• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

:) mjenjac i diferencijal su zajedno, ulje sipas i kontrolises mjeracima koji su zavrnuti u rukavce, ispustas ispod, naprijed i nazad postoje cepovi, kljuc 19.......to je to, ako te zanima jos nesto, pitaj

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bobo

Guest
Re: "TOMO VINKOVIĆ"

Decki dragi, sto je danas Bobo vidio...

Traktor je kupljen 1991.g., kao takav se nalazio u jednom selu koje je osjetilo da se ratovalo, te je traktor dobar dio svog vijeka proveo sakriven u sumi, pa ako ga netko nadje, ako ne, posto se njegovvlasnik morao odseliti od kuce, a nije mogao traktor povesti...

Nakon sto je proslo godina i godina, lovci pronadju traktor, te ga dovezu u selo, i tamo ga drzali pod supom, da ne propadne... Cijeli traktor je bio zapekao od stajanja posto su kise isprale mast za podmazivanje... odglavljivali su ga dosta dugo, no proradili su svi zglobovi, stavljen je akumulator i od prve je sastavio...

danas ga je isao premjestiti, i kako je zadnji kraj traktora stajao u rupi dva dana, opet se zglob bio zaglavio ;) Nov traktor u potpunosti, a podmazan...

Malo voznje po kojekakvom oranju, i razradit ce se sve...

A sad najvaznije slika:

Obrisan neispravan link.

I podatak samo da vam kazem, da je covjek traktor kupio za 800€ pa ti vidi sto je imati srece ;)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: "TOMO VINKOVIĆ"

to ti je kad čovik ima sriće!!!!!!!!!!!! ;) ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

taj traktor je nov u odnosu kakav je moj bio, a tek cijena.......
samo mogu mislit kako ce procurit sve moguce tecnosti iz njega nakon malo razradjivanja, ali 800€ je nista za takav traktor (sta je s papirima)

B

Bobo

Guest

Nece iz njega nista procuriti, posto je covijek na njemu servis napravio... papiri uredni, covijek cak dobio i racun iz trgovine...

Kad imas srece, onda bas imas srece...

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest

Joo, citao sam plocicu, i nisam zapamtio... 30 Ks je traktor, to znam...

ne kuzim se u TV oznake

A

Alen

Guest

Jednostavno ti je 8 je oznaka serije a iza ide konji.... znači TV 830

A ti "konji" su relativna stvar.... ovaj od navodnih 30 nema ni 28.... oko 26 ima.....
818 - 16 ks
821 - 18 ks
826 - 22 ks
830 - 26 ks

Tako su u prosijeku pokazala mjerenja u institutu....

B

Bobo

Guest

Cuj, da se kladimo ad po DIN standardu imaju tocno onoliko KS koliko na naljepnici pise...

Tako i IMT ima oznake baznih modela po DIN standardu, po kojem 539 ima 39ks, 549 ima 49 ks, 577 ima 77ks itd...

U praksi je to 5-10ks manje, na brojke do 200Ks, dakako po ISO standardu

A

Alen

Guest

A jebi ga onda oni u institutu neznaju....

JAO BOBO.... Ja izađem sa provjerenom informacijom a ti me je*eš!

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest

Ja ti lijepo kazem u cemu moze biti slucaj...

Kad su se pravili motori koji su se ugradjivali u TV traktore, snaga im se VJEROVATNO mjerila po DIN standardu, i sad ovi iz instituta mjere snagu po ISO standardu, i jasno da dobiju manje brojeve...

Ne kazem da je to 100% tako, ali vrlo lako moguce...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

Alen kaže:
Jednostavno ti je 8 je oznaka serije a iza ide konji.... znači TV 830

A ti "konji" su relativna stvar.... ovaj od navodnih 30 nema ni 28.... oko 26 ima.....
818 - 16 ks
821 - 18 ks
826 - 22 ks
830 - 26 ks

Tako su u prosijeku pokazala mjerenja u institutu....
ja bih prije rekao da su oznake relativna stvar......

A

Ado

Guest

- Jarane ne bi se složio sa tobom vezano, za kilovate i konjske snage za" Tomu Vinkovića", prvo pogledaj kako se računaju konjska snaga- puta kilovat :?:

A

Ado

Guest

-Ovaj na slici zeleni je stari model kad je ovo slikano :?: - Gledo sam u Metkoviću novije verzije Tomo Vinković sa tri cilindra motori upakovani "Landini" .- Super su -

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

to je serija koja se dan danas proizvodi-slikano je prije 2 miseca u bjelovaru ispred tvornice PRIMA COMMERCE d.o.o..

