• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

dstrnak kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
Pozdrav svima! :D
Na traktoru mi je regler marke sanel,a nabavio sam alternator marke Iskra.Alternator je sa stojadina.Stavio bi alternator na traktor,ali ne znam kako spojit žice,na alternatoru su dvi žice +D i +B.
Unaprid hvala!!!!

evo skica kako trebas spojiti zice na tom alternatoru (ona kontrolna sijalica neka nebude jaca od 5W)
sijalica je OBAVEZNA, bez nje alternator nece poceti puniti .

Obrisan neispravan link.

Pozdrav svima!!!
Je li regler ostaje ili se skida?
Je li ja mogu probušit rupe ispod reglera i tu stavit alternator?

D

dstrnak

Guest

evo skica kako trebas spojiti zice na tom alternatoru (ona kontrolna sijalica neka nebude jaca od 5W)
sijalica je OBAVEZNA, bez nje alternator nece poceti puniti .

Obrisan neispravan link. [/quote]

Pozdrav svima!!!
Je li regler ostaje ili se skida?
Je li ja mogu probušit rupe ispod reglera i tu stavit alternator?[/quote]

Na ovim alternatorima iz Zastavinih vozila (za druge neznam) regler je ugrađen u sam alternator ,pa ako na traktoru imas ugrađen regler - treba ga skinuti,tj odspojiti zice sa njega.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tomo Vinkovič :!:

Ako bušiš rupe u lim kde je bio regler i staviš šarafe pazi šta radiš :!: :!: . Ispod lima ima ventilator koji rotira i hladi motor. Dobro proveri to, može se desit da blokiraš ventilator i kad pališ motor doči če do loma. Sve to prvo proveri :!:

Stari regler ti netreba više ako staviš alternator od auta.

S

Sesva

Guest

Evo stroja od mojega kuma !!!

MOJ KRIZMANI KUM U AKCIJI :

DSC00486.jpg

G

GROF

Guest

Kontam kaže:
i još samo malo...

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Ovaj "momak" hi hi na slikama nije za procjenu, on je davno procjenit i zauzet ;) Na slikama se slabo vidi freza od 120 cm novija, kupljena u Gramipu, vadilica za krumpir, pukla nam je baterija na mobu pa nismo sve uspjeli poslikati. Ima toga dosta. Eto molim Vas za procjenu svega u kompletu.

...LIPI POZDRAV LEGI; KONTAM., FALA ZA SLIKICE, DOBRE SU., ALI???., PA KADISI TI SA SLIKICA., PA TI SI SEBE IZBRISAL!?., PA LJUDI MOJI, MA JEL OVO MOGUĆE., E, KONTAM - LEGA., AJDE DA I TEBE VIDIMO..., DA SE SAMO JA., OVAKO RUŽAN NE SLIKAM PO TOMICI I OKO NJEGA!..., ČEKAM SLIKICE SA TOBOM., I UNAPRVO FALA!

M

mario76

Guest

Ekipa trebal bi majstora za Tomo vinkovića...područje zagorja ili zaprešića..
znate li koga?

M

mario76

Guest

Krepal mi traktor u vožnji,,,nafte ima...dizna je propuhana...kaj da radim...u mehaniku se preveč ne razmem :scratch

V

Vujo

Guest

to ti je reojn od puknuti on se kuži u te stvari a u samoboru je :scratch

G

GROF

Guest

mario76 kaže:
Ekipa trebal bi majstora za Tomo vinkovića...područje zagorja ili zaprešića..
znate li koga?

...DOBAR MAJSTOR ZA TOMU VINKOVIĆA, MOTOKULTIVATORE, RAZNE KOSILICE,..., IMA U ZAGREBU; "AGRO-DOM"., U
VLASNIŠTVU; GOSP. ZORAN CRNOMARKOVIĆ. PRODAJA REZERVNIH DIJELOVA I SERVIS., NEZNAM BROJEVE TELEFONA, KAO NI ADRESU., NEMAM VIZIT KARTICU., PREPORUČAVAM NAZVATI INFORMACIJE NA 988., I DOBIT ĆE SE TRAŽENO.-

GAZDU I MAJSTORA., JA OSOBNO MOGU SAMO PREPORUČIT!!!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

mario76 kaže:
Krepal mi traktor u vožnji,,,nafte ima...dizna je propuhana...kaj da radim...u mehaniku se preveč ne razmem :scratch
Ajoj ,to kao da pitaš gdje se pare galebovi ..
Daj još malo innformacija ..od kud ti ideja da ideš propuhivat diznu ..pa nije to APN -6
Inace GROFE imam loša iskustva s agro domom
http://www.agro-dom.hr/index.php?show_aux_page=1
Po meni nisu profesinalni ,jednom sam vozio kod njih LDA 450 i nisam zadovoljan
i stravicno su skupi djelovi kod njih, po meni alternativa je Voger Umag
http://www.voger.hr/
ili Masiva Bjelovar

, A majstora za preporucit nemam , i ne bi se postavio u ulogu ,Iz kojeg si tocno mjesta ?
Mogu jedino preporuciti sebe ,ako ga možeš doljeti na 3 kat .

G

GROF

Guest

...E MOJ PUKNUTI., ISKUSTVA!!!., O ISKUSTVIMA BI MOGLI PRIPOVIDAT I PRIPOVIDAT DANIMA, TAKO I PISAT OVDEKA NA OVOME, BOGOM DANOM MESTU NAJBOLJEG POLJOPRIVREDNOG - FORUMA., ...SVI MAJSTORI I TRGOVCI., MA SVI ODREDA NAJVIŠE VOLIDU PRIPOVIDAT, I TO JAKO LIPO DOK PRODAJEDU I UZIMLJEDU LOVICU., A KADA NEŠTO ZAŠTEKA, ILI TREBA POMOĆ POPRAVIT, POPRAVIT KAKO BOG ZAPOVIDA., E ONDA SU KO NAŠI POLITIČARI, TO I TO NEVALJA, NAJBOLJE KUPITE NOVO - NOVO I SAMO NOVO., POLITIČARI SU NASTALI OD "MAJSTORA"., UGLAVNOM SVI PRIPOVIDADU I PRIPOVIDADU...

...puknuti!!! ...KADA IDEMO NA PIĆE U SAMOBORU???...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

GROF kaže:
..
..puknuti!!! ...KADA IDEMO NA PIĆE U SAMOBORU???...
Danas mi konacno (moš' misliti da sam jedva cekao) završava godišnji ..dakle od sada svaki dan iza 16:00 pa do xxxx
Ili ako bog da na sajmu u Gudovcu (nedjelja)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

puknuti kaže:
mario76 kaže:
Ajoj ,to kao da pitaš gdje se pare galebovi ..
Daj još malo innformacija ..od kud ti ideja da ideš propuhivat diznu ..pa nije to APN -6
.....
:D slazem se, ako ima nafte ne mora da znaci da dolazi na pumpu (stvar funkcionisanja dovoda i stanje filtera) ako dolazi na pumpu, provjeris dali kroz nju "prolazi" das malo gasa, skines cijev visokog pritiska i zavrtis motor (ako se motor uopste moze zavrtjeti :) ) ako to sve funkcionise, zavrnes cijev visokog pritiska, izvadis brizgaljku i nju zavrnes na cijev i opet zavrtis motor ako na brizgaljku izbacuje naftu onda je s gorivom sve O.K. ako ovo sve funkcionise i motor ima kompresiju, ne vidim razlog zasto nebi upalio......

G

GROF

Guest

...FALA VUJO, VUJO LEGENDO!!!

...,E., TOČNO SI NAPISAL., MA ČA ŽENE ZNADU!!!?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

...duga njiva a široka brazda, nedaj ženi da ti bude gazda...

S

strongboy

Guest

zasto su kotaci namontirani obrnuto.mislim naplatke.. :scratch .(mozda da bi smanjio sirinu traktora,ili da lakse pumpa gume ,jer ovako ventil gume je sa vanjske strane :) ) ;)

G

GROF

Guest

...TOČNO!...kotači., iliti naplatci postavljeni su obratno; da su ventili sa vanjske strane /manje bitno/., ali više bitno zbog širine traktora koji se koristi na malim posjedima.,te, kada je more i priobalje u pitanju zbog uskih ulica - uličica...

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

ursusc360 kaže:
...duga njiva a široka brazda, nedaj ženi da ti bude gazda...

...E., "MOJ"; "URSUS-E"., MA OVO TI JE SAMO U PISMI., a ča je umjetnik tim til kazat???., to je očito nešto drugo!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh