• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Re: TOMO VINKOVIĆ

Još bolje kaj se mene tiče da je ženska, nekak mi je ''nježno'' napisan onaj njen tekst, može biti da je ženska (djevojčica) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ajde, majke ti, daj mi njezin broj, ak ju več tak dobro poznaš!!!!! :evil: :evil: :evil: :mrgreen: :scratch

Bilo bi dosta OFF-a, bezveze spamamo temu!!!!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

nikoleta kaže:
Pozdrav svima,
vidim da se vi ovdje mnogo razumijete u traktore!!!
Mozda bi mogli pomoci mome tati, on ima tomo vinkovic 826, i pokvario mu se rotor za anlaser 12v, 1.3 kW i jos pise na njemu neki dugacki broj. znate li mozda gdje bi se mogle provjeriti da se moze kupiti taj dio negdje u slavnoiji?
moj tata bi vam bio jako zahvalan.
pitaj tatu koji motor je na vasem traktoru (neka potrazi "zakovanu" plocicu negdje na motoru) ako je Lombardini LDA-672 taj motor ima cijela serija TV serije 700 i dio serije 800 .....mali broj traktora serije 800 ima neki..... :scratch mislim ceski motor, takvih sam vrlo malo vidio tako da ne mogu nista reci o njima
sto se tice Lombardinija, moze se nabaviti polovan alnaser za otprilike 300 KM (samo da kazem da je rotor skoro pola ove cifre)
a sta se desilo sa vasim rotorom, izgorio ili zbrusen kolektor?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Kažeš da imate kod kuče puno posla u sevisu. Zar stvarno imate tolko tih traktora kod vas. Tu kod nas, na našem selu ima TVja 10 komada
ima posla na pretek, samo u mom selu ima oko 100 traktora Tomo Vinkovic

N

nikoleta

Guest

Hvala na dobrodoslici,
motor je slavia, neki ceski, barem tako pise u nekoj knjizici od traktora, zvao je ovu trgovinu u bjelovaru, kazu da kosta oko 2 200 kn cijeli anlaser, ali njemu je puno novca. mislim da je rotor izgorio, nesto se istopilo, rastalilo. kad bi barem mogao taj rotor naci negdje polovni. ne znam sad sta ce. uglavnom hvala!!!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

da slavia......ne znam koliko to dodje u KM mozda i nije skupo, poredjenja radi, prije dva dana sam imao slucaj na traktoru AGT isto problem s alnaserom, "sdrljan" kolektor na rotoru, cijeli alnaser kosta oko 800 KM (400€) dok je rotor 217 KM (oko 110€)
ukoliko je istrosen kolektor, postoje servisi koji mijenjaju kolektore, takodje postoji sansa da alnaser odgovara od nekog drugog motora ili vozila
ako imate nekog auto elektricara u blizini raspitajte se kod njega kako stvari stoje sto se tice narudzbe takvog rotora i sl.

Posljednje uređivanje od moderatora:
N

nikoleta

Guest

bio je stari pitao nekoliko mehanicara koje zna, ali nitko se ne razumije u taj traktor jer ga u nasoj okolici bas i nema, moj stari ga jedini ima, pa je teze i dijelove nabaviti, ili da netko hoce da pokusa nesto popraviti. nasao je anlaser u bjelovaru samo dosta kosta, a kaze da ce ici i neki u cesku kao nabaviti dijelove. najveci je problem sto njemu traktor treba sto prije, kad nece vinograd da ceka dok stari uspije pronaci dio.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

nikoleta kaže:
bio je stari pitao nekoliko mehanicara koje zna, ali nitko se ne razumije u taj traktor jer ga u nasoj okolici bas i nema, moj stari ga jedini ima, pa je teze i dijelove nabaviti, ili da netko hoce da pokusa nesto popraviti. nasao je anlaser u bjelovaru samo dosta kosta, a kaze da ce ici i neki u cesku kao nabaviti dijelove. najveci je problem sto njemu traktor treba sto prije, kad nece vinograd da ceka dok stari uspije pronaci dio.

jel,,,,slike slike slike :D :) 8) :mrgreen:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Pozdrav svima! :D
Na traktoru mi je regler marke sanel,a nabavio sam alternator marke Iskra.Alternator je sa stojadina.Stavio bi alternator na traktor,ali ne znam kako spojit žice,na alternatoru su dvi žice +D i +B.
Unaprid hvala!!!!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

TOMO VINKOVIĆ kaže:
Na traktoru mi je regler marke sanel,a nabavio sam alternator marke Iskra.Alternator je sa stojadina.Stavio bi alternator na traktor,ali ne znam kako spojit žice,na alternatoru su dvi žice +D i +B.
Unaprid hvala!!!!

Ja ču ti reči koliko mogu ali mislim, da bi ti trebal dobiti električara. Za njega je to šala napravit.

Regler originalni ne treba ti više, zato što ga ima taj novi Iskra več ugrađenog unutra. To ti je onaj dio koji se može vadit iz alternatora zajedno sa četkicama. Isto tako više ne trebaš kablove koji su od originalnog alternatora. Znači trebaju ti samo oni kablovi što dolaze od armature.

Ja imam ugrađeni alternator Valeo- Renault 5. On ima kontekte:
B+ tu je priključena debeljija žica sa naponom +
B- tu je priključena debeljija žica masa znači -
To ti je za punjenje akomulatora. + kabel ti ide preko amper metra, a preko njega vidiš punjenje ili praznenje akumulatora.

A ima alternator još dva kabla (+ i -) što idu na kontrolnu lampicu, koja zasija ako prestane punit alternator. Na lampici ima priključen još jedan + koji daje napon sa kontaktom, to ti je buđenje alternatora. Znači kad daješ kontakt na bravi ide + na lampicu i preko nje na alternator. Drugi kabel iz alternatora daje minus i zato lampica sija. A kad pališ traktor taj kabel počne davat + i zato lampica ugasne.

Toliko ti ja mogu reči pošto ni ja nisam električar, zato je najbolje da ti to obavi neko ko se razume i neče mu uzet puno vremena.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Kontam!

Vidim na slikama, da ima puno tih priključka i sa tume možeš puno posla ubavit. A priljučki možda i nisu slabi, ali traktor ti je sa ovoliko malo odrađenim satima u zaista lošem stanju. 1000 sati nije toliko puno ali neznam kako su ga mogli tako obradit. Traktor - motor i getribe vjerovatno nisu puno istrošeni ako su barem ulje promjenjivali, ali viđeno po stanju u kakvom je- vjerovatno nisu ni tome obatili pažnju. Za sve ostalo se može sa nekoliko volje, malo više rada i malo novca sredit. Da je to istina več sam ja vama to dokazo.
Za kakvu cjenu ovo vredi težko je ocjeniti (a neznam ni kakve su cjene kod vas). Za nekoga kome treba sve ovo idealna je prilika ali mora znati da če morati i još uložit da bude sve ispravno. To važi za priključke a i za traktor.
Sve zavisi sad ob cjene koju vlastnik traži (ako se isplati kupit ili ne).

PS
Pošto traktor nema instalacije mu i radni sati nisu pravi, a to malo i objašnjava njegovo stanje.

A onaj momak koji se ne prodaje je Grof, jeli? Neka on kaže koliko sve ovo vrijedi. On se puno razume u te stvari.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Vlasnici traže 5000 e za sve, ali mi smo mislili da je fer cijena oko 3000 eura. TV traži ulaganja, nisu mala. Grof je to :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

:shock: 5000€ sigurno je previše. Traktor je dosta slupan i ima dosta da se sredi. Ali ima puno priključaka zaista, a tu ti je i prikolica koja nije baš nešto ali nije ni za odpad- znači malo je središ pa če ti sližit. Možda je 3000€ ;) stvarno malo za sve skupa. Ako svako malo popusti :mrgreen: biče ona prava cijena i svi čete biti zadovoljni. :D

PS
Vlastnik treba znat, da nema puno kupaca koji če kupit sve ovo u jednom prodajom. To je za njega najbolje pa bi zbog toga trebal malo popustit.
Ali istina je, da se dio po dio proda bolje, samo zato treba puno živaca. :scratch

D

dstrnak

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
Unaprid hvala!!!!

evo skica kako trebas spojiti zice na tom alternatoru (ona kontrolna sijalica neka nebude jaca od 5W)
sijalica je OBAVEZNA, bez nje alternator nece poceti puniti .

Obrisan neispravan link.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Kontam kaže:
Vlasnici traže 5000 e za sve, ali mi smo mislili da je fer cijena oko 3000 eura. TV traži ulaganja, nisu mala. Grof je to :mrgreen:

Puno je 5k€, oko 3-3.5 bi bilo ok, ako su motor i mjenjač ok, radnih sati ima sigurno više, s obzirom koja je godina, nije vlasnik mario za njega kad je u takvom stanju, sad tu dolazi i pitanje održavanja. priključci stanje: tak-tak. Treba to otić pogledat iz bližeg, jer moja baka je prodala za 5.5t€ 539 s 2500h, u dobrom stanju, prikolicu kipericu, plug, tanjurače, sadilicu za kukuruz, gajbu, i ostalu sitnariju.

Po mom mišljenju treba traktor dobro pogledat, ako je mehanika ok, struja se lako sredi, i popravi se limarija.
Ja bih išao do 3.5t€, mozd i malo više, jer ipak su tu svi priključci osim atomizera

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh