• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

Evo jos slika koje sam obecao u vezi svog tome
ojacanje na haubi
Obrisan neispravan link.
evo malo pumpe za ulje
Obrisan neispravan link.
nosac haube na koji je pricvrscena i pumpa
Obrisan neispravan link.
bilo je pitanja oko spoja mjenjaca i motora, medjuzvono.....
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

evo jos nekoliko zanimljivih, nema veze s pitanjima.....
vidi se posljedica rata, ovo smo namjerno ostavili, nismo htjeli brusit
Obrisan neispravan link.
pecurka ventila je malo "skrenula"....glava motora od Lombardini LDA-100
Obrisan neispravan link.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ovo je GROF stavio na lički forum pa ja sad prinosim ovde:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...NAJBOLJI PROIZVEDENI STROJ TVORNICA TRAKTORA IZ BJELOVARA; "tomo vinković" tv-732., 1984.GODINA PROIZVODNJE., NAJUSPJEŠNIJA SERIJA...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...MODELI I SERIJE TRAKTORA IZ 1984.GODINE., DEMONSTRACIJE U POLJOPRIVREDNIM AKTIVNOSTIMA...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...TOMICE U AKCIJI, DEMONSTRACIJI RADA SA RAZNIM PRIKLJUČNIM ORUDJIMA..., MA LJUDI MOJI DA SAMO VIDITE ČA SVE TI MALI DIVOVI MOREDU DELAT...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...KAD JE DOŠLA "SLAVONKA" MOJA IZ OSIJEKA., E., ONDA SAM IŠAL SLAVONCIMA U SRCA SLAVONIJE; /OSIJEK/ POKAZAT KAKO TOMICA U SLAVONIJI NA RAVNOME JOŠ LIPŠE ORE NEGO KOD NAS U LIKI.,

DEMONSTRACIJA ORANJA IZA OLT-ove TVORNICE POLJOPRIVREDIH PRIKLJUČNIH ORUDJA I STROJEVA.-

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. ... CIPLJEDU SE DRVA U KOVAČI ZA DOLAZEĆU ZIMU., OVA BI MOGLA ZAZIMIT BAŠ KAKO TREBA., e., jezem ti GROF-a kad mora delat..

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...DRAGI MOJ NARODE., DRAGI MOJI LIČANI I PRIJATELJI LIKE., POGOTOVO ONI KI VOLIDU OVE MALE HRVATSKE TRAKTORIĆE., MA EVO SAM METNUL OVDEKA JOŠ I OVE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE DA BI VAM POMOGAL OKO KOJEKAKOVIH NEJASNOĆA ZA NAŠE TRAKTORIĆE...

BOG VAS BLAGOSLOVIL!!!

G

GROF

Guest

DRAGI MOJI FORUMAŠI LIPI VAM POZDRAV SVIMA SKUPA UZ BOŽJI BLAGOSLOV!!!

...E TOME., MARKO, FALA ČA SI OVO ODRADIL., KO I SVE DO SADA UMESTO MOJI ADMINISTRATOROV., MOJI LJUDI KI DELADU OKO SLIKIC NA LIČKOM FORUMU IMADU PROBLEME OKO POSTAVLJANJA SLIKIC NA OVOM POLJOPRIVREDNOM-FORUMU., MORADU SE NAUČIT I JOŠ SAŽVAKAT REDOVAN POSAL., A OVU ZEKU-PEKU TEK NAJESEN KAD SE POSAL U FIRMI STIŠA.-
...NA MOME TOMI PREPRAVIL SAM ONE ZAŠTITNE OKVIRE., PREBACIL SAM OVAJ ZAŠTITNI LUK I KROV OD IMT-ea /SAD ĆE TO NAJBOLJE PROKOMENTIRAT BOBO KAD VIDI SLIKICE KE SU U PRIPREMI/., IMAM GUŽVU U FIRMI., A ČIM BUDE VREMENA VIDIT ĆE SE SVE ONE MOJE PREINAKE., KAKO NA TOMI., TAKO I NA PRIKOLICI...

BOG I ČITAMO SE...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edosoko
Tvoje slike su baš interesantne, pošto tvoj TV nije baš serijski. Svaki detajl slikan iz blizine je nešto posebno.
Vidim i to, da tvoj TV nema pred pompe za gorivo- radi preko prostog pada kao LDA 100 motori. Da ima još slika još bi se našlo nešto neobično.

Baš sad radim prenovu mog TV 731. Razstavio sam ga do golog. Sad ga farbam komad po komadu i ponovo sastavljam.
Kad završim, staviču i koju sliku na forum da ga vidite i vi, ali neznam kad če biti gotov pošto još malo pa idem na odmor.
Ovo radim drugi put, več sam jednom restavrirao jednoga TV 420 i super mi je uspelo. Nadam se da če tako biti i ovaj put.
LP

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Edosoko
Tvoje slike su baš interesantne, pošto tvoj TV nije baš serijski. Svaki detajl slikan iz blizine je nešto posebno.
Vidim i to, da tvoj TV nema pred pompe za gorivo- radi preko prostog pada kao LDA 100 motori. Da ima još slika još bi se našlo nešto neobično.
hvala, na traktoru postoji dosta preinacenih dijelova, kako onih sitnih tesko primjetnih laiku za TV tako i onih krupnijih koji se iz aviona vide, sto je rezultat dugogodisnjeg ocevog iskustva u radu s traktorima Tomo Vinkovic
sto se tice predpumpe za gorivo, pumpa ima i na ovome motoru, samo sto je smjestena na drugom mjestu za razliku od LDA-672, na LDA-672 predpumpa se nalazi blize zamajcu sa lijeve strane bloka motora te se lakse uoci
na novijem motoru predpumpa je smjestena vise naprijed.....odmah ispod filtera za zrak, i nije sa strane nego odozgo....(cim budem kuci napravit cu nekoliko slika)
firemanpeter kaže:
Baš sad radim prenovu mog TV 731. Razstavio sam ga do golog. Sad ga farbam komad po komadu i ponovo sastavljam.
Kad završim, staviču i koju sliku na forum da ga vidite i vi, ali neznam kad če biti gotov pošto još malo pa idem na odmor.
Ovo radim drugi put, več sam jednom restavrirao jednoga TV 420 i super mi je uspelo. Nadam se da če tako biti i ovaj put.
LP
puno srece u radu, najlakse je ofarbati nesto, najvaznija je priprema, ali vidim da se ti trudis oko toga.....ako zatrebas neki savjet slobodno pitaj ili ovdje ili na PP

imam jos nekih ideja oko svog traktora sto cu pokusati da uradim tokom ljetnog odmora......zelio bih da napravim da se gasi "na kljuc" kao auto, zatim kontrolu pritiska ulja....ukoliko dodje do pada pritiska (sto mi se jednom desilo u sumi) da se oglasi sirena (dosta se lakse primijeti nego sicusna lampica na instrument tabli :D )
takodje bih zelio da uradim servo volan, vidio sam dosta slika i raznih izvedbi o tome......ako neko ima neki nacrt ili spisak dijelova koji trebaju bio bih zahvalan, cuo sam price da moze da se stavi glava volana od nekog mercedesa, takodje me zanima koji bi cilindar trebao za to....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

takodje bih zelio da uradim servo volan, vidio sam dosta slika i raznih izvedbi o tome......ako neko ima neki nacrt ili spisak dijelova koji trebaju bio bih zahvalan, cuo sam price da moze da se stavi glava volana od nekog mercedesa, takodje me zanima koji bi cilindar trebao za to....

Što se tiče hidrovolana najbolje je nabaviti komplet hidromotor naprimer nešto ovako:
Obrisan neispravan link.

Posle treba još instalacija, koja mislim da nije neki problem. Što se tiče cilindra, te mi mjere nisu poznate. Najlekše bi bilo izmjeriti od nekoga ko ga več ima na traktoru i napraviti kopiju.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

puno srece u radu, najlakse je ofarbati nesto, najvaznija je priprema, ali vidim da se ti trudis oko toga.....ako zatrebas neki savjet slobodno pitaj ili ovdje ili na PP

Što se tiče farbanja mog traktora, samo ga trebam još sastaviti do kraja, a djelovi su svi več ofarbani. Što se tiče pripreme za farbanje istog sam mišlenja kao ti. Ofarba se brzo ali za pripremu treba si uzet puno vremena i nesmije ti se žuriti ako hočeš kvalitetno obaviti posao.
Evo i slike ali sad je več više toga zmontirano nego na sliki. :)

Obrisan neispravan link.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Jako uredno, samo tako nastavi. Sretno dalje

G

Goranin

Guest

Vidim da na ovom forumu ima pravih mahera koji poznaju tomice u dusu.
pa evo jedno pitanje u svezi struje. Na komandnoj ploći (TV 732s) postoji lampica a iznad nje mjerac Ah sa skalom u + i -.
No lampica ne svjetli ni kod kontakta niti kada traktor radi. Kazaljka na mjeracu je konstantno na 0 i nemice se ni lijevo ni desno. Po tome sam zakljućio da vjrojatno ne puni ni akumulator. Ono što je cudno nemam problema sa paljenjem niti nemam osjecaj da se akomulator prazni to jest ne puni. Pokušao sam izmjeriti na alternatoru na kabelu koji ide na akomulator i pokazuje napon pa mi nije bas jasno sto se dogadja. Može li netko pomoci

HVALA!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

TV-732s? buni me ovo "s" no to nije toliko vazno.....mozda to nije uopste lampica za kontrolu punjenja, mozda je kontrola pritiska ulja, prati zicu sa lampice gdje je odvedena, dali ne regler ili na indikator pritiska ulja
Sto se tice ampermetra vrlo vjerovatno je neispravan, ali tada ne bi trebalo da puni akumulator......ukoliko je neispravan, mozes ga jednostavno prespojit (dvije crvene zice koje su na njemu spojene spojiti zajedno; !!osigurati dobar spoj!! )
Punjenje mozes jednostavno da provjeris, kad je motor upaljen skines jednu klemu s akumulatora, i dodirujes stubic na akumulatoru klemom tad treba da malo varnici (ovo je pouzdano ukoliko instalacija nije u spoju i ako nije upaljen neki potrosac, svjetla i sl.)

spominjes alternator....mislio si pri tome na dinamu ili na alternator koji je naknadno ugradjen? napisi jos nekih detalja i stavi sliku ako je moguce

Posljednje uređivanje od moderatora:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Meni se sada ti traktori sviđaju :shock: :shock: :shock: :shock:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Goranin kaže:
Vidim da na ovom forumu ima pravih mahera koji poznaju tomice u dusu.
pa evo jedno pitanje u svezi struje. Na komandnoj ploći (TV 732s) postoji lampica a iznad nje mjerac Ah sa skalom u + i -.
No lampica ne svjetli ni kod kontakta niti kada traktor radi. Kazaljka na mjeracu je konstantno na 0 i nemice se ni lijevo ni desno. Po tome sam zakljućio da vjrojatno ne puni ni akumulator. Ono što je cudno nemam problema sa paljenjem niti nemam osjecaj da se akomulator prazni to jest ne puni. Pokušao sam izmjeriti na alternatoru na kabelu koji ide na akomulator i pokazuje napon pa mi nije bas jasno sto se dogadja. Može li netko pomoci

HVALA!

Ak imaš multimetar il voltmetar, izmjeriš napon s ugašenim i s upaljenim motorom. Na ugašeno bi trebalo biti oko 12V a s upalitim motorom oko 13.5, ovisi o regleru, i sl. I da, dinamo nepuni pod ler gasom pa...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

petar kaže:
Ak imaš multimetar il voltmetar, izmjeriš napon s ugašenim i s upaljenim motorom. Na ugašeno bi trebalo biti oko 12V a s upalitim motorom oko 13.5, ovisi o regleru, i sl. I da, dinamo nepuni pod ler gasom pa...
:scratch prvi put cujem da dinama na TV ne puni na ler gasu.....
ursusc360 kaže:
Meni se sada ti traktori sviđaju :shock: :shock: :shock: :shock:
hoces kupit jednog? :D

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

edosoko kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
naravno da treba provjeriti jer novac je u pitanju, ne kazu dzaba: tri puta mjeri jednom sijeci
javi kako je proslo spajanje i radi li sve
ne znam kakva je situacija s dinamom, imao sam slucajeva kada su namotaji diname bili strasno prljavi i nije bilo dovoljno struje, nelogicno ali istina. Takodje se znalo desiti da magnet "oslabi"

regulator sam spojio odmah kad ste mi rekli kako,od tada do sv. IVANA traktor je palio na ključ odlično(odmah),na sv.IVANA kad bih okrenuo ključ čulo bih se kl,kad bih pustio ključ isto(ampermetar se je micao u -30)-nakon nekoliko pokušaja paljenja traktor bih upalio,nije bilo znakova da je akumulator prazan-kad bi palio sastavio bi odma-nije bilo dužeg verglanja(sad je akumulator prazan jer se više puta pokušao palit traktor),stavio sam akumulator iz očeva auta upalio je odmah,traktor sam non stop koristio od kada sam spojio regulator-baterija se je tribala davno isprazniti da nije punio u početku.ne znam u čemu je problem-može li mi netko pomoći?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

pozdrav svima,ovo je GROF stavio na lički forum pa ja sad prinosim ovde-GROFE SVAKA ČAST-TOMO TI JE ODLIČAN!!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...FALA OKO "GROFOVOG" TOME...!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...POZIRANJE TOME U ČRNČU KOD TOMICE "NANINOG" U DVORIŠĆU.,
A DVORIŠĆE, KUĆA I OKUĆNICA KO U APOTEKI!!!., MA SVAKA ČAST I FALA GAZDI!...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...MARKO, TOMICA, MLADEN..., A JE VA RAKIJA DOMAĆA - TRAVARICA LIKOVITA., JOŠ KAD SE POVEŽE SA ŽUJOM., E, ONDA, E ONDA JE STVARNO ŽUJA ZAKON.-...KORAK NAPRVO., ČETIRI NAZAD...

ŽUJA JE ZAKON...!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Odlično, jako dobro, pogotovo ovaj zadnji tomica sa rotirkom i radnim svijetlima, svaka čast majstoru i za ovu predivnu zastavicu!!! :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :p :p :p

M

mirkec

Guest

kupljen je vinkovic 730, '80 godiste.

konacno...

naime potreban nam je za mulcanje vocnjaka.

pitanje je sljedece: gdje kupiti inverziju za kardan? :cry:

i zasto se uopce kod te serije kardan okrece u "suprotnu" stranu?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh