• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
G

Goranin

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Neznam gdje živiš ali znam da ih prodaje AM grupa Buzet ili PRIMA-COMMERCE Bjelovar
dođe oko 2000 kn Pitao sam za svoj TV 732s jer i ja kupujem MALČER. Što se tiće malčera, jesi ga već kupio ili ga još kupuješ i koji ?

http://www.amgrupa.com/
Obrisan neispravan link.

M

mirkec

Guest

kupujem tek.
a neznam, planiram nesto rabljeno. zval sam jednog lika, koji trazi 800€ za malcer, 125cm sirine, rekao mi da ima 2 noza. ima i neki 80cm.

neznam ako smijem davat brojeve telefona, ako zelis, mogu ti poslat od tog covjeka.

btw iz medjimurja sam

Posljednje uređivanje:
G

Goranin

Guest

Imaš na slijedečim postovima dost toga o malčerima.

Obrisan neispravan link.

Ja sam zvao firmu METAL-KO u međimurju, imaš na postu OSTALI PROKLJUČCI-MALČERI kako izgleda širina 125cm 6000.kn bez kardana. To je malčer sa vodoravnim noževima kao roto kosilica i treba manje snage nego malčer slično frezi.
Inaće ti su malčeri i nešto skuplji ali ako imaš kamena tamo gdje misliš kositi bolje je takav i ako su nešto skuplji.
cca. 12.000 kn 115 cm INO BREŽICE prodaje AM GRUPA

http://www.inobrezice.com/hrv/proizvodi_mulcarji01.html

SVAKAKO MI POŠALJI BROJ OD TOG TVOG AKO MOŽE. NA e- mail

G

Goranin

Guest

Zašto mi kardan ne vrti dok je traktor u leru. Znaći vrti samo u brzini dok vozim dali je to normalno ili postoji neka caka
Imam TV 732s 85 godište

DSC01555R-1.jpg

DSC01550R-1.jpg

S

strongboy

Guest

mislim da kardan vrti idok traktor stoji :) samo ne treba da budu iskljuceni i menjac i reduktor.ja nikad nisam koristio kardan,al sam isprobavao kako radi.kolko se secam ,probaj da menjac bude u ler a da reduktor bude i neki radni polozaj.recimo brzi ili spori hod,a u rikverc okrece obrnutim smerom od nasoke u kojim okrece kad je u brzi ili spori hod.kad je menjac brzina u leru,onda ce traktor stajati u mesto, a kardan ce biti u funkciji posto je reduktor u neki radni polozaj. a ako ipak kardan ne okrece,onda probaj obrnuto)menjac u radni polozaj, a reduktor u neutralni.al ipak mislim da je prva varijanta izvesnija).pozdrav.

Posljednje uređivanje:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Ako se kardan vrti u suprotnom smjeru kada se ide u rikverc onda je malcer kojega goranin gore spominje dobro rjesenje jer ima nozeve naostrene na obje strane pa se moze malcirati i u rikverc (malo teze jer se mora paziti da ne zapne ako je grbav teren)

G

GROF

Guest

Goranin kaže:
Zašto mi kardan ne vrti dok je traktor u leru. Znaći vrti samo u brzini dok vozim dali je to normalno ili postoji neka caka
Imam TV 732s 85 godište

ODGOVOR DAJE SE; SVI TRAKTORI; "tomo vinković" IMADU MOGUĆNOST VRTNJE KARDANA DOK TRAKTOR STOJI., TJ.RADI U "LERU"., KAKO BI TRAKTOR MOGAL CIPAT DRVA NA CJEPAČ?., REZAT DRVA NA CIKULAR, BANZEK?., POKRIĆAT PUMPU ZA NAVODNJAVANJE???..., I TAKO DA NENABRAJAM...

...OVAKO MOJ GORANINE!., PRVU RUČICU; REDUKTOR STAVITE U POLOŽAJ; NAPRIJED BRZI HOD., RUČICU MJENJAČA/BRZINA., STAVITE U BILO KOJI NEUTRALNI POLOŽAJ; /LER/., I NARAVNO UKLJUČITE RUČICU KARDANA ISPOD VOLANA SA LIVE STRANE; /GLEDANO KADA SIDITE NA TRAKTORU/., I JOŠ UKLJUČITE KARDAN ISPOD SJEDALA, SA LIVE STRANE., BRZI ILI SPORI HOD., VAŠ TRAKTOR IMA 4 VRSTE BROJA OKRETAJA NA IZLAZNOM KARDANU...

BOG I ČITAMO SE., A AKO VAM ČA NI JASNO PITAJTE., I NEMOJTE SE SRAMIT I SAKRIVAT NA SLIKAMI., MA JA ZNAM SVE GORANE I SVI SU REDOM ČESTITI I NESRAMEĆI...!!!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

GROF kaže:
...OVAKO MOJ GORANINE!., PRVU RUČICU; REDUKTOR STAVITE U POLOŽAJ; NAPRIJED BRZI HOD., RUČICU MJENJAČA/BRZINA., STAVITE U BILO KOJI NEUTRALNI POLOŽAJ; /LER/., I NARAVNO UKLJUČITE RUČICU KARDANA ISPOD VOLANA SA LIVE STRANE; /GLEDANO KADA SIDITE NA TRAKTORU/., I JOŠ UKLJUČITE KARDAN ISPOD SJEDALA, SA LIVE STRANE., BRZI ILI SPORI HOD., VAŠ TRAKTOR IMA 4 VRSTE BROJA OKRETAJA NA IZLAZNOM KARDANU...
Objasno si 2 ,gdje su još 2? i da li može okretati osovinu u suprotnu stranu?

G

GROF

Guest

...puknuti., MA JA BI MOGAL PUKNUT DOK NEKE STVARI OBJASNIM OVIM MOJIM LIČKIM PISMOM..., OVAKO MOJ PRIJEDLOG JE DA ME KONTAKTIRAŠ NA MOJ MOBI; 098/229-916., JA TI SVE OBJASNIM U DETALJE ČA GOD DA TE INTERESIRA...

BOG I ČITAMO SE...!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

E moj GROFE ti i jesi puknul ...i necu te zvati osim ako me put ne nanese preko Like ,a onda ti je janje najebalo ...jer ne-dao bog da moram s Tomom zemlju obrađivati ....to nije traktor ,to je maketa traktora .
Ali to je smo moje mišljenje i neka nitko to uzima za ozbiljno ... mogli bi ga proglasiti puknutim.

H

Hurlimann H-470A

Guest

gdje mogu naci povoljno TOMU VINKOVICA.... npr. tv730,tv731,tv732. :D :D :D :D

M

mirkec

Guest

u vezi mulcara, dobio sam informaciju da netko u medjimurju radi doticne.
130cm sirine - 5600kn

evo i stroj kakvog smo kupili.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

ovo ispod je ulje od hidraulike :oops:
Obrisan neispravan link.

ne pusta vise.
traktor je napola pofarbani trenutno (blatobrani i hauba) na plavo, izravnan lim, narucena je nova "fotelja", slozena elektrika kako treba, narucen okvir.

nadam se da ce nakon toga bit spreman za voznju po vocnjaku...

a sad jedno pitanje... u kojoj brzini mulcat vocnjak koji je pod nagibom od oko 35stupnjeva.
ne bi htio da mi iskoci iz brzine, jer mi je bilo dovoljno jednom u zivotu to iskustvo... :?

G

GROF

Guest

puknuti kaže:
E moj GROFE ti i jesi puknul ...i necu te zvati osim ako me put ne nanese preko Like ,a onda ti je janje najebalo ...jer ne-dao bog da moram s Tomom zemlju obrađivati ....to nije traktor ,to je maketa traktora .
Ali to je smo moje mišljenje i neka nitko to uzima za ozbiljno ... mogli bi ga proglasiti puknutim.

...MA SVE SI LIPO NAPISAL., DA BI REČ NAPISAL., IMA ISTINE U OVOME ČA SI NAPISAL O TOMICI I OBRADI ZEMLJE SA NJIM..., ALI MORAM TE ONDA PITAT???., PA ČA SE INTERESIRAŠ ZA NEŠTO ČA NEVALJA, ČA NEMISLIŠ KORISTIT???., MISLIM DA TROŠIŠ ONDA OVAJ PROSTOR BOGOM DAN BEZ VEZE., A NARAVNO TROŠIŠ I MOJE VRIME, NAPINJEŠ ME KO "PRAĆKU" .-, I STVARNO BI MOGAL PUKNUT...

...A ČA SE TIČE JANJETINE I TO NEMA PROBLEMA., MA SVE SE MORE REŠIT..., ALI KOLIKO VIDIM DA SI TI IZ SAMOBORA., PA MOGAL BI ONDA POČASTIT NEKAKOVIM KREMŠNJITAMI, SAMOBORSKIM., ILI KAKOVOM KAFICOM KOD "CRNE MAČKE" U BREGANI., A "CRNA MAČKA" - BERTIJA IMA I DOBROG ODOJKA...

...I NA KRAJU., MA KI ZNA???., MOŽDA SE NAS DVA I ZNAMO!!!...puknuti !!!... svit je mali, život je kratak!

bog i čitamo se., ali ne po pitanju maketa traktora tomica...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

GROF kaže:
ALI MORAM TE ONDA PITAT???., PA ČA SE INTERESIRAŠ ZA NEŠTO ČA NEVALJA, ČA NEMISLIŠ KORISTIT???.,
Interesiram se zato jer imam jedno šumsko vitlo koje mora imati kontra okretanje kardana da bi odmotalo sajlu, Pa po prilici racunam kome bi ga mogao uvaliti :scratch ..inace sam racunao ugraditi medu getribu ali pošto sam uzeo ono dolje od @upravitelja sad mi je ovo kamen spoticaja na dvorištu --S druge strane tko zna, nisu ni ovi traktori koje sada vozimo cudo tehnike i tehnologije ..još k tome koliku drži cijenu polovan mislim da TV nece nikad u moju garažu..
GROF kaže:
...A ČA SE TIČE JANJETINE I TO NEMA PROBLEMA., MA SVE SE MORE REŠIT..., ALI KOLIKO VIDIM DA SI TI IZ SAMOBORA., PA MOGAL BI ONDA POČASTIT NEKAKOVIM KREMŠNJITAMI, SAMOBORSKIM., ILI KAKOVOM KAFICOM KOD "CRNE MAČKE" U BREGANI., A "CRNA MAČKA" - BERTIJA IMA I DOBROG ODOJKA...
Moram priznati kod crne macke nisam nikad lokao ni mastio bradu ...ali kada navratiš .mm mmmmm mogli bi mogli

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Nekoliko stanica nazad rekao sam vam da sređujem mog TV 731. E sad je gotov i ovako izgleda:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Svaka čast na sređivanju. Uložio si truda a i novaca. Jel je samo ušminkan ili je bilo još radova? Pozdrav

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Posle što sam ga kupio, prvo sam sredio mehanske dijelove. Prvo treba da je stroj ispravan da sve na njemu radi kako treba, a tek kad sam sve to sredio onda farbanje.
Bilo je potrebno srediti zadnji pogon pošto mu nije radio (zamjena stubčastog zubčanika- pogonska osovina, ležajevi, semeringi, oringi).
Kad sam ga dobijo, vrlo je loše palio, tako da sam mu trebao naštelat dize, predužig, ventile, regulator prostog gasa...Izmjerio sam mu kompresiju da sam se uvjerio da je motor zdrav i nije me izneverio.
Imao je i lufta u volanu (kao svi vinkovići) i još puno takvog posla što netreba uložit novac nego samo mnogo volje i rada. Nema na njemu djela da ga ja nebi pipnuo. Da nebi sve sam radio, bolje je da ga nemaš. Ali ja sam imao puno volje i vemena pa sam to napravio za hobi, polako i svaki dan po nešto. Tako sam i neke stvari izboljšao i napravio po svojoj zamisli. :)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

I zato imaš takav stroj ;) Super je, i boje su mu se uklopile, jesu malo žive, ali mu baš odgovaraju :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Boje su mi ljepe, žive :) . Ali i kada je bijo nov, mislim da su jih pravili baš ovake žive boje. Ja sam uz pomoč RAL tablica napravio proverku na mjestima gde je bila boja dobro očuvana, npr. izpod naljepnice. Tako sam se odlučio kakve če boje biti, a to je što više sličnije originalu. Boje se sad čine žive (na mom traktoru) zato što su traktori, koji su još originalne boje, izgubili sijaj u svih tih dugih godinah rada.

B

Bobo

Guest

Sjecam se dok sam jos bio djete da je jedan cica u susjedstvu dovazao novi TV traktor i prikolicu te neke prikljucke... Bile su bas ovakve, zive, boje i na traktoru i na prikljuccima kao i na prikolici. Prva prasina i nema vise :(

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh