S
strongboy
Guest
edosko drago mi je da ti se svidelo to sto si video al mogu da se pohvalim(ako se moze tako reci), da su mi ove vec druge daske.originalne sam vec odavno potrosio.naravno pre nego sam ih zamjenio,vise puta sam ih pojacavao.nakraju se nije vise moglo kvalitetno orati, pa sam zamjenio i stavio nove, a sad i one vec polako odradjuju svoje.majstor koji mi je pojacao ove daske(a pojacao ih je i sa zadnje strane gde se zemlja okrece i izlazi iz pluga), kaze da ce mi napraviti opet nove daske kad se i ovo pojacano istrosi.
ma znas nije to zbog toga sto cu da dosipam ulje.nije to problem.al sam se mnogo oneraspolozio kad sam odjednom primetio ulje na poklopcu.ma svakave su mi misli proletele kroz glavu(jer ipak vozim ga od svoje 18te godine, jedino ja ,sem jedne sezone kad sam ja bio u vojsku i tada ga je vozio moj brat,i niko vise.tako da sam i sentimentalno povezan sa mojim tomicom :rolleyess: ), posto su mi u neki servis rekli (na nevidjeno), da je motor gotov i da treba remont.sad vidim da su hteli samo da obezbede posao sebi :idea: .inace moj traktor ne dimi osim u rijetkim slucajevima kad je zemjla stvarno tvrda da ne kazem ko beton.ali sto se tice zemlje,iz mog sam iskustva naucio, da ne treba njivu po svaku cenu preorati.vec treba kad kad i malo sacekati da se stvore uslovi za to:na primer da se stvori odgovarajuca vlaznost,jer u suprotnom em sto ce oranje bidi nekvalitetno,em ce biti plitko,em ce trpeti traktor,potrosnja goriva bice mnogo veca,i potrosice se prebrzo ralnik(kod nas se zove emesh).ranije kad nisam vodio racuna o tome, desavalo mi se da na sasvim nove ralnike(emeshe)potrosim vrh,i neiskoristim ih do kraja,a da moram da ih zamjenim novim.zato oraj kad se najlakse i najkvalitetnije ora.jer 5-6 dana kasnije ili ranije ne menja previse.zar ne? pozdrav.da kazem i to, da kad sam pisao ovo, moj brat je bio kod mene i u salu kaze da ja i ljudi na forumu slicni meni, vise volimo traktore tomo vinkovic nego fabrika koja ih pravi :lol: .i mozda je u pravuAlen kaže:Po slici mi se čini 10" plug...
Nije da ti nevjerujem,ali iz mog iskustva i mog pluga znam da neide.... Kod mene je zemlja tvrda i orem u svakakvim uvjetima...
Zašto se brineš zbog malo ulja? Kad fali malo naliješ i vozi dalje... Djelovi su jeftini a generalku napraviš za jedan dan, zato prika samo teraj dok ide!!!
Moj dimi več 4 godine i pušta ulje... kupio sam sve dijelove pred tri godine i još čekam da stane... a on silom idi,ide,ide...
Posljednje uređivanje: