• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

TOMO VINKOVIĆ kaže:
tunel074Small.jpg

MOLIM POMOZITE :!: :!: :!:

UNAPRID HVALA :!: :!: :!: ;) ;) ;)

imam seme prilicno dosta reglera i s dosta sam ih radio ali ovaj sa slike prvi put vidim, no nije vazno
* G (griggio) zuta zica koja izlazi iz diname, nema veze koju spojis, isto je
* isto vrijedi za drugo G
* +B glavni vod s akumulatora (alnasera) zavisi kako je instalacija izvedena, debela crvena zica
* L kontakt, tu treba da dolazi + kad stavis kljuc u bravu
* R (rosso) crvena zica koja izlazi iz diname
* C kontrolna lampica

nisam 100% siguran, ali mislim da je isti raspored kao i na CAJAVEC, trenutno nisam kuci da provjerim semu, inace ne pamtim napamet kompletnu semu

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

HVALA NA ODGOVORIMA :!: :!: :!:

NA ČAJAVECU SU DRUGAČIJI NAZIVI ŽICA-EVO IH: B+ A 15
DF2 L DF1

NA SANELU SU:
G +B G
L R C

jeli mi može sad netko točno reći jesu li iste žice samo drugi nazivi na ova dva
regulatora????

ako nisu onda recite koja žica na čajavec regulatoru odgovara kojoj žici na sanel regulatoru????

HVALA!!!! ;)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

edosoko kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
tunel074Small.jpg

MOLIM POMOZITE :!: :!: :!:

UNAPRID HVALA :!: :!: :!: ;) ;) ;)

imam seme prilicno dosta reglera i s dosta sam ih radio ali ovaj sa slike prvi put vidim, no nije vazno
* G (griggio) zuta zica koja izlazi iz diname, nema veze koju spojis, isto je
* isto vrijedi za drugo G
* +B glavni vod s akumulatora (alnasera) zavisi kako je instalacija izvedena, debela crvena zica
* L kontakt, tu treba da dolazi + kad stavis kljuc u bravu
* R (rosso) crvena zica koja izlazi iz diname
* C kontrolna lampica

nisam 100% siguran, ali mislim da je isti raspored kao i na CAJAVEC, trenutno nisam kuci da provjerim semu, inace ne pamtim napamet kompletnu semu

meni na "štekeru" koji se spaja na regulator ima 5 žica-1misto je prazno.koja je boja L žice?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

TOMO VINKOVIĆ kaže:
HVALA NA ODGOVORIMA :!: :!: :!:

NA ČAJAVECU SU DRUGAČIJI NAZIVI ŽICA-EVO IH: B+ A 15
DF2 L DF1

NA SANELU SU:
G +B G
L R C

jeli mi može sad netko točno reći jesu li iste žice samo drugi nazivi na ova dva
regulatora????

ako nisu onda recite koja žica na čajavec regulatoru odgovara kojoj žici na sanel regulatoru????

HVALA!!!! ;)
nemoj spajati prije nego provjerite, to sto jedna zica nedostaje nije nikakav problem, ta zica treba da bude kontrolna lampica, mozes je ugraditi ali i ne moras radit ce i bez nje
ako imas pet zica na spojki, tri su s diname (one imaju meksu izolaciju u odnosu na ostale) i na svim koje sam ja do sad vidio su dvije zute i jedna crvena, jedna je crvena deblja, ona ide na akumulator i jos jedna sto ostane je kontakt neki je zovu pobuda
to elektricar moze lako da provjeri dali imaju isti raspored, na prethodnoj stranici puknuti je stavio semu kako je on spojio SANEL.......elektricar moze lako da izvadi sve zice iz 3x3 spojnice te da ih rasporedi prema semi koju je puknuti stavio
koliko si platio taj regler (u eurima), ja sam samo jednom kupio takav i nov nije radio tako da sam ga zamijenio za drugi, spanski mislim......SAPRISA

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
platio sam ga 360kn-50eura.

ti si napisao oznake i opisao žice na regulatoru sanel-mogu li ja to tako spojit(rastavit ću spojnicu-izvadit ću s nje žice i pospojit ih kako si opisao-naprimjer- g=žuta žica koja izlazi iz diname(ja provjerin jeli ona izlazi iz diname i spojim je na misto di piše g))????

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

tu mu je negdje cijena i u BiH
da tako postupi
izgleda da sam ja zamijenio L i C posto sam pisao po sjecanju, pogledaj semu koju je stavio puknuti (na C spoji zicu koja ide s brave, mislim da je smedje boje)

Posljednje uređivanje od moderatora:
M

mali-opasni

Guest

evo ja malo trazio po netu informacije o traktoima tomo vinković današnjim traktorima prima tt.odmah da vam kazem da od poljoprivrednh strojeva nemam nista.tako da vas molim da mi kazete malo o tim traktorima,jer ja zelim kupiti TT 840S i da li je taj trator dobar.treba mi za obradu zemlje,malo šuma i malo prijevoz tereta.molim sve koji imaju informacije o tim traktorima da napisu mislim na ovu novu seriju 830-840.Ja sam inače iz okolice Slavonskog Broda,bavim se malo poljoprivredom i tako.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

TOMO VINKOVIĆ kaže:
ti si napisao oznake i opisao žice na regulatoru sanel-mogu li ja to tako spojit(rastavit ću spojnicu-izvadit ću s nje žice i pospojit ih kako si opisao-naprimjer- g=žuta žica koja izlazi iz diname(ja provjerin jeli ona izlazi iz diname i spojim je na misto di piše g))????
Upravo tako , rastavi konektor i žicu po žicu spoji po mojoj shemi
Iz diname imaš kako kaže @edosoko dvije žute i jednu crvenu ,A za ostale nemoj se povoditi bojama nego uzmi neki istrument ili još bolje lampicu i odgonetni žicu po žicu .
" B+ " ti mora biti stalno plus ( bez obzira na kontaktnu bravu)
Na " C " spojiš žicu na kojoj lamica svijetli kada daš kontakt i na
" L " spojiš žicu od kontrolne lampice punjenja akumulatora ,nju probaj nači tako da otvoriš poklopac iza "instrument table" i vidiš koja boja ide na nju , ili još bolje om-metrom ( za svaki slučaj skineš klemu akumulatora)
Ustvari ako ništa od ovoga ne kužiš povjeri posao nekom tko kuži jer u najgoram slučaju možeš spaliti regler ...papa kune :idea:
Btw . raaspravljate o cijeni , meni je ostalo u glavi da je cijena bila oko 140 kn i evo sad sam zvao" Masivu Bjelovar "( oni su mi ga poslali poštom) ,poskupio je ( prokleti kapitalizam) sad je 210 Kn . :scratch
Obrisan neispravan link.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

znači moram rastavit spojnicu i spojit žice prema šemi koju je puknuti stavio-to je lako samo jeli njegova šema pouzdana?

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

quote=TOMO VINKOVIĆ]Zglobni Traktor serije 830 snage 30 i 40 KS
Prima commerce tvornica traktora Bjelovar nudi novo na tržištu, zglobni traktor serije 830, snage 30 i 40 konjskih snaga. Proizveden po uzoru na traktore iz proizvodnog programa Tomo Vinković.
Kako je traktor osnovni izvor snage u poljoprivredi i najvažniji poljoprivredni stroj, pomnom analizom i vlastitim znanjem proizveli smo za vas traktor idealnih mogućnosti i izvanredne kvalitete. Najbolji u klasi traktora do 50 KS.

Sa pogonom na sva četiri kotača pouzdan za sve poljodjelske radove u ratarstvu, voćarstvu, povrtlarskoj proizvodnji isto tako je idealan za komunalne djelatnosti. Pokazuje idealne karakteristike pri opterećenju oranja dvobrazdnim plugom, pri standardnoj dubini oranja i u vlažnijim uvjetima. Po cijeni je najpovoljniji u svojoj klasi.

Za novi traktor proizveli smo i priključna oruđa:

plugove jednobrazdne, dvobrazdne, okretni plug
frezu
prednju i stražnju roto kosu
prednji utovarivač
rovokopač
bušač rupa
planirnu dasku
prikolicu
čistač snijega…
Posjetite nas na gudovačkom sajmu i uvjerite se u kvalitetu naših proizvoda. Karakteristike traktora
Karakteristike traktora serije 830 snage 30 il 40 konjskih snaga.
Zglobni traktor
Pogon na sva četiri kotača
Zračno hlađenje - 30 KS
Vodeno hlađenje - 40 KS
Servo volan
6 brzina (3+3) naprijed
3 brzine unazad
Zaštitni luk
Kopćanje vratila u 3 točke
Mogućnost ugradnje prednjeg izvoda vratila
Mogućnost izrade sa kabinom

ovde ti ima sve o njima-evo ti i cjenik http://www.amgrupa.hr/pdf/tv.pdf

Posljednje uređivanje:
M

mali-opasni

Guest

ok,ali me zanima da li netko ima taj traktor koji sam naveo TT 840 S i sto misli o njemu i sto vi drugi mislite o tom traktoru.taj cjenik i slike sam vidio ali me zanima misljenje ljudi koji imaju taj traktor i da li taj traktor vrijedi 85900 kn.ako nema niko taj traktor izgleda da cu ga morati kupiti pa provjeriti kaki je

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

koliko ja znam o njemu govore sve najbolje,da neman tv-420 uzeo bih tt-840s,a možda tt-840sp. ;) ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

znači moram rastavit spojnicu i spojit žice prema šemi koju je puknuti stavio-to je lako samo jeli njegova šema pouzdana?

U principu ima svakojakih kometara na svaku temu , siguran sam da nitko tu ne bi nikoga naveo na "tanak led" ili možda bi ? I koliko god budem ovdje s vama znajte da pišem samo ..ma nije bitno .

Ako ti ovo nije dokaz da je shema Ok ne znam kaj bi te zadovoljilo .Ako treba u svojem trošku dolazim u Split ili gdje več boraviš i spojim ti regler .
Ovo je s njihove stranice ,vidi se po linku .
Obrisan neispravan link.
Ako malo bolje pogledaš vidi se da je to ona ista moja slika gore .
Preostaje ti kacavidu u ruke i peri ..

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

puknuti kaže:
U principu ima svakojakih kometara na svaku temu , siguran sam da nitko tu ne bi nikoga naveo na "tanak led" ili možda bi ? I koliko god budem ovdje s vama znajte da pišem samo ..ma nije bitno .

Ako ti ovo nije dokaz da je shema Ok ne znam kaj bi te zadovoljilo .Ako treba u svojem trošku dolazim u Split ili gdje več boraviš i spojim ti regler .
Obrisan neispravan link.

ja sam pogrijesio, zamijenio sam C i L......potpuno si u pravu da ima svakojakih komentara i savjeta, niko nikog ne tjera da postupi prema necijem misljenju i slicno, bez obzira sta mi ovdje pisali i savjetovali sta da radi na vlasniku i mehanicaru je da odluci sta i kako ce da radi

M

mali-opasni

Guest

hvala clanu foruma "tomo vinković" sto mi je odgovorio na pitanja i ja sam se odlucio za kupnju TT 840 S.jos samo da pitam da li je bolji zglobni ili fiksni traktor mislim na ono koliko moze zakrenuti tockove tj. skrenuti,ja mislim da je zglobni bolji e sad bi ja cuo misljenje onih koji imaju iskustva sa tim traktorima

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
ja osobno mislim da je zglobni bolji(moj tv-420 je zglobni)zato što ima bolju prilagodbu svim vrstama terena i manji mu je krug okretanja.

edosoko kaže:
puknuti kaže:

Obrisan neispravan link.

ja sam pogrijesio, zamijenio sam C i L......potpuno si u pravu da ima svakojakih komentara i savjeta, niko nikog ne tjera da postupi prema necijem misljenju i slicno, bez obzira sta mi ovdje pisali i savjetovali sta da radi na vlasniku i mehanicaru je da odluci sta i kako ce da radi

oprostite ako sam vas uvridio,nisam htio,ovo mi je važno pa sam htio bit 100% siguran,hvala na šemama i odgovorima. ;) ;) ;)

Posljednje uređivanje:
M

mali-opasni

Guest

ja mislim da cu uzeti zglobni.vidio sam ja traktor 420 kod moga kuma mislim da ima tri taka 420,dobri su traktori samo su stari a on to bas i ne odrzava.zato cu ja kupiti novi TT 840 S 8) hvala na odgovorima

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

nema na čemu-i drugi put,ja mislin da nećeš falit što ga kupiš-traktor je odličan,kad ga kupiš malo ga poslikaj pa stavi slike na forum :!: :!: :!: ;) ;) ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

TOMO VINKOVIĆ kaže:
edosoko kaže:
puknuti kaže:

Obrisan neispravan link.

oprostite ako sam vas uvridio,nisam htio,ovo mi je važno pa sam htio bit 100% siguran,hvala na šemama i odgovorima. ;) ;) ;)
naravno da treba provjeriti jer novac je u pitanju, ne kazu dzaba: tri puta mjeri jednom sijeci
javi kako je proslo spajanje i radi li sve
ne znam kakva je situacija s dinamom, imao sam slucajeva kada su namotaji diname bili strasno prljavi i nije bilo dovoljno struje, nelogicno ali istina. Takodje se znalo desiti da magnet "oslabi"

A

Alen

Guest

Ja sam se borio sa punjenjem akumukatora na 818... Odustao od njegovog sistema i ugradio alternator od yuga...
Mora se samo dodat jedna remenica i napravit nosač za alternator... i več 2 godine radi ko urica.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh