Re: TOMO VINKOVIĆ
Drago mi je, edosoko, što si se opet javio na forumu i što ti se sviđa moj tomo.
Što se tiče
alternatora mnogo više puni ovaj što je sad na njemu ( skoro 2x više- 50A) i lakše se održava. Trebal sam kupit novi ali zato bi trebalo novac (kod nas je to oko 140€ alternator i regulator zajedno), a ovaj ti je besplatni (star od auta), samo treba ga ugradit- a to meni nije bilo težko
. Kod nas treba vozit u prometu i po danju sa upaljenim svetlima pa se sa originalnim ne napuni dosta i to pravi probleme. Sigurno znaš da originalni ne izdrži životnu dobu traktora, znači treba ga više puta kupit novog, a tu ti je još i regler za kojeg važi isto. A da znaš i Lombardini je isto ugrađivao ovaku verziju, značu postoji 2 tipa motora (sa vanjskim i unutranjima alternatorima). Ja sam ga ugradio baš na isto mjesto kao oni. Mislim da ima više + nego - ovaj alternator koji sad ima moj tomo.
Limarija Moram reči da sam se puno potrudio a moram i reči da nije bio traktor u lošem stanju i nije bio dosta oštečen. Traktor je bio star (i sad je, ali se ne vidi puno) istrošene boje, a bivši vlastnik je nalepio na njega puno naljepnica, nekih svetlečih traka od prometnih znakova bele i žute boje, obojio je rubove po limu crvenom bojom...sve bez veze. Ali traktor nije bio loš, vridan tih novca koje je tražio i ja sam ga kupio. Pošto ga mislim imat za sebe, odličio sam da ga sredim.
Več sam sredio jednig malog 420 (na forumu je nekoliko stranica nazad) isto ovako i iz istih razloga, ali želja po večim i boljim traktorom bila je jača. Pogotovo mi se sviđa oblik lima od ovih 420, 423 i serije 700 od svih napravljenih vinkovića. Nebi ga zamjenio za seriju 800 nikad, svejedno ako su bolji (a možda i nisu pogotovo 826). I zbog toga sam potražijo i kupio ovaj 731.
Dobro si primetio, 731 ima:
rezervare i kutiju aku.od 730,
hidravliku pozadi od 732,
pali na dugme ko 730 ( 732 na kjuč)
sjedište od 730 (moj je bio več promjenjen sa još boljim od 732)
utegove na kotačima velike od 730 (
)
boju od 732
i nema zaštite vozača isto ko 730 (ja sam to stavijo dodatno).
Znači da je nešto između 730 i 732 i takva mu je i oznaka. A nema baš puno razlike između svih tri tipova.
Na sliki još nema svoje oznake 731, ali sad sam mu več stavio naljepnicu- kopiju originala.
Proizveden je 82 godine i mislim da je najmanje baš tih traktora od svih iz serije 700.
Toliko za sad. Ako ima još nešto Edosoko, rado ču ti odgovorit.
PS: Reci ti meni ako znaš, koliko se šteluje zazor (luft) ventila na mojem motoru LDA 672. Ja sam napravijo da imaju ispušni i usisni 0,20, ali zanima me tvornički podatak.