• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Edosoko, je se ti zahvaljujem za sve što si mi objasnio u vezi menjača. Veoma me te stvari interesiraju i baš sam zadovoljan da mogu sa nekom, ko zna te stvari, popričat. :D

G

GROF

Guest

TOME., ČA SE TIČE ONOG "TVOG" AMPERMETRA NA TOMI VINKOVIĆU., MORAM TI SAMO REĆ DA JE ON ISPRAVAN, TAKO SE PONAŠA., TO JE TO...

BOG I ČITAMO SE!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

HVALA NA ODGOVORIMA-POMOĆI :!: :!: :!:

zašto onda stoji non-stop na istom(zašto se ne miče kad se baterija puni-zašto je skoro na nuli,a ne 30 u plusu)?

da vas pitam:

na prikolici mi je feder šta ublažava udarce puknuo na 10-etak komadića,sad mi prikolica puno lupa u traktor,ja feder nisam mogao nigdi pronać pa me zanima imali to kupit u tvornici PRIMA TT??

UNAPRID HVALA :!: :!: :!:

G

GROF

Guest

...PA KAKOVO JE TO PITANJE??? U SVEZI GLEDE FEDERA - OPRUGE., PA MOJ TOME, PA NARAVNO DA IMA; PRIMA IZ BJELOVARA., OTPRILIKE KOŠTA OKO =50,00 KN.-, NAZOVI, PROVJERI, NARUČI., POŠTOM DOJDE ZA 2-3 DANA., PRIJE POSTAVLJANJA OPRUGE DOBRO PODMAŽI SA TOVATNOM MAŠĆOM LEŽIŠTE-KUĆIŠTE OPRUGE., KO I SAMU OPRUGU., PUKNUT VIŠE NIKAD NEĆE!!!

A OPRUGA TI JE PUKLA JER JE OSTALA SUVA., TJ. NISI JE NIKADA PODMAZAL, PA JE RDJA NAPRAVILA SVOJE.-

BOG I SRETNO., ČITAMO SE...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

GROFE FALA NA POMOĆI :!: :!: :!:

ja ću nazvat pa ću naručit,feder(opruga) je pukla davno tako da nije meni pukla nego ocu jer traktor radi punom parom :!: :!: :!: ;) :lol:

S

strongboy

Guest

GROF kaže:
mali-opasni kaže:
hvala clanu foruma "tomo vinković" sto mi je odgovorio na pitanja i ja sam se odlucio za kupnju TT 840 S.jos samo da pitam da li je bolji zglobni ili fiksni traktor mislim na ono koliko moze zakrenuti tockove tj. skrenuti,ja mislim da je zglobni bolji e sad bi ja cuo misljenje onih koji imaju iskustva sa tim traktorima

...POŠTOVANI! "mali-opasni"., TRAŽILI STE MIŠLJENJE, SAVJETE, SUGESTIJE,... U SVEZI TRAKTORA TT-840., ODLUČIL SAM NAPISAT PAR REČI U SVEZ TRAŽENOG. OVAKO., TRAKTOR ZA TE NOVCE I VIŠE NEGO DA VREDI., IZVAREDNA VERZIJA TRAKTORA JE SA ZGLOBOM; ZGLOBNI., ILI TKZ., SA PREDNJIM UPRAVLJANJEM., SVE IMA SVOJE PREDNOSTI I MANE. TRAKTOR TE ISTE JAČINE MORE BIT; UŽI, ŠIRI, VIŠLJI, NIŽI, TEŽJI, SLABIJI, /MISLIM NA TEŽINU TRAKTORA/. VI SAMO PITAJTE ŠTO GOD VAS INTERESIRA U SVEZ TRAKTORA I JA ĆU VAM PROBAT OBJASNIT I POJASNIT., BIĆE MI ČAST I ZADOVOLJSTVO AKO BUDEM MOGAL BAREM I MALO POMOĆ!!!

...UZ NAPOMENU., ZGLOBNA VERZIJA JE KUD I KAMO BOLJA ZA OKRIĆANJE., TREBA MU DUPLO MANJE PROSTORA PRILIKOM OKRIĆANJA.-

BOG I ČITAMO SE...
zdravo.zanima me koliko tezi traktor,(ukupna tezina sa tegovima na kotacima).trazio sam da to procitam u tehnicke karakteristike, al nema informaciju o tezini traktora.pitam za traktor tt840 ne zglobni,i tt830 zglobni.ili oba nose oznaku tt830.....ok zanimaju me karakteristike a najvise tezina i potrosnja.pozdrav

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

Evo nekoliko fotografija mog tome
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

M

mali-opasni

Guest

dobar ti je traktor jos ta sirena na zrak.jel se ta sirena cuje slicno ko one na kamionima?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

traktor ti je odličan-bi li ga mogao malo opisati :?: :?:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edosoko.
Gledam slike tvog traktora i čini mi se da je ovo TV 830 a lim mu je od 732. Jeli tako?
Ako nije, onda im puno djelova na njemu od serije 800.
Motor mu je drugačiji od 732, čini mi se noviji, a isto ima 30 ks i 2 cilindra, verovatno Lombardini. Ako nije onda je Rugerini.

Ajde stavi još koju sliku pošto je ovo zanimljivo i malo opiši na čemu se radi.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

drago mi je sto je dobio pozitivne komentare
to je traktor serije 800 koji je nesretnim slucajem ostao bez limarije, svojih originalnih guma 600-16, elektro-instalacije.....sjedista....kao da je bio pripremljen za farbanje :) (na njemu su se zadesile gume koje su trenutno nanjemu 750-16) i takvog smo ga kupili, nakon cega je uslijedio generalni remot, rastavljanje zadnjeg srednjeg i prednjeg trapa do najsitnijeg dijela, zamijenjeno je sve sto je bilo sumnjivo, srednji trap je bio blokiran zbog hrdje.....motor je osposobljen (LDA-820 21 KS), stavljeni su produzeci na poluosovine i to je ofarbano. E onda su nastale polemike oko limarije, mislim da je to bio period kada je tvornica u Bjelovaru bila zatvorena tako da se do nove limarije za seriju 800 nije moglo doci, a vec smo imali neku polupanu limariju od starije serije (730) tako da smo pristupili podesavanju starih blatobrana na nove rukavce......ova hauba koja je na njemu je sastavljena iz tri koje su bile polupane, nosac za haubu je rucno pravljen, elektro-instalaciju sam uradio iznova.... tako da je na kraju nakon nekoliko mjeseci rada "stao na gume"
Medjutim nakon prvog zalaska u sumu shvatlili smo da ga pogoni slabasan motor jer je imao vece gume nego inace, to smo donekle rjesavali redukovanjem brzina sto se na kraju ispostavilo vrlo zamarajuce, od velikih guma nismo htjeli odustati jer su se bolje pokazale u blatu nego manje :D jedino rjesenje je bilo jaci motor, tako da smo dosli do ovog.....rijec je o Lombardini industrijskom motoru koji je radio na agregatu, mislim da ima oznaku LD 914, skoro cijeli je od aluminijuma, pored hladjenja cilindara ima hladjenje i na karteru.....radjen je u vrlo malo primjeraka tako da su dijelovi :roll: , alnaser je bio los, tacnije bendiks, mucili smo se oko toga da bi na kraju dosli do dva potuno nova alnasera od nekog BMW-a koji su placeni kao gajba piva, ispostavilo se da su ta dva alnasera "samo zasarafi" i pali :)
Hidrauliku smo morali raditi nanovo, hidraulicna pumpa je smjestena naprijed, ispred remenice Obrisan neispravan link.
korpa kvacila je pojacana u odnosu na onu koja ide na motore s jednim cilindrom.......to je to ukratko :lol:
eh da, umalo da zaboravim, sjediste je od nekog kamiona :D .....FAP ili nesto slicno

G

GROF

Guest

...SVAKA ČAST MAJSTORE!!! edosoko...

TRAKTOR JE ISPAL IZVAREDNO., A OČITO DA JE MAJSTOR BIL I VIŠE NEGO PRAVI., NARAVNO SA PUNO LJUBAVI I VOLJE NAPRAVIT ČUDO IZ NIČEGA., OĆU PISAT IZ SVEGA PO MALO DO PRAVOG, PRAVCATOG STROJA..., I ČA REĆ NEGO SVAKA ČAST I FALA!!! - BRAVO -

SA IZRIČITIM POŠTOVANJEM!

G

GROF

Guest

...ODGOVOR; strongboy., DAJE SE;

POSTOJI NEKOLIKO VERZIJA TRAKTORA TT., 840, 835, 830., TEŽINA TRAKTORA SA UTEZIMA SE KRIĆE OTPRILIKE., OD; 1.000,00 KG., PA DO 1.500,00 KG., SVAKA OZNAKA TRAKTORA IMA SVOJU JAČINU, TEŽINU., A NARAVNO I NAMJENU.-
OVAKO., JA SAM ODLUČIL DA SE OVAKO NE DOPISUJEMO U NEDOGLED., VEĆ ME VI NAZOVITE., I ČA GOD VAS INTERESIRA JA ĆU VAM REĆ..., JER OVO PISANJE JE BEZOKVIRNO DOK NEZNAMO SVE ONO ČA BI TREBALI ZNAT.- MOJ MOBI JE; 098/229-916., JAVITE SE I JA VAM SVE KAŽEM., BOG I SRETNO., ČUJEMO SE...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edosoko.
Vidim ja sad da sam bio u pravu, da je tvoj traktor nešto neobičajniji od drugih. Odmah kad sam ga video mi se tako činilo. Puno ste posla i problema imali, da ste ga sredili. To se vidi. :D
Ova hidraulična pumpa je stavljena direktno na remenicu. Zbog toga ima pumpa manje okretaja (oko sam u pravu). Ima li problema zbog toga? Dali mu treba davati gas kada radiš sa hidraulikom? Kako ste rješili spoj remenica- pumpa?
Kako ste spojili motor i menjač (zvono)?
Vrlo interesantna tema, napravi još koju sliku traktora, jer slika pokaže više nego 100 riječi.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

da pumpa je stavljena direktno i spojena je spojnicom kao na motoru LDA 672 (TV 730 i TV 732), pumpa je od nekog viljuskara mislim ili nesto slicno tako da je prilicno jaka, nema potrebe za davanjem gasa, dize punu prikolicu bez davanja gasa, s gasom bas "istrese" sve sto je u sanduku, bez problema radi i s vilama za sijeno
izmedju mjenjaca i motora je ubaceno zvono koje je bilo s motorom na agregatu (mislim da je isto takvo na Prima i AGT traktorima), jedino je zamajac trebalo "upustiti" nekoliko milimetara jer je klizila lamela kad se motor stegne
trenutno nisam kuci, tako da nemam vise slika, sta je tu je

S

strongboy

Guest

Nisam nista jos.malo sam ga ocistio oko poklopca motora,i primecujem da u zadnje vreme i ne pusta tako ulja kao ranije :scratch .Al mislim ipak da sam sipao malo vise ulja.pa dok ga je motor izbacio... ;) .pre nego sto sam promenio ulje u motoru,( a menjam ga jedan put godisnje i to pre maja meseca od prilike), bacao je vise ulja kod odiska na pokolopcu motora.a motor nije trosio skoro ni kapi ulja od menjanja do menjanja ulja.kako mi se merac nivoa ulja malo pokvario,(curila mi nafta od puknutog creva,i slivala se na merac i ostetio gumeni deo meraca.ja sam ga sam nekako popravljao i pritezao metalnom zicom,i verovatno se duzina meraca malo promenila.pa kad bih merio nivo ulja, izgledalo mi je da je na minimumu.i ja sam nekoliko puta dosipao ulja.tako da je u motor od prilike bilo viska priblizno pola litre motornog ulja.e sad kad sam promenio ulje i izmerio od prilike tacnu kolicinu(2,6 l),motor vise na baca ulja.mozda sasvim malo kao mala kap i to ne onako d apada u oci.a poslednje njive sto sam orao, bile su jako teske.cak sam jedan put i odustao posle prve brazde.al po neki dan opet se vratio i izorao i malo vise namucio tomeka :blackeye.mislio sam kozna kakvog ce nereda biti iz pod haube.al kad sam video, iznenadio sam se.ni traga od one brazde gde se slivalo ulje. :scratch neznam nije mi jasno bas,al predpostavljam da je svemu tome bio razlog VISAK ULJA U MOTORU :idea: .Nego jel si ti probao orati dvobrazdnim plugom? ;) .pozzzzzz.inace pisao sam u temu IMT-542,i postavio slike traktora kog zelim da kupim...OK pozdrav iz makedonije.

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

nisam još orao,neman vrimena,sad ću na lito(ljeto) nadoknadit sve do sada.
drago mi je šta ti više ne pušta ulje,eh da je jedan ovi novi :p :p :p ;) :!:

Posljednje uređivanje:
S

strongboy

Guest

super su ;) tako slatki a zeleni :lol: :mrgreen: . al mi je cudno sto su im stavili te zmigavce i farove,koje su im stavljali na ranije serije.izgleda malo staromodno sa tim farovima i zmigavcima.a sigurno je klavlitetan kao i ranije serije. :) .pozdrav.

G

Goranin

Guest

Pozdrav forumasima.

Imam pitanje u svezi Tomo Vinkovića 732 S 85 godiste
Do sada su ga odrzavali drugi, a sada sam se ja morao malo uhvatiti tog posla.
Prošle godine u kasnu jesen napravljen je zadnji servis. Mjenjanje ulja u motoru, filteri ulja i goriva.
Za ulje u diferencijalu i getribi nisam siguran a gledao sam malo nemogu naci gdje se stavlja i kontrolira ulje u getribi.
na kotacima naprijed i otraga ima za kontrolu ulja ali mislim da je to diferencijal. Molim pomoć.

Hvala

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh