• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
kontrola je lanpica koja svijetli kad rade žmigavci,
kako imaš na autu, ako ti dalje nije jasno javi se na pp da ne opterećeujemo previše temu...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
nema problema opće!
Dakle radi se o Slavijonom motoru oznake 2S90A snege 22 ks.
Motor je doslovno preslab za tu konstrukciji šasije, more pričati tko god hoće i šta hoće. Taj bi motor bil ok na malim TV serije 400/500. Dosta ljudi ima problema sa tim motorom,
jer nema tvornički dobro određen kompresijski prostr i ima problema sa pumpom visokog pritiska. Većinom svi koji su u mogućnosti skidaju taj motor dole i stavljaju gore Labordini LDA 672 ili 9LDa 625-2 od 30 ks.

ukratko taj motor treba čim više izbjegavati, a i sve teže se dolazi do dijelova jer je tvornica propala.

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
puno hvala tomo420

priručnik skinut i isprintan u Bj ima djelova, strojna obrada dogovorena

tako da sutra planiram rastaviti motor

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav forumasi, evo i ja sam danas napravio jedno izbolsanje na tomo, ugradio sam manometar ulje:

Odlično Danot :D
Ovaj ti je manometar do IMT?
Koliko ti pokazuje max pritisak?
Koliko ti pokazuje na ler gasu?

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Tako je Peter, manometar je od IMT, nabrzina sam napisao prethodni post pa nisam sve rekao. Manometar sam zasrafio na onaj isti drzac sta drzi raketa za zmigavce, zavario par cjevi, upalio tomo, ocekujem veliki pritisak, a kada vidim pritisak je 2.5 bari:scratch. Traktor nije nista seriozno radio, motor je radio jedno 5-10 minuti i nista vise, koliko da isprobam manometar. Za to cjelo vreme je strelka stajala na 2.5, pa bilo to na ler gas ili na max gas.
Mamicu mu, sta sam bio do sada miran, jel dobar taj pritisok od 2.5 bari?:scratch

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
Tako je Peter, manometar je od IMT, nabrzina sam napisao prethodni post pa nisam sve rekao. Manometar sam zasrafio na onaj isti drzac sta drzi raketa za zmigavce, zavario par cjevi, upalio tomo, ocekujem veliki pritisak, a kada vidim pritisak je 2.5 bari:scratch. Traktor nije nista seriozno radio, motor je radio jedno 5-10 minuti i nista vise, koliko da isprobam manometar. Za to cjelo vreme je strelka stajala na 2.5, pa bilo to na ler gas ili na max gas.
Mamicu mu, sta sam bio do sada miran, jel dobar taj pritisok od 2.5 bari?:scratch

sigurno taj manometar ti neradi

2.5 bara na ler gas je odlicno ali na maximum na hladnog motora ide do 5-6bara tako bar je kod mene, a na zagrejan motor 1.2bar je na ler gas mada pritisak moze da zavisi i od viskoznost ulja, ja koristim 15w 40

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Tlak ulja na motorima LDA 100/820 iznosi:

na min. okretajima motora 0,5-1,0 kg/cm2
na max. okretajima motora 2,5-4,0 kg/cm2

Tlak ulja se odnosi na zagrijano ulje

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
sigurno taj manometar ti neradi
I ja sam odma posumnjao na manometar, ali imam kuci 3 ovakvi manometri i svi sam ih isprobao i svi isto pokazuju, hmm da svi 3 nerade:scratch, ali probacu ih na kompresora da vidim:finga:

Tlak ulja na motorima LDA 100/820 iznosi:

na min. okretajima motora 0,5-1,0 kg/cm2
na max. okretajima motora 2,5-4,0 kg/cm2

Tlak ulja se odnosi na zagrijano ulje

Videcemo kada ulje dobro zagreje kako je pritisak, ali prvi utisci na hladan motor pritisak je konstanten 2.5 bilo ler ili max gas, nema oscilacije pritisak.

Jedna prica:
Na stari tomo otac je imao staveno manometar, pokazuvao sve OK. Motor stigao do generalka, otac je skidao motor i odneo kod nekog procueni mehanicara za remonti za TV. Nakon generalka upali otac traktor a manometar puknuo(vise od 10 bari pritisak na hladan motor, 5 bari na zagrejan), ajt drugi manometar, kada i taj je brzo puknuo, i nazove otac majstora da pita sta je sad, zasto pucaju manometri, zasto toliki pritisak, a majstora je rekao na otac, makni tog manometra od traktora i nista ne brini, i tako je motor radio 10tak godine ko sat dok nismo prodali traktor.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Pozdrav svima ponovo, evo da vam se pohvalim, slijedio sam malo upute sa foruma
i pročitao sam malo uputstva iz kataloga kojeg sam isto skinuo sa foruma,
i uspjelo mi je oranje.
Još uvijek brazda mi ne izgleda kao kod nekih ovdje koje sam vidio kako to profesionalno rade, ali učim
Izgleda da sam potpuno pogrešno poštelavao plug,
previše sam se trudio da lemeš bude potpuno ravan sa dnom brazde
a onda ga baca previše u stranu.
Malo pod kutem, malo eksperimetiranje sa popikavanjem pluga na nos i uspjelo je.
Mislim da bi bilo dobro da još zavarim odozgora na plug nekakvo željezo,
pa da bolje preokrene brazdu,
ovako mi se desi da brazdu ne prebaci, nego mi ostane trave prema gore.
Mislim da bi trebalo nešto odozgora, a također i na kraju pluga nekakav komad
da usmjeri brazdu da se bolje okrene.
Ima li netko kakav savjet što bi bilo najbolje da napravim ?
Čudi me da oni nisu u tvornici predvidjeli tako nešto, pa to odmah ugradili na plug,
ili ima nekakav razlog zašto to nisu napravili ?

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Mislim da bi bilo dobro da još zavarim odozgora na plug nekakvo željezo,
pa da bolje preokrene brazdu,
ovako mi se desi da brazdu ne prebaci, nego mi ostane trave prema gore.
Mislim da bi trebalo nešto odozgora, a također i na kraju pluga nekakav komad
da usmjeri brazdu da se bolje okrene.
ili ima nekakav razlog zašto to nisu napravili ?

Razlog zasto nisu napravili neznam?
Jel ti mislis na deflektor,onaj mali komadic zeleza iznad daske, sta povrsinski sloj zemje prebaci na dno brazde, moje mislenje je da bi oranje tako bilo puno kvalitetnije... ali svi to skidaju od plugove, tomin plug u originalu to i nema!

Posljednje uređivanje:

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Razlog zasto nisu napravili neznam?
Jel ti mislis na deflektor,onaj mali komadic zeleza iznad daske, sta povrsinski sloj zemje prebaci na dno brazde, moje mislenje je da bi oranje tako bilo puno kvalitetnije... ali svi to skidaju od plugove, tomin plug u originalu to i nema!

Da, ne znam kako se to točno zove i vidim da neki plugovi za velike traktore
imaju takav nastavak odozgora.
Čini mi se da točno nedostaje tako nešto pa da odrezanu brazdu
potpuno preokrene.
A jel ima neki razlog zašto na tomin plug nisu ugrađivali takav dodatak ?

B

Bagudina

Guest
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=Hjuy3QIxRdw[/yt]

kružno frezanje ?! jel može biti problema zbog toga ?! izbjegavao sam to raditi sa svojim jel se osjeti na volanu (hidraulika) da baš nevoli skretat dok je freza u zemlji ?

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
kružno frezanje ?! jel može biti problema zbog toga ?! izbjegavao sam to raditi sa svojim jel se osjeti na volanu (hidraulika) da baš nevoli skretat dok je freza u zemlji ?[/QUOTE]

Kod kružnog frezanja na zavojima se prave brazde, freza nabaca zemlju na hrpu.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
I dalje u potrazi za spojnicom.....nažalost ona koju mi je majstor ponudio, ne odgovara

M

Misel

Guest
upomoc!!

Ha, opet ja. Sa vremena na vreme samo pustim glas.. Doslo doba da se "registrujemo" a nikako da nadjem broj sasije:)) ajd sto ne znam ja ali ni zaposleni u centru nemaju pojma gde je. Znaci, molim ako neko zna da mi objasni gde je na PE18 broj sasije??? Unapred hvala

pozdrav iz Makedonije

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ha, opet ja. Sa vremena na vreme samo pustim glas.. Doslo doba da se "registrujemo" a nikako da nadjem broj sasije:)) ajd sto ne znam ja ali ni zaposleni u centru nemaju pojma gde je. Znaci, molim ako neko zna da mi objasni gde je na PE18 broj sasije??? Unapred hvala

pozdrav iz Makedonije

Tamo gde svi TV imaju. Ispod ručke reduktora ti je tablica.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
kontrola je lanpica koja svijetli kad rade žmigavci,
kako imaš na autu, ako ti dalje nije jasno javi se na pp da ne opterećeujemo previše temu...

Evo samo da pohvalim kolegu zbaliju na korisnim savjetima.....problem je riješen u 10 minuta i sad sve radi odlično....
hvala još jednom....!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ne brini, pritisak ti je dobar ;).
Ja mislim da je jako dobar 2,5 na ler gasu. Da je nešto ispod jedan bar onda :scratch a i to zavisi koliko ispod 1.
I još da ti kažem ovo, kod mene je isto tamo negde 2,5 pa bio hladan, vruč motor, na ler ili na dodaske gasu. On stoji tamo i ne primečujem da bi se pomakao negde.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh