• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

evo ovaj sam vikend orao sa svojim tv-420,tokom ljeta sam uzorao sve svoje oranice samo nisam najveću-nju sam uzorao u prošlu subotu(prije 2 dana),odlučio sam se za taj dan jer je prije 2-3 tjedna padala kiša i zaladilo je,zemlja je bila vlažna,orao sam sa jednobraznim plugom pri dubini od nekih 42-45 cm-prijatelj od 76 kg je sidio na plugu tako da je plug bio cili u zemlji,traktor je išao u 2.brzoj bez ikakvih problema,tu oranicu sam mogao uzorat i sa dvobraznim plugom-traktor bi ga vukao bez problema ali ne toliko duboko,na kraju je ispalo odlično,zemlja je bila lipo složena-šteta što nemam slika(puka mi je ekran na fotoaparatu).... ;) :!: ;) ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
edosoko kaže:
obavezno napisi jesi li sta radio i sta si postigao

Edosoko, probao sam malo naštelat tu regulaciju (kod gasa na motoru), ali hladan motor se još zaljetava prve pola minute. Tako da nisam ništa postigo. Ma dobro, ako ga palim sa malo gasa, onda se ne zaljetava ništa i brzo se tolko zagrije da radi u redu.
ah cuj dok je totalno hladan mora imati malo trzavica dok se ne zagrije barem malo, posebno ako je napolju hladno......snimit cu rad svog traktora pa cu staviti ovdje, pisao sam prije da ima Lombardini motor novije generacije, kad se hladan tek upali nije uopste miran i nekad se i ugasi, sreca pa nisam sitnicav kao ti pa mi to ne smeta 8)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Eh Edosoko, pa znam da to uopšte nije neki problem. :scratch Dobro, ja bi to sredio ako bi bilo moguče brzo i sa malo volje i rada. Svejedno ti hvala na savetima. Baš me zanima ta snimka za koju kažeš da češ stavit. Vidio sam taj motor na tvojim slikama, koja mu je tvornička oznaka?

A ti Tomo, kažeš ore mali traktorič ko lud. Kao da je neki veliki, samo što troši puno manje :lol: :mrgreen:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter kaže:
A ti Tomo, kažeš ore mali traktorič ko lud. Kao da je neki veliki, samo što troši puno manje :lol: :mrgreen:

ja to kažem iz svog iskustva ;) :!:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

tako je ;)

Posljednje uređivanje:
W

wajbul

Guest

pozdrv svima
imam šljivik star 2g.dosada sam ga obrađivo sa frezom honda f420
površina šljivika 0,7h
zanima me t.vinković dali s njim mogu obavljat sve radnje-oranje i frezanje i za koje pare se može nabaviti polovni
hvala

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

Pa narmalno da možeš, možeš s njim orati, frezati, kositi, prevažat...polovni tomići od 18 ks su ti negdje oko 2000€,
aoni od 30 ks negdje oko 3500€ ali bez priključaka

M

maksica6

Guest

Evo uspio sam pronaci kako se ukljucuje kardan i ujedno sam ga malo vozio,u brdo i po blatu ide ko koza,jako sam zadovoljan cijenom koju sam dao za njega, trebalo bi ga malo urediti mislim poriftati volan i zglob,neznam koliko dodu dijelovi za sredivanje volana i koliko dodu oni srafovi za zglob,ako neko zna cijene za to bio bih mu zahvalan.

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

Djelovi za volan ti ne dođu puno, a zglob moraš dati fiksirati to ti dođe negdje oko 1500 kn

F

Ferdo

Guest
Tomo Vinković brošure?

Ima bilo gdje tako nešto u pdf ili doc formatu?? Imaju u Bjelovarskoj Narodnoj knjižnici svašta, ali ja sam iz Slovenije i ne mogu to dobit i skenirat.

M

mali034

Guest

ljudi moji djelovi su za tomu najjeftiniji da ti se raspadne pola traktora kostat ce te najvise 3000kn popravak ali znaj da je generalno sjeban a to da se dogodi ti je pravo cudo...

A

Alen

Guest

John Deere kaže:
Djelovi za volan ti ne dođu puno, a zglob moraš dati fiksirati to ti dođe negdje oko 1500 kn

Koji zglob :scratch
Imaš dva.... onaj na čaurama i klinovima je jeftino složit, komplet dođe 100 kn u primi. Trn i čahura koštaju 3000 kn novi a reparira ih čovjek u bj za 1400 kn.

M

maksica6

Guest

Ovako mislim na onaj zglob u sredini traktora,jedan je bolcljin sa gornje strane, a jedan ispod njega .Posudio sam si sliku sa foruma ,nadam se da se nece firemanpeter ljutiit.

Obrisan neispravan link.

evo ovdje sam odprilike objasnio sto bi bilo dobro mijenjati.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

liva strana traktora: prva ručica ti je za uključivanje kardana-kada je povučeš prema sebi kardan je isključen,kada je upreš od sebe kardan je uključen.

gornja ručica ti je za blokadu diferencijala: kada je povučeš prema sebi diferencijal je blokiran,kada je upreš od sebe diferencijal je deblokiran.

desna strana traktora:donja ručica ti je mjenjač brzina-3 stupnja su ti radna a dva su neutralna-radni su ti 1.,3.,5. a neutralni su 2.i 4..

gornja ručica ti je reduktor-3 položaja su radna,a 2 su neutralna-radni su ti 1.,3.,5.-1. ti je spori hod,3. je hod unatrag,5. je brzi hod,neutralni položaji su 2. i 4..

ako ti je još nešto nejasno-pitaj,ja ču ti rado objasnit. ;) ;)

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Posudio sam si sliku sa foruma ,nadam se da se nece firemanpeter ljutiit.

Neču se ja ništa ljutit, tu smo da pomognemo jedan drugome. :D

T

tv821

Guest

sad me ovako zanima, imam tomu 821, zvjer i po, sve štima, mjenjo sam mu čahure zgloba i klinove i krike na klipu. sad prede po blatu ko lud. e sad me zanima može li mi tko reći dali mogu ne njega ugraditi hidro - volan ( servo )??
mislim, ugradio bih ga ja sigurno, nije problem, al me najviše zanima gdje mogu nabaviti cijeli sistem hidro - volana i po kojoj cjeni???

M

maksica6

Guest
Re: Tomo Vinković brošure?

Ima li tko za TV 420, unaprijed zahvaljujem!

M

maksica6

Guest

tv821 kaže:
sad me ovako zanima, imam tomu 821, zvjer i po, sve štima, mjenjo sam mu čahure zgloba i klinove i krike na klipu. sad prede po blatu ko lud. e sad me zanima može li mi tko reći dali mogu ne njega ugraditi hidro - volan ( servo )??
mislim, ugradio bih ga ja sigurno, nije problem, al me najviše zanima gdje mogu nabaviti cijeli sistem hidro - volana i po kojoj cjeni???

Gdje ste mijenjali cahure i klinove i koja je cijena toga?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh