POZDRAV LJUBITELJIMA TRAKTORA TOME VINKOVIĆA. MORAM SE ODMA ZAHVALITI BRANKU NA SLIKAMI OD TRAKTORA TOME VINKOVIĆA IZ PRIME., MA SLIKE SU VAM ODLIČNE., SVAKA ČAST I FALA. I ČA REĆ NEGO AKO JI IMATE JOŠ SAMO DAJTE.
JA IMAM TOGA MALOGA ZMAJA I ODLIČAN JE. SLIKE IMAM OD VINKOVIĆA I TO OKO 100 KOMADA., IMAM PROBLEM, NEMOGU STAVIT SLIKE NA NET, NEMAM OVAJ UREDJAJ., ILI KAKO SE VEĆ ZOVE KOJI SLUŽI ZA UPLODAVAT SLIKE., A MORAM I PRIZNAT DA JE VAŠ I NAŠ ADMINISTRATOR BOBO STROG OKO TI SLIK. PA OBEĆAVAM DA ĆE BITI I MOJI SLIK ALI KADA SE MALO BOLJE UPOZNAMO., ILI NA VELESAJMU U ZAGREBU ILI U GUDOVCU U BJELOVARU.
MA MORAM I SAM SEBE POFALIT DA SAM OSOBNO PRIJATELJ SA GAZDOM ANTOM IZ TVORNICE TRAKTORA "PRIMA"., I POSLIKAL SAM CELU TVORNICU., KOMPLET PROIZVODNJU TOMEKA..., ALI O TOME NEKOGA DRUGOG PUTA.-
BOG GROF
ROKI kaže:
GROFE bok. Dobro došao na forum. Jel još imaš 826-icu?
LIPI POZDRAV ROKI., TV-826., NEMAM., SADA IMAM TRAKTOR "PRIMA" TT-830 SP., A IMAL SAM TV-418, TV-420, TV-826, TV-830, PA SADA TT-830 SP.-
FALA NA DOBRODOŠLICI! BOG GROF
Bobo kaže:
Sve mi je jasno... Ali na cesti vuku sva 4 jednako, nema tu nikakvih dijagonalnih vuca. To se samo tako mozda potrefilo, pa da vuce lijevi naprijed, a desni nazad... U blatu se pokazuje koji ima manju vucnu silu, no na Tomi ne igra neku preveliku ulogu, jer jos nisam cuo da je netko s njim uspio zapasti
A to sto kazes da je zadnja vuca preko kardana, nema nikakve veze, jer ima diferencijal iza, isto kao i naprijed. Blokada se nalazi u samom diferencijalu, tako da mi nije jasno kad su napravili cijeli traktor kako treba, zasto onda nisu napravili blokadu i naprijed i nazad?
POŠTOVANI BOBO ADMINISTRATORE FORUMA!!!
DA PROBAM OBJASNIT SISTEM POGONA KOD TOME VINKOVIĆA., /JA SAM EKONOMISTA PO STRUCI, ZATO MOLIM STROJARE I MEHANIČARE DA MI NE ZAMJERIDU NA MOJIM KRIVIM NAVODIMA STRUČNIH POJMOVA/.- KOD TOMEKA POSTOJI SISTEM VUČE I KOČENJA OVAKOV; VUČE PREDNJI LIVI I ZADNJI DESNI., KOČI; PREDNJI DESNI I ZADNJI LIVI., SISTEMOM KARDANA, IAKO JE RUČNA I RADNA KOČNICA NA ZADNJIM KOTAČIMA., KOČIDU SVI KOTAČI., NA TVRDOJ PODLOZI VUČEDU SVI KOTAČI, ISTO TAKO SVI I KOČE. KADA UKLJUČIMO "ŠPERU", ONDA VUČEDU SVI KOTAČI ISTOVREMENO I NA SUVOJ I NA MOKROJ PODLOGI., UZ NAPOMENU VOLAN SE NESMI MRDAT LIVO I DESNO, TRAKTOR MORA STAJAT RAVNO., TJ. KOTAČI, AKO SE RADI SA STROJEM SA PREDNJIM UPRAVLJANJEM., AKO BI OKRIĆALI KOLO VOLANA DOŠLO BI DO VELIKIH LOMOVA U GETRIBI I MJENJAČU., TOMICA IMA POSEBAN SISTEM PRENOSA. JA OSOBNO MISLIM DA LJUDI KI SU TO IZMISLILI I SAMI NISU SIGURI KAKOVU SU DOBRU STVAR IZMISLILI., JEDNOSTAVNO SE NEŠTO DOBRO POKLOPILO...
... e moj Bobo administratore., evo od sada pišem sa malim slovima., ma ja zbog posla, jednostavno profesionalna mana., na poslu moram delat sa VELIKIM slovi., pa jednostavno lupaš po tipkovnici ko vrag po svojoj mami...
...zato sam sada nakon trećeg uplodavanja u sistem ovog foruma., a vidil sam i po vašoj reakciji., najprije je bilo kako ki oće., a onda ste mi rekli da pišem sa malim slovi., dobro FALA idemo dalje...
I da prejdem na stvar., pošto vi očito volite imt-ea., a ja i osobno mislim da je jako,jako dobar stroj., jeftin i lagan za rukovanje i održavanje., trebam vašu pomoć. Moj tome ima štop šalter za štop svetla od imt-ea., i svake godine mi jednostavno zašteka., štop svetla ostanedu svitlit neprekidno., zovem električara., =100,00 kn.-i idemo dalje., majstore ča ima., voda u štopu..., dali se to dešava i kod imt-ea., kako zaustavit vodu???
Unaprijed zahvalan na odgovoru! Bobo vi ste zakon! bog GROF