• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

utovarivač diže 250kg(je malo ali za to dignit tribaju 4 dobra čovika...),kabina mu netriba(ovako si komodniji)....

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Zglobni Traktor serije 830 snage 30 i 40 KS
Prima commerce tvornica traktora Bjelovar nudi novo na tržištu, zglobni traktor serije 830, snage 30 i 40 konjskih snaga. Proizveden po uzoru na traktore iz proizvodnog programa Tomo Vinković.
Kako je traktor osnovni izvor snage u poljoprivredi i najvažniji poljoprivredni stroj, pomnom analizom i vlastitim znanjem proizveli smo za vas traktor idealnih mogućnosti i izvanredne kvalitete. Najbolji u klasi traktora do 50 KS.

Sa pogonom na sva četiri kotača pouzdan za sve poljodjelske radove u ratarstvu, voćarstvu, povrtlarskoj proizvodnji isto tako je idealan za komunalne djelatnosti. Pokazuje idealne karakteristike pri opterećenju oranja dvobrazdnim plugom, pri standardnoj dubini oranja i u vlažnijim uvjetima. Po cijeni je najpovoljniji u svojoj klasi.

Za novi traktor proizveli smo i priključna oruđa:

plugove jednobrazdne, dvobrazdne, okretni plug
frezu
prednju i stražnju roto kosu
prednji utovarivač
rovokopač
bušač rupa
planirnu dasku
prikolicu
čistač snijega…
Posjetite nas na gudovačkom sajmu i uvjerite se u kvalitetu naših proizvoda. Karakteristike traktora
Karakteristike traktora serije 830 snage 30 il 40 konjskih snaga.
Zglobni traktor
Pogon na sva četiri kotača
Zračno hlađenje - 30 KS
Vodeno hlađenje - 40 KS
Servo volan
6 brzina (3+3) naprijed
3 brzine unazad
Zaštitni luk
Kopćanje vratila u 3 točke
Mogućnost ugradnje prednjeg izvoda vratila
Mogućnost izrade sa kabinom

EVO NEKOLIKO SLIKA O TT-830S

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

pozdrav svima imam jedno pitanje,primjetio sam da mi tomo pušta ulje kod kardana do mjenjača dali moram rastavljati mjenjač da bi promjenio uljnu brtvu :shock:

G

GROF

Guest

...POZDRAV LIPI FORUMAŠIMA IZ MOJE PREDIVNE LIKE!!!

bećari!., fala svima na dobrim vibrama., pofalama., ma i pokudama..., posebno fala prijatelju sa neta; TOMO VINKOVIĆ., ča je umesto mene odradil, prebaci par moji slikic, slikic moga tome na ovaj forum., FALA TOME.-

...POSEBNA FALA MARIO - ADMINISTRATORE., tebi i tvojoj vridnoj obitelji., ma ja se trudim bit vridan., ali mi se svi uglavnom igramo u usporedbi prema Vami svimi., BOG I SRETNO!!!

M

miki432

Guest

Pozdrav!
Eto i mi imamo jednog Tomo Vinkovica TV826, Slavia motor, 94.g.,1100h. Obrađujemo s njime malo zemlje i izvlacimo drva iz šume(za sto je idealan), ali sve samo za osobne potrebe. Prosle godine smo preradili vinograd tako da sada mozemo s TV frezati između redova (freza rosit 115).
Tu se sad javlja problem jer prilikom frezanja TV se (pre)brzo pregrije i gubi snagu(ne reagira na gas). Rebra na cilindrima redovito cistimo, tak da tu nije problem. Zapravo taj problem pregrijavanja je od kad smo ga kupili.
Problem je mozda premala snaga, ili mozda i polozaj ispusnog lonca koji se nalazi tik uz cilindre :scratch ; time ih dodatno grije, a i ometa protok zraka (razmisljao sam da ugradim aspuh od TV732, makar bi malo smatala ona ručna pumpa i sipka za kontrolu ulja).
Vidim da na ovom forumu ima dosta ljudi s puno iskustva s TV pa se nadam da imate i kakav dobar savjet za mene.

Pozdrav!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

tv-826 ima 22ks,traktor je odličan,ima snage dosta jer znam po svome tv-420-moj tv-420 ima 18ks ali izgleda kao da ima 28,koristim ga nonstop,stalno je u pogonu i jako sam zadovoljan s njim(dosad se nikad nije kvario).

ako ti je problem pregrijavanje onda bih ti ja priporučio da kupiš tt-840,nije skup,ima 40ks,vodeno hlađenje,,....itd...

OVO TI JE CJENIK TOME VINKOVIĆA/PRIMA COMMERCE-BJELOVAR

http://www.amgrupa.hr/pdf/tv.pdf

POGLEDAJ NA VRH STRANICE-VIDIT ĆEŠ SVE ŠTA TE ZANIMA U VEZI OVI NOVIH TOMO VINKOVIĆA/PRIMA COMMERCE

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

strongboy kaže:
ok pokusat cu da promenim plocice.al lufta je prilicno velika i ne verujem da ce se promenom plocica smanjiti lufta
.al svejedno cu pokusati da ih promenem.molim te reci mi kolko kosta repariranje u eurima, ili tacnije koliko kuna ima u jedan euro.i koji je to majstor.jeli to drear ili bravar?kakvog da majstora trazim u makeoniji.hvalati na odgovorima i pomoci.uzgred, cestitam vam ulazak u nato-u.pozdrav iz makedonije.

najjednostavnije rjesenje bi bilo da zamijenis ta dva istrosena dijela (muski i zenski, koji u BiH kostajo oko 100-150 eura po komadu)
druga opcija je da ih repariras, rastavis, ocistis, odneses tokaru da razbusi/poravna zenski dio, ubaci piksu i tako isto s muskim dijelom, s tim sto je problem obraditi te dijelove na tokarskom stroju, jer su ekscentricni u odnosu na one cetiri rupe kroz koje prolaze brezoni, ja licno bih radije uradio pikse nego mijenjao te dijelove novim, ali pikse od kvalitetnog materijala jer su inace originalni uradjeni od sivog liva koji se trosi kao lud

evo jos jedno privremeno rjesenje:
1. da izbrusis one dvije plocice koje drze muski i zenski dio na okupu, primijetit sec da su istrosene po vanjskoj ivici (mozes takodje da im zamijenis mjesta, tako da ce istroseni dio da dodje vani ;)
2. da ubacis jedan komad L profila (debljine 5mm otprilike) sa gornje strane izmedju muskog i zenskog dijela (izmedju cetiri rupe M12 na zenskom dijelu i dvije na muskom, u njih mozes da stegnes vijcima taj L profil)

S

strongboy

Guest

hvala na odgovoru:)vec sam se raspitaokod jednog prijatelja, inace mehanicara, i savetovao me je da odem u neku mehanicarsku radnju gde ce da repariraju istrosene delove na sredini traktora.oticicu za koj dan i napisacu vam kako sam prosao:).e da.isto sam pitao mog prijatelja, sta misli o tome sto se pojavljuje ulje na poklopcu motora.on je rekao da je puko dihtung i da ga trebam zameniti.a pre mesec dana, raspitao sam se u jedan servis za traktore tomo vinkovic,i oni ko iz topa, treba raditi remont motora.a nisu ni pogledali traktor jer sam ih kontaktirao putem emaila.a traktor super radi, upali kao i uvjek, ima snagu kao i uvjek, ne dimi....a oni odmah-remont.:) ok pozdrav:)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

je li možda ko od vas zna di se mogu nabavit(kupit)naljepnice za tomu vinkovića :?: :?: :?:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

strongboy kaže:
hvala na odgovoru:)vec sam se raspitaokod jednog prijatelja, inace mehanicara, i savetovao me je da odem u neku mehanicarsku radnju gde ce da repariraju istrosene delove na sredini traktora.oticicu za koj dan i napisacu vam kako sam prosao:).e da.isto sam pitao mog prijatelja, sta misli o tome sto se pojavljuje ulje na poklopcu motora.on je rekao da je puko dihtung i da ga trebam zameniti.a pre mesec dana, raspitao sam se u jedan servis za traktore tomo vinkovic,i oni ko iz topa, treba raditi remont motora.a nisu ni pogledali traktor jer sam ih kontaktirao putem emaila.a traktor super radi, upali kao i uvjek, ima snagu kao i uvjek, ne dimi....a oni odmah-remont.:) ok pozdrav:)

ulje na poklopcu........NA poklopcu ili ispod (spoj glave motora i poklopca)? dihtung ispod poklopca ce tesko puknuti ukoliko niko nije skidao poklopac, u svakom slucaju pokusaj da ga zamijenis; mozes i sam da napravis dihtung
primijetio si vjerovatno cep/ventil za ispustanje uljnih para iz motora, provjeri i to, sluzi za podmazivanje osovinice klackalica; kad klip ide u DMT potiskuje zrak/uljne pare i nekoliko kapljica ulja iz bloka motora, kroz cijev kroz koju prolaze podizaci klackalica, u glavu motora odnosno na osovinicu i za to vrijeme je ventil na poklopcu glave zatvoren - kad klip ide u GMT ventil se zatvara i sprjecava povratak ulja iz glave u blok motora

iskreno da ti kazem nisu puno pogrijesili kad su na servisu rekli za remont motora, mada to ne znaci da je taj remont neophodan ali pripremaj se i za to ;)

S

strongboy

Guest

ispod poklopca, gde se sastavljaju poklopac i motor.al to sto si mi rekao za remont, oneraspolozio si me :(.ali ok...pokusacu da promenim dihtung.ali me cudi sto je iznenada pocelo da se javlja ulje.pre mozda mesec dana.i bas se vidi gde je curilo od dihtunga, jer je mesto gde je izbijalo ulje, cistije.poznaje se kao trag a oko njega je prljavije,zamascena prasina. a pre toga nista.ni kapi ulja gde se sada pojavljuje. a to za cep..kako da proverim taj cep?sta treba da uradim?jel to cep koji je zatvoren gumenim cepom,ili ono sto je kao rucica sa oprugom nekom?i oko nje ima ulja.daj mi savet sta sve treba da proverim i nacin provere, jer stvarno ne znam nista oko toga :scratch.hvala ti u napred na odgovorima i savetima :) :) .pozdrav.a da pitam jos nesto.kolko se secam ulje se pocelo pojavljivati kad sam jednom prilikom orao jako tesku zemlju.morao sam i 1-vom brzom da orem(dvobrazdnim plugom orem).a inace skoro uvek traktor ide 2-gom brzom, sa punim gasom(do kraja).naravno uvek pazim da ne opterecujem motor, pazeci da nikad(ili retko kada), iz auspuha izlazi crni dim.i sada kad radim sa traktorom, nema nikakvog vidljivog dima iz auspuha.ovo sam sve naveo radi lakse i tacnije "dijagnoze" ;)i naravno pozdrav uz izvinjenje za prevelik pozt.pozdrav jos jednom.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

strtongbody je li ti traktor može orat sa dvobraznim plugom(je li šlajfa)-kakva je zemlja kod vas :?: :?:

S

strongboy

Guest

da.moze orati s'dvobrazdnim plugom.mislim da plug ima oznaku TV240 (nisam siguran)a traktor mi je TV420 od 86 godiste,a mi smo ga kupili februara meseca 87 godine-novog.zemlja je razlicita ali vecinom je dobra.al ima i neke teze parcele, koje imaju crvenu zemlju koda nas se ta zemlja zove crvenika.ponegde imamo i malo tezu (kao glinu),ali vecinom se ore bez problema. traktor ne proklizava, i ne manjka mu snaga,iako plugove redovno idu maximalno u zemlju.a kad nekad ipak proklizi, malo smanjim dubinu oranja i to malo proklizavanje nestaje.nekad redje ubacim ga u prvi brzi prenos, al u 95 posto slucajeva orem sa 2 brzom.potrosnja je oko 8 -9 litara na hektaru u zavisnosti od zemlje.nekad jedan dekar (10m x 100m) izorem za 30tak minuta a nekad za 50tak. sve u zavisnosti od stanje zemljista i njene vlaznosti.bas sam pre dve nedelje ,usluzno orao jedan vocnjak velicine 0.8 ha.izorao sam ga za oko 6 sati(racunajuci i putovanje do vocnjaka i nazad ukupne razdaljine od 5km, a i samo oranje vocnjaka je duze u odnosu na njivu, jer u vocnjaku ili vinogradu skoro uvek ostane malo neoranog zemljista pored korenja drveca, pa traktor ide zhvatajuci zemlju jednim plugom samo,kako bi se sav prostor medju \redove obradio) i potorosio sam 6.5 litara dizel. ja sam prezadovoljan od traktora.al me sad zabrinjava ulje sto se javlja pod poklopcu na motor...a kako si ti zadovoljan?

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

strongboy kaže:
ispod poklopca...

zamijeni dihtung, a odusak nije ta poluga s oprugom, to je poluga dekompresora
a cep sa gumenim cepom??? :scratch to je vjerovatno gumeni poklopac u koji moze da se ubaci cijev za odvod para.......a odusak ima gumeni dihtung unutra.....dok motor radi i pogledas sa strane u cep vidi se ta gumica kako ide gore-dole, ocisti ga benzinom ili vodom pod pritiskom, nije bas zdravo kad je prljav od prasine

moj djed ima TV-419 i dok ore ili kosi pusi se ispod haube, prilicno i zamasti nakon par dana oranja i sl. ali nakon zavrsenog posla samo ga operem i to je to, poslije kad vozi praznu prikolicu i radi lakse poslove nema nista......i jos necemo nista da radimo na motoru, znaci da nije toliko strasno to malo ulja na odusak
kod mene na TV serije 800 stavljen je Lombardini motor novije generacije.....isto tako kad ga opteretim zamasti na poklopcima.....malo pokupi prasinu......samo operem i pici dalje

i to sto kazes puni gas......cisto sumnjam da je bas PUNI....vjerovatno josuvijek ima originalnu plocicu gasa koja ima na sebi blokadu

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

strongboy

Guest

na gumeni cep:)mislio sam na mjesto gde se uljevam malo ulja kako bi u zimu lakse upalio, to je na samom poklopcu motora,a koji ima gumeni cep.ja do sad nisam nikad to radio jer traktor uvek upali.al sam to citao u uputstvu.a to o punim gazom:).misli o sam na to da kad orem, ili drljam,rucica gasa je u kranjem polozaju ka meni.

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
moj otac je moga isto kupio novoga 87.g.ali u treći misec(ožujak),s njim sam dobio dvobrazni plug ali orem sa jednobraznim jer moj otac kaže pošto je kod mene pretežno crvenica da negdi proklizava.sad ću i ja provat orati sa dvobraznim plugom,dosad sam uvik orao u 2brzoj,ali ako sad sa dvobraznim bude proklizava ja ću prišaltat u 1 pa pomalo.JAKO SAM ZADOVOLJAN S TRAKTOROM I AKO BUDEM KUPOVAO DRUGI KUPIT ĆU OPET TOMU VINKOVIĆA... ;) ;) ;)

POZDRAV SVIMA

ja sam isto to pročitao ali nikad dosada nisam ulivao ulje u taj otvor-traktor uvik pali isprve.

eeeee da je jedan od ovih(dan danas se proizvode isti).......... ;)

TV-419

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

TV-732

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Posljednje uređivanje:
S

strongboy

Guest

[quot
[/img]e="TOMO VINKOVIĆ"]moj otac je moga isto kupio novoga 87.g.ali u treći misec(ožujak),s njim sam dobio dvobrazni plug ali orem sa jednobraznim jer moj otac kaže pošto je kod mene pretežno crvenica da negdi proklizava.sad ću i ja provat orati sa dvobraznim plugom,dosad sam uvik orao u 2brzoj,ali ako sad sa dvobraznim bude proklizava ja ću prišaltat u 1 pa pomalo.JAKO SAM ZADOVOLJAN S TRAKTOROM I AKO BUDEM KUPOVAO DRUGI KUPIT ĆU OPET TOMU VINKOVIĆA... ;) ;) ;)

POZDRAV SVIMA[/quote]
slikao sam ga pre neko vreme. al ne znam da postavim slike:) pokusavao sam i pokusavao.al ne ide:) pomozi mi kako da postavim slike mog tomeka:)a voleo bih da vidim i tvoj.kad naucim kako se postavljaju slike, snimit cu ga i u oranju.sad pre mesec dana sam remontirao plugove kod jednog kovaca.zavario i pojacao istrosene djelove na plugu, malo mi je zadnji plug bio savijen, on sve to ispravio i sredio, tako da sada zemlju okrece odlicno.kad pogledam njivu, prosto da je se nagledas, kako je ravna i poznaju se brazdice od plugova.ma kao sa slike, kao da je neko crtao:).ja zelim da kupim veceg traktora, samo zato sto nemam nikakvih prikljucaka za tomu, osim pluga i drljaca.a mi u kakedonji, u prilepu, odakle sam i ja, bavimo se proizvodnju duvana. i na muci sam sto nemogu da nadjem i da kupim masinu za sadnju duvana.i ne znam dali u opste i postoji takva masina.a za imt je lako naci.onda fali mi jos i rasturac vestackog djubriva, te prskalicu za zito.... kad bi sve to mogao da nadjem i d akupim, nikad ne bi kupio veceg traktora.i tako prijatelju moj:)drago mi je sto imam neko skim mogu da razmenim iskustva oko tomu vinkovica.kod nas, u nas kraj su veoma retki traktori tomo vinkovic.ima jedan drugi reon, zove se tikves, i tamo vinogradi.dokle ti oko moze videti, sve su vinogradi.tamo ima puno tomeka:) al ja tamo nemam nikoga.tako da su mi forumasi blizi:)ok pozdrav. Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh