• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Hidravlika.
Cjev, koja ide pozadi može se brzo (ručno bez alata) odkopčat i okrenuti napred. Zbog toga može se upotrebiti na dvije strane traktora- tamo gde ti treba.
Preko ventila izpod sjedišta odabira se čime češ radit. Znači originalnom hidravlikom pozadi ili nekim drugim priključenim oruđem (preko cjevi koju sam več opisao).
Pošto elementi hidravlike dosta koštaju, ovo vam je jeftino a isto radi. Mogal sam stavit još jedan takav ventil (kao originalni) ali to puno košta.

Obrisan neispravan link.

G

GROF

Guest

...BRAVO MAJSTORE!!!

ODLIČNO I SVAKA ČAST NA PREDANOSTI I PEDANTNOSTI ONOME ČA DELAŠ., JER NAŽALOST, OPĆENITO JE U SVITU MALO LJUDI KI SU ODGOVORNI, PEDANTNI,..., ONO ČA DELADU, DELADU KAKO TREBA ILI NIKAKO. LJUDI KI SU POPUT TEBE, MENE., /JA SAM ISTO PEDANTAN., VOLIM DA JE SVE UREDNO I POŠTENO/., MA MI DOSTA PUTA PROJDEMO LOŠE, POBEREMO PODSMJEH, ILITI SMIJANJE U FACU /MA PUSTI BOLESNIKE ZNADU KOMENTIRAT "BARABE".../...

OVA RALICA ČA SI NAMONTIRAL JE ODLIČNA., JEDINO MOJ SAVJET IZ ISKUSTVA., TREBA JE KOMPLETNU POJAČAT, KAKO RALICU, TAKO ONE NOSAČE /NOSIVI OKVIR/., I TO JE TO...
RALICA FIRME; "GORENC" JE ODLIČNA., ONI SADA RADE DUPLO JAČE RALICE., OVA TVOJA SA SLIKE JE NEGDI IZ PRIJAŠNJIH SERIJA., A SVE RALICE PROIZVEDENE ZA TOMEKA NAPRAVLJENE SU PO; "GORENC" RALICI... /LICENCI/.-

...SVAKI MAJSTOR TOMEKA., ALI PRAVI MAJSTOR, MORE POŠTELAT ONAKO KAKO TREBA MOTOR, ALI TO MORE SAMO MAJSTOR., TREBA ZNANJE I ISKUSTVO, VOLJA, LJUBAV PREMA POSLU KAJ SE DELA., A JA MISLIM DA JE MAJSTOR; "edosoko" PRAVI MAJSTOR., ALI DALEKO JE...

BEĆARI! BOG I SRETNO!!! P.S.OČEKUJEM SLIKICA JOŠ OD TOME U KAKOVIM AKCIJAMA., MOLIM TE; edosoko i firemanpeter DA SE UČLANITE POD ZAVIČAJNI KLUB STAJNICA., KAKO BI MOGLI KU SLIKICU MIŠLJENJE I ISKUSTVO STAVIT NA MOJU TEMU; JEZERANSKI TRAKTORI;...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Edosoko
E baš kad mislim da treba odustat, evo ti odgovora. Sigurno ču probat to što preporučuješ i da vidim oče bit bolje.
Jeli, ta dva vijka su za regulaciju nafte? Ja sam to več malo podešavao. Reci ti mani Edosoko, trebam li ja to zavrtet u desnu ili u levu?
Malo je nezgodno regulirat pošto se motor brzo zagrije i zbog toga prestaje zaljetavat. Znači morat ču regulirat više puta - kad je motor hladan. Isto nebi želeo, da zbog toga puno puši crni dim.

Sad ču pogledat koje slike od ralice imam.
nisu to vijci za regulaciju nafte, ti vijci su unutra, ako ti nije jasno, skini poklopac mehanizma sa lijeve strane traktora, ona cetiri vijka pa uslikaj ja cu ti na slici objasniti......

Ljubs

Novi član
Tu od
13 Ruj 2008
Poruka
18

U vezi spajanja regulatora, ja imam regulator koji se sastoji od dva dijela, proizvođać je DUCATI ELECTRONICA, na većem dijelu su konektori za tri žice-dvije žute iz alternatora (ili dinama, neznam koji je) i za jednu smeđu (tako barem piše) taj priključak ima i oznaku 15, na manjem dijelu koji se nalazi prišerafljen na veći su 3 kontakta B+, A i L, za B+ znam da ide na akumulator, ali me muće A i L i crvena žica iz alternatora, također me zanima na koji način radi taj alternator, dali ima permanentne magnete ili treba struju pobude ( to bi onda bila crvena žica iz njega). Hvala.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

firemanpeter kaže:
Edosoko
E baš kad mislim da treba odustat, evo ti odgovora. Sigurno ču probat to što preporučuješ i da vidim oče bit bolje.
Jeli, ta dva vijka su za regulaciju nafte? Ja sam to več malo podešavao. Reci ti mani Edosoko, trebam li ja to zavrtet u desnu ili u levu?
Malo je nezgodno regulirat pošto se motor brzo zagrije i zbog toga prestaje zaljetavat. Znači morat ču regulirat više puta - kad je motor hladan. Isto nebi želeo, da zbog toga puno puši crni dim.

Edosoko, malo sam skeptičan da če to podešavanje preko tih 2 vijaka otpravitzaljetavanje hladnog motora, ali probat ču sigurno. Raspiši se još malo šta ti misliš.

GROFE
puno nam ti pohvala daješ :D i to am je potvrda da i mi nešto znamo napravit.
Znam je za tvoj forum u Stajnici, več sam ga i čitao. Isto tako sam več jedan put zamolio za ulaz u njega, ali nisam dobio povratu (dozvolu) od vašeg administratora. Neznam, dal se ta moja prijava izgubila negde na putu do administratora ili...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ljubs
Ja ču pogledat ako imam koji plan kako to treba vezati žice, samo mi treba nekoliko vremena.

Edosoko
Evo tu neke stare slike koju imam, pa mi napiši malo.

Obrisan neispravan link.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

e bravo

sad mi je jasno zasto si bio zbunjen....pisao sam vijci umjesto matice
vijci o kojima sam govorio su oznaceni brojem 1 i 2, otpustis dakle ove matice
deklo/nosac koje treba rotirati je oznaceno brojem 3
kuckas u smjeru strelice 4, ako se stanje pogorsava pomjeraj u drugu stranu, naravno nekoliko milimetara i prati ponasanje rada motora
kad ustimas pritegni ponovo matice i to bi trebalo da bude to

a ova dva vijka gore......s njima stimas ler gas i maximalan gas, nemaju veze sa zalijetanjem
eh kao nuspojava moze da se desi da nemas onoliko gasa kao sto si imao do sada, no ako ti to smeta to ces da ustimas sa ovim lijevim vijkom, ovaj sa sitnim navojem...

nadam se sam bio od pomoci, ako jos ima nejasnoca pitaj

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ljubs kaže:
U vezi spajanja regulatora, ja imam regulator koji se sastoji od dva dijela, proizvođać je DUCATI ELECTRONICA, na većem dijelu su konektori za tri žice-dvije žute iz alternatora (ili dinama, neznam koji je) i za jednu smeđu (tako barem piše) taj priključak ima i oznaku 15, na manjem dijelu koji se nalazi prišerafljen na veći su 3 kontakta B+, A i L, za B+ znam da ide na akumulator, ali me muće A i L i crvena žica iz alternatora, također me zanima na koji način radi taj alternator, dali ima permanentne magnete ili treba struju pobude ( to bi onda bila crvena žica iz njega). Hvala.

Sad sam pogledao malo i vidim, da ti ja neču moči pomoči, pošto nemam nacrta- plana spajanja.

G

GROF

Guest

...firemanpeter., NAPISAL;
GROFE
puno nam ti pohvala daješ :D i to am je potvrda da i mi nešto znamo napravit.
Znam je za tvoj forum u Stajnici, več sam ga i čitao. Isto tako sam več jedan put zamolio za ulaz u njega, ali nisam dobio povratu (dozvolu) od vašeg administratora. Neznam, dal se ta moja prijava izgubila negde na putu do administratora ili...[/quote]

...MA ČA TI MOGU PISAT NEGO DA SE PROBAŠ PONOVO REGISTRIRAT., MOJI ADMINISTRATORI SU JAKO MLADI I PUNO ZALJUBLJENI., I TAKO TO., OČEKUJEMO TE I VAS SVE...!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edosoko:
Prvo me zanima šta se time šteluje (kad okreneš mehanizam), šta se zapravo desi? Jeli moguče da se time šteluje odzivnost gasa.
Da nije to podešavanje potrebno, da se ispravi luft na regulatoru i oprugi ( to je pozadi iza tog kučišta na sliki).

Ona 2 vijca gore za max i min gas, to mi je jasno.

Na onome sasvim ljevo (sa sitnim navojem) ti je regulacija koliko je bogato doziranje sa naftom, jel tako? Tu se može oduzet, ako motor previše crno puši kad težko vuče.

Grofe:
Čitamo se u tvom forumu.

Ljubs:
Oču sad pročitat.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

priblizavas i udaljavas ovu donju polugu centrifugalnom regulatoru, da primjeti se na i odzivu ako odes bas u krajnost, ti ustimaj kako tebi odgovara, nesto izmedju...da radi mirno i da fino reaguje na gas
ako se bojis da ces nesto zeznuti, zabiljezi trenutni polozaj da mozes poslije vratit ako ne uspijes ustimat
a sto se tice ovog lijevog vijka, tu stimas gornju granicu broja obrtaja.....mada je moguce i tu ustimati odziv na gas u kombinaciji sa krajnjim desnim vijkom, ali treba biti oprezan da ne dopustis previse "vatre" pa da klipovi ne poiskacu kroz haubu :lol:

kad pojacas gas, preko sajle djelujes na gornju polugu, ona je unutra spojena sa ovom donjom naravno u kombinaciji sa centrifugalnim regulatorom, eh kad pojacas gas do kraja, ova gornja nasloni na krajnji desni vijak, i to je kao maximalan gas, ova donja u pocetku treba da ode do kraja (da nasloni na ovaj krajnji lijevi vijak sa sitnim navojem) to je kao nagla promjena gasa i tad se prodere dok ne primi gas, kad primi gas lagano se odimce od ovog lijevog vijka, tacnije broj obrtaja sad "lezi" izmedju sile u centrifugalnom regulatoru (koja nastoji da smanji gas) i sile u opruzi koju stvoris davanjem gasa koja se suprostavlja sili u centrifugalnom regulatoru

malo je ovo komplikovano i sve je kao sto vidis jedno s drugim usko povezano...
a cuj mogu ja tebi pisat do sutra dok sam ne isprobas i malo propratis kako to sve djeluje
obavezno napisi jesi li sta radio i sta si postigao

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

:mrgreen: Znam, da bi mi mogli do sutra pisat o ovoj stvari :D . Sigurno ču probat izbalansirat, možda več sutra ako bude kiša.
Ne bojim se ja da ču zeznuti nešto kad budemto radio. Več sam sve to i probao a i čačkao pozadi iza tog kučišta. :mrgreen: Tamo gde je opruga- feder na regulatoru, za 1 rupu sam je prestavijo i posle sam morao i taj min. i max gas (vijke) opet ponastavit... Ali moram i reči da su bili bolji rezultati :D , jer se motor sad manje zaljetava i samo hladan prvu minutu, a pre toga se i vruč zaljetavao. Mislim da se manje zaljetao baš zbog toga što sam oprugu prestavijo za jednu rupu i opruga je sad jača i višjom se silom zlostavlja centifugalnom regulatoru i on sad nemože tako rapidno djelovat.

Posle radnje javiču šta sam napravil. :scratch

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter:
svaka ti čast,traktor si sredio odlično,meni je taj bolji puno bolji nego takav novi iz tvornice,tv-420 si isto odlično sredio,neman riječi za to opisat-fenomenalno. ;) ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

TOMO VINKOVIĆ kaže:
firemanpeter:
traktor si sredio odlično,meni je taj bolji puno bolji nego takav novi iz tvornice

:D :mrgreen: ;)

A

Alen

Guest

Kod hittnera ili filipana u bj...

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

Alen kaže:
brane kaže:
znali netko gdje se može remontovati volan od tt 830

Kod hittnera ili filipana u bj...

..."PRIMA" - BJELOVAR, SERVISER; MILAN PALALIĆ - OGULIN, SERVISER; AGRO-DOM; ZORAN CRNOMARKOVIĆ - ZAGREB, ...

M

maksica6

Guest

Evo i da se ja pohvalim kupio sam TV,1983 godina u dobrom stanju jos ima prve gume na sebi,motor radi jednomjerno bez zaletavanja to je 420 linija ima pogon na sva 4 kotaca.Potreban mi je samo za kosnju trave u dvoristu, (mislio sam kupiti mali traktoric za kosnju ,ali sam odustao jer nesto sto valaj kosta isto ko iovaj traktoric )tako da za njega trebam kupiti rotacionu kosu od cca 1 m.Cuo sam da ih netko proizvodi u medimurju negdje ali neznam gdje i cijena im je bila cca 5000 kuna.Zaboravio sam reci da sam TV platio 1950 eura i da mije covjek dovezao traktor kamionom kuci,sto mislite jesam li ga previse platio ,vidim da je u super stanju,ima arnjeve i signalizaciju i uscuvan je .Nisam jos probao voziti jer sam ga u nedjelju kupio i morao sam ici odmah za Njemacku,tako da mi je otac kod kuce isprobavao traktoric za sada veli da je zadovoljan njime,a ja ga tek moram isprobati.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Imas kontakt na zadnjem postu ove stranice Obrisan neispravan link. , obrt Metal-ko
Ljudi kazu da TV moze bez posebnog problema pogoniti i 120cm. O kojoj snazi traktora se radi ne znam, ali eto, tako sam cuo ....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh