• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

strongboy

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

namucio sam se, al sam najzad uspeo :p pa nema lakseg od ovoga :lol:eee sad cu slikati gde je izbija ulje na motoru 8),pa cemo lakse da se razumemo ;).ok.pozdrav.

B

bajki

Guest

Imam prima TV 830. Sad mu je četvrta sezona kako radi i stalno imam problema sa pumpom hidraulika. Za vrijeme garancije je jedna promijenjena. Lane sam stavio novu pumpu i sad opet zeza. Kvar se manifestira da dok je hladno sve je OK, a poslije nemože više dići. Prve dvije su bile od prve petoletke, a sad je stavljena neka talijanska koju sad stavljaju u tvornici.
Dali to može biti do gustoće ulja. U tvornici stavljaju 46-cu ako sam dobro napisao, dali bi možda gušće ulje pomoglo? Dali ima netko prijedlog koju pumpu ugtraditi jer ću vjerovatno morati opet uzeti novu.
Stari TV je bio premija prema ovom novom!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

statoga tv nemože niko zaminit,za mene je to traktor broj 1,ja ga iman već 21.g. i nikakvi problema s njim.oko tvog problema ti nemogu pomoć samo znam da ljudi govore da je ona stara bila puno bolja od ove nove.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

strongboy kaže:
na gumeni cep:)mislio sam na mjesto gde se uljevam malo ulja kako bi u zimu lakse upalio, to je na samom poklopcu motora,a koji ima gumeni cep.ja do sad nisam nikad to radio jer traktor uvek upali.al sam to citao u uputstvu.a to o punim gazom:).misli o sam na to da kad orem, ili drljam,rucica gasa je u kranjem polozaju ka meni.

taj mali gumeni cep nije odusak, ta rupa prolazi direktno na usisni ventil; tu se ulije malo nafte zimi kad nece da upali, ta rupa treba biti zatvorena kako prasina nebi ulazila u usis
najbolje da slikas i postavis ovdje pa cu da objasnim, i ako mozes i mehanizam gasa; plasticne plocice gdje su sajle za gas zakacene

@ TOMO VINKOVIĆ
kako se ponasa ova tvoja prikolica na usponu, vidim da nije prepravljana, mi obicno pomjerimo osovinu nazad jer nema opterecenja na traktor i proklizava pod teretom, i jos gume preokrenemo tako da se dobije na sirini

A

Alen

Guest

bajki kaže:
Imam prima TV 830. Sad mu je četvrta sezona kako radi i stalno imam problema sa pumpom hidraulika. Za vrijeme garancije je jedna promijenjena. Lane sam stavio novu pumpu i sad opet zeza. Kvar se manifestira da dok je hladno sve je OK, a poslije nemože više dići. Prve dvije su bile od prve petoletke, a sad je stavljena neka talijanska koju sad stavljaju u tvornici.
Dali to može biti do gustoće ulja. U tvornici stavljaju 46-cu ako sam dobro napisao, dali bi možda gušće ulje pomoglo? Dali ima netko prijedlog koju pumpu ugtraditi jer ću vjerovatno morati opet uzeti novu.

Moj ti je savijet da daš pumpu na repariranje ali kod pravih majstora. Ima u bj firma koja se bavi samo pumpama i crijevima (nemogu se sad imena sjetit...). Ja nikad nisam imao problema sa pumpom a hidraulika stalno radi (več 18 god).

edosoko kaže:
@ TOMO VINKOVIĆ
kako se ponasa ova tvoja prikolica na usponu, vidim da nije prepravljana, mi obicno pomjerimo osovinu nazad jer nema opterecenja na traktor i proklizava pod teretom, i jos gume preokrenemo tako da se dobije na sirini

O kakvoj ti prikolici pričaš?? Za TV traktore imaju samo dva tipa prikolica. Prve su bile da se je traktor rastavio na pola i prikopčio na prikolicu koja je imala svoj pogon. Drugi tip su isto jednoosovinke kiperice i nemože im se osovina pomicat. Tak da neznam o čemu pričaš...

strongboy kaže:
da.moze orati s'dvobrazdnim plugom.mislim da plug ima oznaku TV240 (nisam siguran)a traktor mi je TV420 od 86 godiste,a mi smo ga kupili februara meseca 87 godine-novog.zemlja je razlicita ali vecinom je dobra.al ima i neke teze parcele, koje imaju crvenu zemlju koda nas se ta zemlja zove crvenika.ponegde imamo i malo tezu (kao glinu),ali vecinom se ore bez problema. traktor ne proklizava, i ne manjka mu snaga,iako plugove redovno idu maximalno u zemlju.

Malo sam skeptičan glede te priče... Ili oreš pijesak ili... TV 420 ima 18 ks i nevjerujem u tvoju priču. Imam dvobrazni plug 8" i može ga vuči na nekih 10 cm dubine. Sumnjam da tvoja priča "drži vodu"...

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749

Pa sve ti zavisi o zemlji.
Kod mene u ima jedan susjed tomeka i vuče taj dvobrazni na 20 cm.Uvjerio sam se sam kad je jednome odoravao vinograd.

G

GROF

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
eeeee da je jedan od ovih(dan danas se proizvode isti).......... ;)

TV-419

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

TV-732

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

...moram napomenut da sam ove dvi slikice /prospekta/ traktora; "tomo vinković" dobil iz tvornice davne; 1984.godine., slikice /prospekte/ poslala mi je kolegica - prijateljica ove curice ča pozira na traktoru tomi, žena ča je radila u komercijali - prodaji, RO "TOMO VINKOVIĆ" BJELOVAR, tvornica traktora i ljevaonica.-., nažalost te ondašnje cure nisu više žive., obadvije su umrle... vrime jednostavno leti...

...E TOME., TOME., ma ča reć., dobro si ji prebacil, neka ljudi vididu lipotu i divotu ovi curic na nekadašnji tomeki., a dobro si i sam napisal da bi ti i takovi dobro došli i danas..., iako fala dragom Bogu deladu se i dan danas takovi...

...moram te zamolit TOME da sa jezeranski traktori prebaciš još ku slikicu moga tome., tamo kadi su svi moji tomice u akciji /tri odjednom/., tamo kadi se vrši priprema zemlje za sadit krompir. u akciji je tome 826 i 830; frezadu i branadu., a tome 523s; dela rede za krompir sadit...

unaprvo fala i sretno, bog!!!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

Alen kaže:
edosoko kaže:
@ TOMO VINKOVIĆ

O kakvoj ti prikolici pričaš?? Za TV traktore imaju samo dva tipa prikolica. Prve su bile da se je traktor rastavio na pola i prikopčio na prikolicu koja je imala svoj pogon. Drugi tip su isto jednoosovinke kiperice i nemože im se osovina pomicat. Tak da neznam o čemu pričaš...
izvini moram da dodam da postoje i prikolice koje je radio FERING Gračanica, one imaju kracu rudu i kacaju se na duzu kuku, ne mogu na originalnu kuku koja dolazi na traktoru jer dodje blizu traktora

a sto se tice ove bjelovarske, osovina je skoro na sredini, sto preuzima skoro cijeli teret sa prikolice, nema opterecenja na zadnje tockove traktora te vise proklizava, otezava upravljanje, posebno niz brdo, traktor se zanosi pri skretanju........i mislio sam da se osovina odsijece i pomjeri nazad te ponovo zavari

S

strongboy

Guest

edosoko kaže:
strongboy kaže:
na gumeni cep:)mislio sam na mjesto gde se uljevam malo ulja kako bi u zimu lakse upalio, to je na samom poklopcu motora,a koji ima gumeni cep.ja do sad nisam nikad to radio jer traktor uvek upali.al sam to citao u uputstvu.a to o punim gazom:).misli o sam na to da kad orem, ili drljam,rucica gasa je u kranjem polozaju ka meni.

taj mali gumeni cep nije odusak, ta rupa prolazi direktno na usisni ventil; tu se ulije malo nafte zimi kad nece da upali, ta rupa treba biti zatvorena kako prasina nebi ulazila u usis
najbolje da slikas i postavis ovdje pa cu da objasnim, i ako mozes i mehanizam gasa; plasticne plocice gdje su sajle za gas zakacene

@ TOMO VINKOVIĆ
evo naslikao sam nekoliko slika, od mesta gde se pojavljuje ulje na motoru,i mehanizam gasa.do sada nista nije dirano u mehanizmu, ili bilo gde drugde. Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

S

strongboy

Guest

Alen kaže:
bajki kaže:

Moj ti je savijet da daš pumpu na repariranje ali kod pravih majstora. Ima u bj firma koja se bavi samo pumpama i crijevima (nemogu se sad imena sjetit...). Ja nikad nisam imao problema sa pumpom a hidraulika stalno radi (več 18 god).

edosoko kaže:
@ TOMO VINKOVIĆ

strongboy kaže:
da.moze orati s'dvobrazdnim plugom.mislim da plug ima oznaku TV240 (nisam siguran)a traktor mi je TV420 od 86 godiste,a mi smo ga kupili februara meseca 87 godine-novog.zemlja je razlicita ali vecinom je dobra.al ima i neke teze parcele, koje imaju crvenu zemlju koda nas se ta zemlja zove crvenika.ponegde imamo i malo tezu (kao glinu),ali vecinom se ore bez problema. traktor ne proklizava, i ne manjka mu snaga,iako plugove redovno idu maximalno u zemlju.

Malo sam skeptičan glede te priče... Ili oreš pijesak ili... TV 420 ima 18 ks i nevjerujem u tvoju priču. Imam dvobrazni plug 8" i može ga vuči na nekih 10 cm dubine. Sumnjam da tvoja priča "drži vodu"...
ovako.traktor nosi oznaku TV420 i ima 18 ks.(tako bar pise u fakturi kad smo kupovali traktor).inace mi nemamo pesoklive njive, a traktor vuce dvobrazdni plug ko od sale.naravno na dubini od oko 20tak cm a mozda i vise.snimicu video klip kad budem orao , a napravicu i slike ,i postavicu ih da pogledas.pa onda ako i svojim ocima ne verujes, onda.... :roll: a inace ne znam koliko inca ima moj plug.samo znam da nosi oznaku TV240,i da sam mu pre 10ak godina promenuo (kod nas se to zove STICA, a neznam kako se na hrvatskom kaze deo pluga koji okrece zemju).ok.pozdrav.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

edosoko kaže:
strongboy kaže:

@ TOMO VINKOVIĆ

moja prikolica za TV je originalna-ima hidraulično kočenje i kipanje,nisam je pripravljao jer mi to nije potribno,ponaša se odlično,nosivost joj je 1.5t,ali ja bih znao s njom goniti po 4t,na traktoru iman dva izlaza hidraulike-jedan za plug i za kipanje i jedan za hidraulično kočenje,kad gonim puno tereta prispojim hidralično kočenje na izlaz za kipanje-kad povučem ručicu od hidraulike točkovi od prikolice blokiraju 100%.(AKO VAS NEŠTO ZANIMA SLOBODNO PITAJTE I JA ĆU
VAM RADO ODGOVORIT!!!) :!: :!:

kako okrenete gume na prikolici(u čemu je svrha toga)???

EVO SLIKA NA KOJOJ SE VIDE DVA IZLAZA HIDRAULIKE(na ovoj slici je traktor bio nečist,nakon toga sam ga počeo prat IVASOL tekućinom i nakon pranja bude čist ko suza!!!(nisam više mogao ga gledat koliko je bio nečist-bio je pun masti,zemlje,...ali sve se to dalo oprati-za nekoliko tjedana sljedi pituranje pokrova motora,blatobrana,felgi-kad sve sredim bit će slika)

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

TOMO VINKOVIĆ kaže:
moja prikolica za TV je originalna-ima hidraulično kočenje i kipanje,nisam je pripravljao jer mi to nije potribno,ponaša se odlično,nosivost joj je 1.5t,ali ja bih znao s njom goniti po 4t,na traktoru iman dva izlaza hidraulike-jedan za plug i za kipanje i jedan za hidraulično kočenje,kad gonim puno tereta prispojim hidralično kočenje na izlaz za kipanje-kad povučem ručicu od hidraulike točkovi od prikolice blokiraju 100%.(AKO VAS NEŠTO ZANIMA SLOBODNO PITAJTE I JA ĆU
VAM RADO ODGOVORIT!!!) :!: :!:

kako okrenete gume na prikolici(u čemu je svrha toga)???

EVO SLIKA NA KOJOJ SE VIDE DVA IZLAZA HIDRAULIKE(na ovoj slici je traktor bio nečist,nakon toga sam ga počeo prat IVASOL tekućinom i nakon pranja bude čist ko suza!!!(nisam više mogao ga gledat koliko je bio nečist-bio je pun masti,zemlje,...ali sve se to dalo oprati-za nekoliko tjedana sljedi pituranje pokrova motora,blatobrana,felgi-kad sve sredim bit će slika)
znam da je originalna, i pravo mi se svidja, ima jak sanduk, dobro vezanje za šasiju, fino se ponasa prilikom kipanja
a gume okrenes da felga izgleda kao zadnje gume na kamionu, a ne kao prednje, izbocina na felgi da i de na glavcinu, tako da guma ide vise vani, dobijes veci raspon izmedju guma i stabilniju prikolicu

zar ti ne radi ovaj originalni ventil za kocenje, da nozna papucica rasporedjuje silu kocenja
jednom smo imali ovakvu prikolicu ali nismo imali ventil za kocenje, i kocili smo rucicom za kipanje (kao sto si ti objasnio)......dobro je za zaustavljanje ali za usporavanje mi se ne svidja, iako na rudi ima amortizer (opruga) koja donekle amortizuje udarce opet su jaki udarci i trzanje

@strongboy
imam osjecaj da je odusak zacepljen, ova gumena podloska treba da slobodno radi gore-dole......postoji sansa da su rebra na cilindru i propeler na zamajcu zaprljani pa si prigrijao motor i ovo se desilo

Obrisan neispravan link.
evo pokusao sam da napravim skicu/presjek cepa
Obrisan neispravan link.
gumena podloska ne smije biti stisnuta ovom metalnom podloskom, inace ce rupe za odusak biti zacepljene, kljucni dio je pozicija oznacena s A, na tom dijelu stoji podignuta metalna podloska, treba paziti na vijak koji to sve drzi na okupu, matica je obicno zavarena kako nebi ispala u motor

S

strongboy

Guest

izgleda da si u pravu...ja do sada nisam nikad cistio rebra na motoru, jer mi one izgledaju cisto kad ih se pogleda sa strane akumulatora.a sad izgleda tako zaprjlano zbog ulja(koje se nedavno pocelo poojavljivati) na koje se slepila prasina.inace gumena podloska je slobodna i okrece se kad je se dodrne prastom. a ja sam je uvek pokusavao zategnuti :idea: .a kako da dodjem do propelera kako bih ga ocistio?sta mislis za mesta gde je zamasceno na druge slike?dali je otisao dihtung?i dali ,ako sam vec pregrijao motor, treba raditi remont? :? hvala ti na odgovorima.zaista su mi od pomoci-pozdrav(slikacu rebra na motoru sto su vidljive sa strane akumulatora).

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

NI SLUCAJNO ne smijes potpuno zatvoriti odusak (pritegnuti gumicu na cepu); kad motor radi treba da pomalo "puse" zrak oko cepa to je ono sto izbacuje pritisak iz motora
moj savjet je da prvo operes kompletan motor (takodje provjeri nivo ulja u motoru da nema viska), posebno glavu i podrucje gdje je trenutno zamasceno - cep sa oduskom takodje, i da malo pratis hoce li se ulje ponovo pojaviti, tako ces najbolje znati gdje pusta, dali ispod dihtunga ili na odusak....najbolje ako imas masinu za pranje auta, ili neku auto-praonicu u blizini, u krajnjem slucaju mozes i sam s par litara benzina (naspes benzin u flasu od deterdzenta tako ces najlakse natopiti tesko dostupna mjesta) da malo odmastis i onda pomocu crijeva, vodom sa cesme saprati prasinu i mast.....topla voda ce takodje dobro posluziti

sto se tice sistema za hladjenje; treba ispustiti ulje za hidrauliku, skinuti rezervoar za hidraulicno ulje, remen hidraulicne pumpe, zatim zastitni lim koji pokriva zamajac, i onaj okrugli na zamajcu ispod remenice (vijci 4kom M8), kad skines taj lim zamajac i propeler na njemu su vidljivi kao i rebra na cilindru
takodje mozes skinuti i zastitne limove na cilindru, prvo auspuh filter zraka i hidraulicnu pumpu, tako da ce cilindar ostati go i moci ces vrlo lako da ga ocistis, ti dijelovi obicno nisu zamasceni tako da se lako ciste.......sprijeda ocisti i glavu motora, ispod brizgaljke, jer taj dio se najvise grije a najvise se prlja ;)
!! mali savjet prilikom sastavljanja limova !!
stavis prvo dva lima na cilindar, samo stavis bez zavrtanja, zatim lim koji pokriva zamajac a veze se za limove na cilindru, "pohvatas" sve vijke prvo rukom jer lakse ces ustimati limove medjusobno, i onda ih stezes kljucem

kad pregrijes ovaj motor obicno osjetis promjenu na radu ako pocne zaribavati, primijetis kao da je motor opterecen, pocne izbacivati crn dim na auspuh.....hoce da se ugasi i sl.........na kraju krajeva sta je bilo bilo je ;) i tesko je uspostaviti dijagnozu u kakvom je stanju motor, lezajevi na radilici, kompresija i sl....za to jednostavno treba osjecaj :)

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

felge ću okreniti kako si rekao(svejedno moram rastavljati desni točak jer mi slabo koči),ventil mi radi i koristim ga non-stop(hidraulika mi je stalno spojena),ventil od hidrauličnog kočenja koji se nalazi nas traktoru mi slabije koči nego kad povućem ručicu od kipanja,sa ručicom kočim samo kad gonim veće terete. :D :D ;)

Posljednje uređivanje:
S

strongboy

Guest

edosoko kaže:
strongboy kaže:
izgleda da si u pravu...ja do sada nisam nikad cistio rebra na motoru, jer mi one izgledaju cisto kad ih se pogleda sa strane akumulatora.a sad izgleda tako zaprjlano zbog ulja(koje se nedavno pocelo poojavljivati) na koje se slepila prasina.inace gumena podloska je slobodna i okrece se kad je se dodrne prastom. a ja sam je uvek pokusavao zategnuti :idea: .a kako da dodjem do propelera kako bih ga ocistio?sta mislis za mesta gde je zamasceno na druge slike?dali je otisao dihtung?i dali ,ako sam vec pregrijao motor, treba raditi remont? :? hvala ti na odgovorima.zaista su mi od pomoci-pozdrav(slikacu rebra na motoru sto su vidljive sa strane akumulatora).

NI SLUCAJNO ne smijes potpuno zatvoriti odusak (pritegnuti gumicu na cepu); kad motor radi treba da pomalo "puse" zrak oko cepa to je ono sto izbacuje pritisak iz motora
moj savjet je da prvo operes kompletan motor (takodje provjeri nivo ulja u motoru da nema viska), posebno glavu i podrucje gdje je trenutno zamasceno - cep sa oduskom takodje, i da malo pratis hoce li se ulje ponovo pojaviti, tako ces najbolje znati gdje pusta, dali ispod dihtunga ili na odusak....najbolje ako imas masinu za pranje auta, ili neku auto-praonicu u blizini, u krajnjem slucaju mozes i sam s par litara benzina (naspes benzin u flasu od deterdzenta tako ces najlakse natopiti tesko dostupna mjesta) da malo odmastis i onda pomocu crijeva, vodom sa cesme saprati prasinu i mast.....topla voda ce takodje dobro posluziti

sto se tice sistema za hladjenje; treba ispustiti ulje za hidrauliku, skinuti rezervoar za hidraulicno ulje, remen hidraulicne pumpe, zatim zastitni lim koji pokriva zamajac, i onaj okrugli na zamajcu ispod remenice (vijci 4kom M8), kad skines taj lim zamajac i propeler na njemu su vidljivi kao i rebra na cilindru
takodje mozes skinuti i zastitne limove na cilindru, prvo auspuh filter zraka i hidraulicnu pumpu, tako da ce cilindar ostati go i moci ces vrlo lako da ga ocistis, ti dijelovi obicno nisu zamasceni tako da se lako ciste.......sprijeda ocisti i glavu motora, ispod brizgaljke, jer taj dio se najvise grije a najvise se prlja ;)
!! mali savjet prilikom sastavljanja limova !!
stavis prvo dva lima na cilindar, samo stavis bez zavrtanja, zatim lim koji pokriva zamajac a veze se za limove na cilindru, "pohvatas" sve vijke prvo rukom jer lakse ces ustimati limove medjusobno, i onda ih stezes kljucem

kad pregrijes ovaj motor obicno osjetis promjenu na radu ako pocne zaribavati, primijetis kao da je motor opterecen, pocne izbacivati crn dim na auspuh.....hoce da se ugasi i sl.........na kraju krajeva sta je bilo bilo je ;) i tesko je uspostaviti dijagnozu u kakvom je stanju motor, lezajevi na radilici, kompresija i sl....za to jednostavno treba osjecaj :)
hvala ti na savetima.uradicu kako si mi rekao.napokon posle 21 godine, doao red da ga operem :oops: ;) .a i to sto si rekao da mozda imam i viska ulja u motoru,bojim se da je tako :scratch :) .jer sam na nekoliko navrata dosipao ulja.ali ok.najprije da ocistim motor, Pa cu videti kako ce dalje biti.inace bas danas sam ga vozio, upalio bez problema kao i uvek,motr radi smireno i bez ikakvog dima....aha da :D evo napravio sam slike dvobrazdnog pluga kojim orem.za ilustraciju sam stavio ispruzenu(22cm) ruku na ralniku(jer nisam imao nista prikladnje za merenje), kako bi "alen" imao predstavu o velicini pluga.jer pre nekoliko dana mi nije verovao da sa TV420 orem dvobrazdnim plugom.sutra cu ga slikati u oranju.a evo sliku i od rebra motora,i moj tomek sa prikacenim drljacima 8) .pozzzzz i hvala ti jos jednom. Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

A

Alen

Guest

Po slici mi se čini 10" plug...
Nije da ti nevjerujem,ali iz mog iskustva i mog pluga znam da neide.... Kod mene je zemlja tvrda i orem u svakakvim uvjetima...

Zašto se brineš zbog malo ulja? Kad fali malo naliješ i vozi dalje... Djelovi su jeftini a generalku napraviš za jedan dan, zato prika samo teraj dok ide!!!
Moj dimi več 4 godine i pušta ulje... kupio sam sve dijelove pred tri godine i još čekam da stane... a on silom idi,ide,ide...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

TOMO VINKOVIĆ kaže:
TV-420vs.TV-732!!! ;) ;) :D :!:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

POZDRAV SVIMA!!

Prvo, pozdrav svima na forumu!

Pišen vam iz Slovenije, a ova dva traktora na sliki (koje je stavio vaš forumaš Tomo Vinkovič) su moja. Zapravo onoga maloga TV 420 več sam prodao pre 14 dana, tako da sam vlastnik samo velikog TVja 731.
Veliko mi je zadovoljstvo da sam vlastnik te marke traktora, jer djelovi i održavanje ne košta mnogo - pošto ja volim, da je traktor bez greške. To se vidi na onome malom Tomicom (ima na forumu još nekoliko slika u zimi sa ralicom...), kojeg sam sredio, i pravi je ljepotane. Sad je na redu ovaj veliki. Več sam sredio puno stvari, ali još puno toga treba jos napravit. Do sad sam se trudio, da napravim traktor podpuno ispravan (to sad i je), sad treba još sve rastavit u prafaktore i obojiti na novo, da bude originalan ko da je baš sad došao iz fabrike. Zato treba puno rada, ali nije mi teško pošto volim to radit, a ima puno vremena i volje.

Imam još jedno pitanje. Dali zna ko od vas tvornički podatak na koliko treba štelovat ventile u glavi motora traktor TV 731(znam, da znate o kojem motoru se radi ali svejedno: motor Lombardini- LDA 672, 30 konjskih snaga, 2 cilindra).

Puno hvala za odgovor.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

strongboy kaže:
hvala ti na savetima.uradicu kako si mi rekao.napokon posle 21 godine, doao red da ga operem :oops: ;) .a i to sto si rekao da mozda imam i viska ulja u motoru,bojim se da je tako :scratch :) .jer sam na nekoliko navrata dosipao ulja.ali ok.najprije da ocistim motor, Pa cu videti kako ce dalje biti.inace bas danas sam ga vozio, upalio bez problema kao i uvek,motr radi smireno i bez ikakvog dima....aha da :D evo napravio sam slike dvobrazdnog pluga kojim orem.za ilustraciju sam stavio ispruzenu(22cm) ruku na ralniku(jer nisam imao nista prikladnje za merenje), kako bi "alen" imao predstavu o velicini pluga.jer pre nekoliko dana mi nije verovao da sa TV420 orem dvobrazdnim plugom.sutra cu ga slikati u oranju.a evo sliku i od rebra motora,i moj tomek sa prikacenim drljacima 8) .pozzzzz i hvala ti jos jednom.

plug BATUJE najbolji za TV, strongboy svaka cast sto si ovoliko istrosio dasku na plugu da joj je trebalo pojacanje, ovo prvi puta vidim ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh