• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pa dobro, nečemo se sad sekirat :( ako sa vremenom izgublja sjaj (nije ferrari). A ipak je bolje tako, nego da je sve rđavo. :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Isto tako i ja mislim. Boje su danas kvalitetnije, a nisam ni ja lušu kupio. Kupio sam auto lak boju od 2 komponente i zato mislim da je za traktor to u redu. :)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Nekoliko stanica nazad rekao sam vam da sređujem mog TV 731.
cestitke na dobro uradjenom poslu, jedina stvar koja mi se ne svidja je naknadno ugradjen alternator, inace to mrzim vidjet na bilo kojem TV
limariju si pravo dobro ispravio, jeli bila u dobrom stanju ili si se bas potrudio?
malo mi je cudan rezervoar hidraulike i kutija akumulatora :scratch takvi su bili jedino na TV - 730........koje godine je ovaj proizveden? vidjao sam TV - 731 jedino s hidraulicnim volanom

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Drago mi je, edosoko, što si se opet javio na forumu i što ti se sviđa moj tomo. :)

Što se tiče alternatora mnogo više puni ovaj što je sad na njemu ( skoro 2x više- 50A) i lakše se održava. Trebal sam kupit novi ali zato bi trebalo novac (kod nas je to oko 140€ alternator i regulator zajedno), a ovaj ti je besplatni (star od auta), samo treba ga ugradit- a to meni nije bilo težko :D . Kod nas treba vozit u prometu i po danju sa upaljenim svetlima pa se sa originalnim ne napuni dosta i to pravi probleme. Sigurno znaš da originalni ne izdrži životnu dobu traktora, znači treba ga više puta kupit novog, a tu ti je još i regler za kojeg važi isto. A da znaš i Lombardini je isto ugrađivao ovaku verziju, značu postoji 2 tipa motora (sa vanjskim i unutranjima alternatorima). Ja sam ga ugradio baš na isto mjesto kao oni. Mislim da ima više + nego - ovaj alternator koji sad ima moj tomo.

Limarija Moram reči da sam se puno potrudio a moram i reči da nije bio traktor u lošem stanju i nije bio dosta oštečen. Traktor je bio star (i sad je, ali se ne vidi puno) istrošene boje, a bivši vlastnik je nalepio na njega puno naljepnica, nekih svetlečih traka od prometnih znakova bele i žute boje, obojio je rubove po limu crvenom bojom...sve bez veze. Ali traktor nije bio loš, vridan tih novca koje je tražio i ja sam ga kupio. Pošto ga mislim imat za sebe, odličio sam da ga sredim.
Več sam sredio jednig malog 420 (na forumu je nekoliko stranica nazad) isto ovako i iz istih razloga, ali želja po večim i boljim traktorom bila je jača. Pogotovo mi se sviđa oblik lima od ovih 420, 423 i serije 700 od svih napravljenih vinkovića. Nebi ga zamjenio za seriju 800 nikad, svejedno ako su bolji (a možda i nisu pogotovo 826). I zbog toga sam potražijo i kupio ovaj 731.

Dobro si primetio, 731 ima:
rezervare i kutiju aku.od 730,
hidravliku pozadi od 732,
pali na dugme ko 730 ( 732 na kjuč)
sjedište od 730 (moj je bio več promjenjen sa još boljim od 732)
utegove na kotačima velike od 730 ( :D )
boju od 732
i nema zaštite vozača isto ko 730 (ja sam to stavijo dodatno).
Znači da je nešto između 730 i 732 i takva mu je i oznaka. A nema baš puno razlike između svih tri tipova.
Na sliki još nema svoje oznake 731, ali sad sam mu več stavio naljepnicu- kopiju originala.

Proizveden je 82 godine i mislim da je najmanje baš tih traktora od svih iz serije 700.
Toliko za sad. Ako ima još nešto Edosoko, rado ču ti odgovorit. :)

PS: Reci ti meni ako znaš, koliko se šteluje zazor (luft) ventila na mojem motoru LDA 672. Ja sam napravijo da imaju ispušni i usisni 0,20, ali zanima me tvornički podatak.

G

GROF

Guest

BRAVO MAJSTORE!!!., I ČA SE MORE PISAT NEGO SVE POFALE., OVAJ VAŠ NANOVO UREDJEN VINKOVIĆ., BOLJI JE OD ORGINALA...

BOG!!! ...SRETNO I ČITAMO SE...!

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Prekrasan je!!!! A boje su mi najljepše, jedino ja MRZIM onakve "kabine"

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
PS: Reci ti meni ako znaš, koliko se šteluje zazor (luft) ventila na mojem motoru LDA 672. Ja sam napravijo da imaju ispušni i usisni 0,20, ali zanima me tvornički podatak.
joj to sam ti obecao jos davno, izvinjavam se sto sam zaboravio
trenutno sam kuci, radim sa ocem i bratom (sunce upeklo a motori Lombardini ne podnose bas najbolje vrucinu), tako da nemam vremena za forum
sto se tice zazora na ventilima na LDA - 672 upravo sam malo prelistao katalog motora "Dvadeset prvi maj", u katalogu je zazor 0,30 mada neces pogijesit ako stavis "komotnih" 0,25......
malo je 0,20 za 672 toliko ide na jednocilindricnim Lombardinijevim motorima, ne smeta ni na velikim dok radi na malim obrtajima, i dok je hladan, medjutim kad se ugrije tog zazora nestane, spale se pecurke ventila, i zna se desiti da klip "signe" ventil i onda......dar mar :D (stavio sam sliku jedne takve glave na prethodnim stranicama)
P.S. moj otac je takodje vatrogasac

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

GROFE i URSUS- drago mi je da se vama sviđa tomo, i nije mi žao što sam uložio tolko truda pošto sad dobiva tolike pofale od svih vas! :D :D

Što se tiče "kabine" ne smeta mi ništa. Da mi smeta lako ju je odmontirat dole, ali to ti može spasit život.

EDOSOKO
Evo odmah sam preštelovao ventile na 0,30, pošto znam da više lufta ne može tolko škodit a manje može.
Kažeš da imate kod kuče puno posla u sevisu. Zar stvarno imate tolko tih traktora kod vas. Tu kod nas, na našem selu ima TVja 10 komada. Ali ne radi se više puno sa njima, neke vidim da još pomalo rade sa njima a niki više ili manje stoje kod kuče.. Svi seljaci kupuju i voze neke velike traktore. Nemam ni ja životinje (stoku...), tomica mi treba za obaviti koji rad oko kuče.

P.S.
Pozdravi oca vatrogasca, a možda bi trebal ti i taj posao od njega naučit ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Ma znam da može život spasit, ali ja bi da biram ja bi uzeo zatvorenu kabinu ;)

P.S. i ja sam vatrogasac, ali mlađež ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

A meni baš one zatvorene kabine izgledaju loše- traktor izgleda ko papamobil :lol: zato što je premali, a kabina je velika na njemu.

P.S.
Pa dobro ako si mlađež, na mladima svet stoji. ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

pa zatvorena kabina na tom malom traktoru....
nikako mu ne bi stajala ova mu je puno bolje...

ps:traktor odlično izgleda ;) :p

N

nikoleta

Guest

Pozdrav svima,
vidim da se vi ovdje mnogo razumijete u traktore!!!
Mozda bi mogli pomoci mome tati, on ima tomo vinkovic 826, i pokvario mu se rotor za anlaser 12v, 1.3 kW i jos pise na njemu neki dugacki broj. znate li mozda gdje bi se mogle provjeriti da se moze kupiti taj dio negdje u slavnoiji?
moj tata bi vam bio jako zahvalan.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Pozdrav, i dobrodošao, ovak za TV dijelove u slavonskom kraju neznam da ih netko drži, to če ti reči ostali članovi kad dođu na forum, a koji su iz tog kraja, a jedino znam za sve moguče dijelove je najbolje otići u bjelovar jer tamo svega živoga ima, sad jedino dali ti se isplati ići samo po to!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

pa NIKOLETA.valjda bi bio muško nikola :scratch :scratch

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008