• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

pozdrav svima :!: ;)
iman jedan problem :cry: -molim pomozite :!:
kad upalim traktor ampermetar radi-kazaljka je u plusu(ovisno o gasu,ako je puni gas onda je 30 u plusu,na ler gasu je malo u plusu- oko5),nakon nekog vrimena kazaljka se vrati na nulu-pa poslje opet u plus i sve tako(dok traktor radi).
ne znam u čemu je problem-jel triban kupit novi ili :?: :?:UNAPRID HVALA

Z

Zlatko

Guest

To je normalno. Nakon paljenja traktora akumulator nije napunjen do kraja i zato vuče toliku struju, tj. maksimalnu struju koju generator isporučuje. Nakon nekog vremena akumulator se napuni i ne prima više struju, kazaljka na nuli. Tek kad uključiš nekog potrošača opet se kazaljka pomakne u plus za par ampera. Tek kad ti kazaljka kod upaljenog motora počne pokazivati stalno minus, tek je onda znak za uzbunu.
Pozdrav!

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

hvala na odgovoru,ali zanima me zašto tako radi non stop-kad su isključeni potrošaći?

Z

Zlatko

Guest

Možda ti je akumulator pri kraju, ili nema dosta tekućine unutra, pa se brzo napuni pa kad se malo ohladi opet se puni, pa se ugrije pa se prestane puniti i tako unedogled. Koliko je star akumulator?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

oko 1.g.,ali bio je 2-3 tjedna prazan,znači ampermetar je ispravan?hvala na odg.

Z

Zlatko

Guest

Ako ti je bio prazan preko zime sigurno je neispravan, jer mu se počnu ćelije dodirivati i jako gubi na kapacitetu.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

tokon sedmoga miseca je bio prazan-jer mi je traktor imao problema s punjenjem,ali nema veze,kad crkne kupit ću drugi i vozi.hvala na pomoći :!: :!: ;)

G

GROF

Guest

...TOME., TOME., !!!...JAVI SE., MA TEBE NI KO NI TURPIJE U ZATVORU!...

......KAKO SU TI VEĆ FORUMAŠI OBJASNILI., PO PITANJU TOG JE..... PUNJENJA I PRAŽNJENJA AKOMULATORA., NIMAM TI JA ČA PISAT, NI DODAT., SEM DA MISLIM DA SI SAM SVE LIPO SJE...

...JAVI SE!!!

Ljubs

Novi član
Tu od
13 Ruj 2008
Poruka
18

Pozdrav.

Posjedujem TV 731 (dedov, al on ga nemože više vozit, pa se ja brinem o njemu) i imam par pitanja u vezi njega:

1. Odkad znam za taj traktor neradi mu punjenje akumulatora, e sad ja sm sredio cijelu el. instalaciju prem shemi za taj traktor, sad me jedino zanima kako se spaja regulator napona jer on jedino nije objašnjen u shemi.
2. također mi neradi paljenje preko tastera na komandnoj ploči već se pali direktno na uključnom releju (ubacivač, automat, onaj valjak iznad alnasera sa 3 kabla na sebi) pa me zanima gdje je kvar jer sam stavio novi uključni relej i opet isto.
3. zanima me koliki teret taj traktor može podići na hidraulici jer 3000kp (3 tone) koliko piše u knjizi sigurno ne stoji.
4. volan mi ima slobodni hod od skoro pola kruga, pa kako to rješit, tj. što treba zamjenit?

Unaprjed hvala na svim odgovorima.

(UKOLIKO IKOME TREBA "KATALOG REZERVNIH DIJELOVA ZA TRAKTORE TV 730-624" I "UPUTE ZA RUKOVANJE I ODRŽAVANJE TRAKTORA TV 731" NEKA MI SE OBRATI PREKO PRIVATNIH PORUKA JER IMAM POTONJE U PDF FORMATU)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

1. Što se tiče spajanja regulatora nešto ti piše u temi Mehanička radionica:
Obrisan neispravan link.

2. Kako te ja razumem, anlaser i automat ubacivač ti je ok. U nekoj priliki ja sam na nekom traktoru našao kvar na tasteru na armaturi. Provjeri to. Vadi žice iz tastera i spoji samo za kratko vreme.

3. Ja imam isti takav traktor TV 731 i znam, da nikada ne može podiči na hidravliki 3t. Nikad nisam mjerio koliko tačno može dignut ali mislim da više od 500 kg nemože. U stvari je i to previše za taj traktor.
Zapravo mislim, da svi TVji imaju jednaku hidro pumpu i celindar. To znači, da su sve hidraulike jednako jake na traktorima: 732, 731, 730, 420, 523, 818...

4. Volan. Prvo provjeri ona dva zgloba na ljevi strani izpod volana ako imaju lufta, pa promjeni ako treba.
Vjerovatno če još biti lufta u samom mehanizmu volana, što znači da treba rastaviti sav taj mehanizam. Luft če vjerovatno biti između matice volana i vretena - , a vjerovatno če biti luft i na spoju matica - osovina. Time sam mislil na osovinu koja izađe vani iz volanskog mehanizma.
Pazi kad rastaviš mehanizam izpod volanskog obruča. Tamo su ti tanjuraste podložke. Vrlo je važan njihov redosled a isto i kako su obrnute. To ti kažem zato, da češ pazit, da češ isto nazad stavit, tako kako je bilo. Ako se to zbrka, opet če zbog toga biti lufta na volanu.

Što se tiče PDFja, obratiču se na tvoj mail.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Na mom TV 731 zalijetava se motor kad je on hladan. Tako radi ako ga palim bez gasa. Posle prve minute rada stvar se normalizira (malo podmaže i sagrije?) i radi uredu.
Kad sam ga kupio uvek se motor zalijetao pod niskim obrtajima. To mi išlo jako na živce pa sam podesio oprugu na regulatoru obrtaja za jednu rupu. Zbog toga morao sam ponovo podesiti šarafa za max. i min. gas. Malo sam podigo prosti rad motora, nekako do granice kde još lijepo radi i nije mu previše obrtaja. Tako se sad motor zaljetava samo 1 minutu rada kad ga pališ. Da bi i to sprečio ja ga palim sa gasom i pustim ga kratko vreme 1/2 minute sa malo više obrtaja, posle smanjim gas i onda ljepo radi- kako treba.
Zanima me šta bi trebalo još podesiti, da mi odmah ljepo radi?

Ljubs

Novi član
Tu od
13 Ruj 2008
Poruka
18

Probao sam direktno na žice i samo mi škljoca ko i prije, ne pokreće mi alnaser, taster je mjenjan i stavljen je sa upola manje amperaže, ali svejedno bi trebao radit kad spojim žice direktno.

G

GROF

Guest

ŠTOVANI!...firemanpeter.-

...KAO I UVIK., TAKO I SADA MORAM NAPISAT POHVALU ZA ONAKO ODLIČNO UREDJEN STROJ, TRAKTOR;"tomo vinković"., bolje nego u samoj tvornici. ČA SE TIČE MOTORA KOD ISTOG TRAKTORA., OĆU PISAT "ZALETAVANJA" DOK JE MOTOR LADAN., SVI TI MOTORI LOMBARDINI 2 CELINDRA SU TAKOVI., POGOTOVO KADA JE LADNO VRIME., KAKO GOD SI TI I NAPRAVIL, POJAČAL OBRTAJE MOTORA, VIŠE GASA., TO PREPORUČAVA SAMA TVORNICA - PROIZVODJAČ; TALIJANI - LOMBARDINI, KAO I SRBI - 21 MAJ BEOGRAD. JEDNOSTAVNO NAKON JEDNE, DO DVI MINUTE, MOTOR DELA - RADI NORMALNO., BRZO SE UGRIJE I VIŠE NIMA "ZALETAVANJA"., TO JE TO...

BOG I SRETNO., ČITAMO SE!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Na mom TV 731 zalijetava se motor kad je on hladan. Tako radi ako ga palim bez gasa. Posle prve minute rada stvar se normalizira (malo podmaže i sagrije?) i radi uredu.
Kad sam ga kupio uvek se motor zalijetao pod niskim obrtajima. To mi išlo jako na živce pa sam podesio oprugu na regulatoru obrtaja za jednu rupu. Zbog toga morao sam ponovo podesiti šarafa za max. i min. gas. Malo sam podigo prosti rad motora, nekako do granice kde još lijepo radi i nije mu previše obrtaja. Tako se sad motor zaljetava samo 1 minutu rada kad ga pališ. Da bi i to sprečio ja ga palim sa gasom i pustim ga kratko vreme 1/2 minute sa malo više obrtaja, posle smanjim gas i onda ljepo radi- kako treba.
Zanima me šta bi trebalo još podesiti, da mi odmah ljepo radi?
sve se moze rijesiti i napraviti 8) i sam si dokaz ta je to tacno, vecina mehanicara odustaje pod izgovorom "to je tako tvornicki podeseno......tako i treba da bude....."
ovako za lijep rad motora treba da je motor ispravan i u, recimo slidnom stanju, kompresija, ventili.....elementi na pumpi visokog pritiska, brizgaljke.......ovo zadnje posebno
eh sad rad "smirujes" na centrifugalnom regulatoru, i to bez iakakvog rastavljanja motora, tako sto skines poklopac na mehanizmu gasa, tamo gdje su sajle spojene, eh unutra imas u donjem dijelu polugu koja stoji horizontalno, nju kad podizes motor "drekne" kad je guras ka dole motor se gasi, ovo si vjerovatno i sam isprobao :)
eh ova donja poluga, tacnije njena osovina, je postavljena u malom aluminijskom kucistu sa izduzenim rupama, dakle napravljeno je da se kuciste moze rotirati, otpustis malo vijke koji drze to kuciste i lagano zakreces dok je motor upaljen naravno (najlakse sarafcigerom uz lagano kuckanje), zavisi u kojem je polozaju trenutno
skontat ces kad skines i vidis sve

NAPOMENA!
vijci koji drze vanjski poklopac prolaze unutra u motor, tacnije njihove rupe, tako kad upalis motor a oni su skinuti postoji mogucnost da malo baca ulje, tako da te to ne iznenadi, formalno stavi vijke prije paljenja

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ljubs.
Ako anlaser samo škloca, moglo bi biti da ti je akumulator sasvim izpraznjen i nema snage da okrene motor. Napuni akomulator ili probaj na kablove iz nekog drugog akumulatora. Ako nije to uzrok, onda ti nešto ne valja sa anlaserom.

Grofe!
Baš ti hvala na pohvalama :) ! Ja baš uživam radit na mom traktoru, pa se vide i rezultati. Odkad sam stavio slike, pa do sada još sam poneke stvari skontao i napravio. Dodao sam mu prednju ralicu (za skidanje snjega), a baš mi se to dopada, pošto je sad na njemu nosač za tu dasku i to mu je i pomalo neke vrste zaštita da još dugo ostane ovakav kakav je. Isto tako sam mu dogradio hidravliku, tako da imam još jednu spojku za priključke. Juče sam mu ugradio i elektro brojač radnih sati pošto ga original nije imao. A sigurno ču još šta napravit pošto mi je to u veselje.

A što se tiče zaletavanja motora, stvarno sam se trudio. Sad vidim, da ču morat odustat i priviknut na to. Kako vidiš ja sam ti malo previše precizan čovek, pa ne takve stvari nerviraju.
Mislim, da se hladan motor malo zeletava zato što je u početku ulje pomalo tvrdo dok je hladno i ne podmazuje se odmah regulator pa ga to muči. :scratch
Hvala ti na objašnjenju, da se odmah naviknem nato. A nije ta hiba ni tolko :evil: ...pošto po jednoj minuti radi u redu.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter zamolio bih te da napravis nekoliko slika ralice i te preuredjene hidraulike, takodje bi mi dobro dosle i neke mjere i sl. jer vec duze vrijeme razmisljam o pravljenju te daske za ciscenje snijega i recimo za lakse guranje zemlje.....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edosoko
E baš kad mislim da treba odustat, evo ti odgovora. Sigurno ču probat to što preporučuješ i da vidim oče bit bolje.
Jeli, ta dva vijka su za regulaciju nafte? Ja sam to več malo podešavao. Reci ti mani Edosoko, trebam li ja to zavrtet u desnu ili u levu?
Malo je nezgodno regulirat pošto se motor brzo zagrije i zbog toga prestaje zaljetavat. Znači morat ču regulirat više puta - kad je motor hladan. Isto nebi želeo, da zbog toga puno puši crni dim.

Sad ču pogledat koje slike od ralice imam.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ovo je ralica od firme Gorenc, Ja sam kupio staru napravio neke popravke (da se hauba malo više može otvorit, neke zaštite dole pod haubom, ojačanja...) obojio neke stvari i montirao.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh