Re: TOMO VINKOVIĆ
drago mi je sto je dobio pozitivne komentare
to je traktor serije 800 koji je nesretnim slucajem ostao bez limarije, svojih originalnih guma 600-16, elektro-instalacije.....sjedista....kao da je bio pripremljen za farbanje
(na njemu su se zadesile gume koje su trenutno nanjemu 750-16) i takvog smo ga kupili, nakon cega je uslijedio generalni remot, rastavljanje zadnjeg srednjeg i prednjeg trapa do najsitnijeg dijela, zamijenjeno je sve sto je bilo sumnjivo, srednji trap je bio blokiran zbog hrdje.....motor je osposobljen (LDA-820 21 KS), stavljeni su produzeci na poluosovine i to je ofarbano. E onda su nastale polemike oko limarije, mislim da je to bio period kada je tvornica u Bjelovaru bila zatvorena tako da se do nove limarije za seriju 800 nije moglo doci, a vec smo imali neku polupanu limariju od starije serije (730) tako da smo pristupili podesavanju starih blatobrana na nove rukavce......ova hauba koja je na njemu je sastavljena iz tri koje su bile polupane, nosac za haubu je rucno pravljen, elektro-instalaciju sam uradio iznova.... tako da je na kraju nakon nekoliko mjeseci rada "stao na gume"
Medjutim nakon prvog zalaska u sumu shvatlili smo da ga pogoni slabasan motor jer je imao vece gume nego inace, to smo donekle rjesavali redukovanjem brzina sto se na kraju ispostavilo vrlo zamarajuce, od velikih guma nismo htjeli odustati jer su se bolje pokazale u blatu nego manje
jedino rjesenje je bilo jaci motor, tako da smo dosli do ovog.....rijec je o Lombardini industrijskom motoru koji je radio na agregatu, mislim da ima oznaku LD 914, skoro cijeli je od aluminijuma, pored hladjenja cilindara ima hladjenje i na karteru.....radjen je u vrlo malo primjeraka tako da su dijelovi :roll: , alnaser je bio los, tacnije bendiks, mucili smo se oko toga da bi na kraju dosli do dva potuno nova alnasera od nekog BMW-a koji su placeni kao gajba piva, ispostavilo se da su ta dva alnasera "samo zasarafi" i pali
Hidrauliku smo morali raditi nanovo, hidraulicna pumpa je smjestena naprijed, ispred remenice
Obrisan neispravan link.
korpa kvacila je pojacana u odnosu na onu koja ide na motore s jednim cilindrom.......to je to ukratko :lol:
eh da, umalo da zaboravim, sjediste je od nekog kamiona
.....FAP ili nesto slicno