio na pola),i od tada je volan u redu.al me kao sto ranije rekoh, veoma zabrinjava ova lufta na sredini traktora,u cilindricnem zglobu.

S

strongboy

Guest

oko podne sam napisao odgovor, al sad trazim, nemogu da vidim.mislim da mozda nisam uspeo da ga posaljem.al ok.pokusacu opet.del koji ima lufta je onaj na levom kraju slike.taj deo gde se vide dva strafa koji drze podloge za noge,i sto omogucava traktoru da ide kroz neravnine.a ne ovaj u sredini slike, okrugli koji je isti i sa donje strane,sto omogucava traktoru da okrece uljevo i u desno.nadam se da ces me razumeti:) pozdrav.

S

strongboy

Guest

ok pokusat cu da promenim plocice.al lufta je prilicno velika i ne verujem da ce se promenom plocica smanjiti lufta
.al svejedno cu pokusati da ih promenem.molim te reci mi kolko kosta repariranje u eurima, ili tacnije koliko kuna ima u jedan euro.i koji je to majstor.jeli to drear ili bravar?kakvog da majstora trazim u makeoniji.hvalati na odgovorima i pomoci.uzgred, cestitam vam ulazak u nato-u.pozdrav iz makedonije.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

meni je isto kao u alena u getribi otišao ključ u glavnom sklopu mjenjača(oglođao se je na rubovima)i onda kad bi traktor bio pod opterećenjem izbacio bi iz brzine,kad je traktor bio na servisu serviser mi je to prominio i sad je sve u redu......

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ova serija je odlična(meni bolja od sadašnje)-alen traktor ti je odličan kao i slike na ličkom forumu!!!očekujemo ih još....!!!!!

POZDRAV SVIMA

S

strongboy

Guest

zdravo.htio bih pitati: primetio sam da se na glavi motora, tacnije oko poklopca motora (gde se sipa ulje u motor), pocelo da se pojavljuje ulje.sta bi to moglo biti? jeli ostecena brtva poklopca motora?i ako jeste, jel je mogu sam zamjeniti?(dali je potreban neki specijalan alat za kontrolisano pretzanje sarafova, ili se oni jednostavno pritegnu do kraja.mislim da su samo dva).ovo je prvi put da nesto primecujem na moj TV 420 u ovih 21 godinu kolko ga imam.pozdrav iz makedonije-hvala na odgovorima.(da napomenem , da nemam iskustva u bilo kakvih popravki na traktoru, jer ih do sad nije ni imao)

D

durac

Guest

Poštovani!!!!
Valjda nisam fulao forum ali evo probat ću.Kupio bi tomo Vinkovića 521 sa frezom.Koja bi bila cijena ( najpovoljnija ) za istoga.Hitno mi je ,jer do sada sam koristio motokultivator ali on mi je otišao k ..... i sada pod hitno moram nešto kupiti a na kultivator mi se nejde dok 521 mi se čini dovoljno dobar za moj mali vinograd i palstenik od 150m2

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

tv-521 je stariji traktor(meni ga ima prijatelj-traktor je 1978.g.)ja bih ti priporučio da kupiš tv-818 kao u alena,traktor je odličan-imaš djelova za njega,ima 18ks,.......

majstore nema reklamiranja i slicno...bez ljutnje

D

durac

Guest

O.K. , akoja bi bila cijena znaš malo sam limitiran troje djece od toga dvoje u srednjoj školi a mali ide još i u glazbenu i nije baš puno lo....Hvala

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Punoooooooooo slikkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaa :D :D

Lijep stroj, Grof. :D :D

Koliko diže utovarivač?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.