Posljednje uređivanje:
V

vinograd

Guest

Dobar dan svima. Pratim forum već puno vremena i mogu reć da ste SUPER. Iman jedan problem pa Vas molim da mi pomognete. Dobio sam traktor od prijatelja, njemu nije trebal pa mi ga je recimo poklonil. Problem je u tome da ja ne znam skoro ništa o njemu , a volio bi znat. Na pločici piše TV- 18. gogina proizvodnje 1975. Traktor solidno izgleda, pali na ključ, sve brzine rade. Volil bi ga malo sredit. Da li mi netko od vas ima kakvo uputstvo za održavanje i servisiranje. Zanima me koliko ulja ide u motor, koliko u mjenjač koje ulje. Unaprijed zahvaljujem. da ne zaboravim na motoru je pločica LDA- 100. HVALA

G

GROF

Guest

Ado kaže:
-Ovaj na slici zeleni je stari model kad je ovo slikano :?: - Gledo sam u Metkoviću novije verzije Tomo Vinković sa tri cilindra motori upakovani "Landini" .- Super su -

...Ado..., POŠTOVANJE! ...MA TIL SAM SAMO NAPISAT PAR KOMENTARA U SVEZI OVOGA TOMICE ZELENE BOJE, STARI MODEL.- TVORNICA IZ BJELOVARA; "PRIMA"., POČELA JE SA PROIZVODNJOM PO NARUDŽBI I OVE STARE MODELE TRAKTORA., PROVJERENA KVALITETA, PUNO PRIKLJUČNIH ORUDJA, MALI GABARITI I POTROŠNJA, VELIKA RASPROSTRANJENOST ŠIROM BIVŠE DRŽAVE., MA LJUDI MOJI ZA NEPOVEROVAT., ZOVE NAROD SA SVI STRAN SVITA...
...OVAJ MODEL STARE LINIJE I MUŠTRE TRAKTORA JEDINO JE MALO MODIFICIRAN., ILITI UNIVERZALAN U SVEZI NAMJENE KORIŠTENJA VELIKIH BROJA PRIKLJUČNIH ORUDJA. MA OVAJ MALI TRAKTORIĆ - DIV OD STROJA RADI KO PRAVI.-
...MA LJUDI UGLAVNOM NE VOLIDU TOMICU., ALI KADA JEDAMPUT DOJDEDU U NJEGOV POSJED., KADA GA DOBIDU ILI IGROM SLUČAJA KUPIDU., RODI SE VELIKA I NEVJEROVATNA LJUBAV., ONDA SU JIM PUNA USTA FALE TOG STROJA., MA ZA NEPOVEROVAT...BOG I ČITAMO SE!

P.S. ...OVA SLIKICA ZELENKA JE SA SAJMA U GUDOVCU OVE GODINE IZ PROLIĆA...

A

Ado

Guest
Slažem se sa tobom ko ima malo zemlje Tomo Vinković je super ,ja imam 418 prvi model 1970 god dobar je za manje vinograde gdje su redovi uski i za voćnjake, sad je u mirovini ko muzej stoji nije na prodaju .

- Jarane što si tiče tvog -Tome ,TV-18- imaš dobar traktor samo nemoj ga siliti dok vučeš teret uzbrdo,prilikom oranja on će svoje odraditi bez ikakvog napora ima prednji pogon a, golemo sve jedan klip uz prenos odradi . - Pozdrav Ado-

Još da napomenem to što piše na pločici " LDA -100" . Orginal motor" Landini " .- Super je i veliki pozdrav svim forumašima. - Ado-

Posljednje uređivanje od moderatora:
G

GROF

Guest

...POŠTOVANJE Ado!

POZDRAV IZ PRELIPE LIKE.,!!!...TIL SAM TI SAMO SKRENUT PAŽNJU DA "LDA"., NIJE LANDINI., VEĆ JE KRATICA, OZNAKA ZA; "LOMBARDINI"., PROBAJ BOLJE PROČITAT SA PLOČICE PA ĆEŠ VIDIT.-

BOG I ČITAMO SE...

A

Ado

Guest

- Jarane bez ljutnje ista fabrika u "Italiji", proizvodi Landini i Lambordini motore sve na isti kalup .- Mislim da su super ekstra kvalitete ovi motori .- Pozdrav -Ado-

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh