• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

tv-420 ima 18ks,iman ga i ja-meni je traktor odličan,želim da ti dugo služi bez ikakvih kvarova kao meni..... ;) ;)

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Nisam bio dovoljno jasan. Maksica je napisoa da mu treba "helikopter" od 100 cm, a ja sam cuo da TV, za kojega ne znam o okojoj se snazi radi, moze pogoniti i 120 cm. Razlika od 20cm i nije tako zanemariva, a razlika u cijeni je zanemariva, pa sugeriram da se raspita jeli taj TV moze 120cm pogoniti ....

M

maksica6

Guest

Tocno tako meni treba rotaciona kosilica za TV -420 a to je tomo od 18 konja , dali moze pogoniti i rotokosu od 120 cm ,ali ako moze to bi bilo jos bolje jer 20 cm bas i nije malo,i jos nesto mogu li se na njega staviti neke druge gume koje nemaju ripne ?Bice i slike od njega uskoro.

Posljednje uređivanje:
V

Vujo

Guest

evo ovako danas mi došao" helikopter" od 150 isto ko i smiljanov
pitao sam gsp Ivana inaće gazdu
za 18 ks ide malčer od 100 cm evo iz prve ruke!!!

Posljednje uređivanje:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

ljudi trebam pomoč i savijet. našao sam jednog tomo vinkovića oko 20-22KS neznam točno 80-ih godina ima 2brazde plug frezu špricu 200 litara uščuvan je jako i nije imao kvarova nikakvih za 2500e i nije puno radio
pa dali to puno novaca ili nije?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

firemanpeter kaže:
Hidravlika.
Cjev, koja ide pozadi može se brzo (ručno bez alata) odkopčat i okrenuti napred. Zbog toga može se upotrebiti na dvije strane traktora- tamo gde ti treba.
Preko ventila izpod sjedišta odabira se čime češ radit. Znači originalnom hidravlikom pozadi ili nekim drugim priključenim oruđem (preko cjevi koju sam več opisao).
Pošto elementi hidravlike dosta koštaju, ovo vam je jeftino a isto radi. Mogal sam stavit još jedan takav ventil (kao originalni) ali to puno košta.

Obrisan neispravan link.

kad vec spominjes jeftino/skupo ajde otprilike cijene (i malo vise detalja) za materijal koji si potrosio za hidrauliku: ventil, cilindar, cijev ....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tu je spisak potrebnog materiala i cjene su bile odprilike ovako:
- ventil (na kuglu, tro putni) 35 €
- cjev od volana do ventila 15€
- cjev od ventila do pozadi 15€
- sitni material (brtve Cu, komadi za spajanje, 2 kom zaštite PVC za mušku i žensku spojku) i rad majstora 20€
Ukupno: 85€

Kad ovako sve pogledaš nije skupo ali komad po komadu i cjena raste. Moram da kažem, da mi majstor za svoj rad nije bio skup znači nije uzeo mnogo para. Isto tako moram reči, da sam ja znao šta mi treba i po dogovoru majstor mi to pripremio. Montažu na traktor sam ja izvršio.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Koliko te kostao cilindar na prednjoj strani za dasku za snijeg?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Koliko košta takav cilindar nemam pojma, pošto sam ga ja dobijo zajedno sa daskom.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

kikic MF kaže:
ljudi trebam pomoč i savijet. našao sam jednog tomo vinkovića oko 20-22KS neznam točno 80-ih godina ima 2brazde plug frezu špricu 200 litara uščuvan je jako i nije imao kvarova nikakvih za 2500e i nije puno radio
pa dali to puno novaca ili nije?

ako je u dobrom stanju ja bih ti priporučio da ga kupiš :!: ;) ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako je to TV 420 ili neki iz te serije i stvarno očuvan onda samo kupi. I ta tri priključka nešto vrede.
Stavi sliku ako imaš, pa čemo vidjet.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

nemam slike al to sam slučajno saznao i ako mi netreba bih ga uzeo jer imam jako malo vinograda dugačak je oko 100m i širok 50. i imam 14 redova pa kad malo razmislim ako ga uzmem neču morat vuči crijeva od velike traktorske šprice po njemu i neču morat s kultivatorom iči 2 puta po mjestu. pa se ne razumijem baš u tomeka al stvarno je ok i meni ga je čovjek ponudio jer je kupio nekog od 30 i nešto konja jer ima puno vinograda a i da mu je za atomizer preslab pa ga prodaje jer je kupio večeg pa mu samo smeta. znači nije puno mogu ga uzet. e savijet na što najbitnije da obratim pažnju posebno?

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

malo ga provozaj pa češ znat puno toga-vidi kako pali,kako reagira na gas,vidi u kakvom je stanju hidraulika,jeli sve u redu s getribon dok voziš,.... :roll: kažeš da nije puno radio-jel ima brojač radnih sati ili ti je čovik tako rekao?
da sam na tvom mistu ja bih ga kupio.. :!: ;)

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

to mi je malo dalji susijed pa znam mislim da n brojaču ima 1800h. upalil sam ga danas i upalil je od prve jedan okretaj i na drugom pali al je bil hladan vozio ga nisam. al kad sam mu dodao gasa cni dim al povuče gas dosta dobro špricu 200l drži punu dok je upalen jdino dok ga ugasi za 2 sta ju negdje spusti al to e ne dira tolko to ču složit pa sam mehaničar al mislim da kod mene neče nosit više od 150kg jer neču puno radit s njim kad mi netreba puna šprica kad nemam toga puno

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

još mi preostaje samo da ga provozam i vidim kako se mjenja i isprobam pogone i kočnice i kardanpa čemo vidjet dal čemo se dogovorit pa na nečem ču mu još spustit cijenu moram nešto nač osim kaj to malo spusti hidraulik

M

maksica6

Guest

Evo imam jedno pitanje kako se ukljucuje kardan na TV-420 da kardan radi kad nije traktor u pokretu,znaci da traktor stoji a kardan se vrti ili je to nemoguca misija za njega ?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja mislin da možeš,imaš dva kardana na zglobu-gornji se vrti kad je traktor u pogonu-njega ne možeš isključit,tebi triba da ti se vrti donji-on ti se vrti kad ručicu sa svoje live strane(onu ispod ručice blokade diferencijala)staviš u radni položaj-ne vrti ti se samo kad stisneš kumplug ili kad reduktor staviš u neutralni položaj,ispod sica imaš ručicu multiplikatora-srednji položaj ti je neutralan,a ostala dva su ti radna,kad pomakneš tu ručicu u radni položaj,zadnji kardan ti se triba vrtit ako je reduktor u radnom položaju. ;)

ako ti još nešto nije jasno pitaj :!: ;)

Posljednje uređivanje:

Ljubs

Novi član
Tu od
13 Ruj 2008
Poruka
18

Znači izbaciš SAMO iz brzine, reduktor i kardan moraju biti uključeni, kao i multiplikator na stražnjem trapu.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kardan može radit ovako:
4 različitih brzina u ljevo
2 brzine u desno

Kardan se može vrtet ako traktor stoji i kad se kreče
Smjer vrtenja i brzina se regulira sa reduktorom i ručicom ispod sjedišta.

Ispod sjedišta imaš 2 brzine isto tako na reduktoru 2 (sporo i brzo), znači 2X2 = 4 kombinacije različitih brzina
Ispod sjedišta 2 brzine i reduktor u rikverc, znači vrtenje u drugu smjer i 2X1= 2 brzine

Na menjaču odabereš samo oče traktor stat ili iči.

Za vrtenje kardana, svakako ga treba uključiti na ručici ispod volana ljevo.

Ljubs kaže:
Znači izbaciš SAMO iz brzine, reduktor i kardan moraju biti uključeni, kao i multiplikator na stražnjem trapu.

Tako je :D
U takvom slučaju kardan radi a traktor stoji.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

edosoko kaže:
obavezno napisi jesi li sta radio i sta si postigao

Edosoko, probao sam malo naštelat tu regulaciju (kod gasa na motoru), ali hladan motor se još zaljetava prve pola minute. Tako da nisam ništa postigo. Ma dobro, ako ga palim sa malo gasa, onda se ne zaljetava ništa i brzo se tolko zagrije da radi u redu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh