• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
popravka lufta na volanu,

Firemanpeter, zanima me ovo što kažeš oko popravka lufta na volanu.
Da li si radio baš na mehanizmu volana kakav zahvat,
ili na krajnicima ?
Ja sam promijenio krajnike, ali svejedno još uvijek imam malo lufta
nije puno, ali taman tolko da nervira.
Vjerojatno mi je problem negdje u unutra u pužnom mehanizmu,
može li se tu što napravit ?

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Danas sam išao jednu pogledati za seriju 400/500 kako je čovjek rekao,
ali kad sam došao koliko sam vidio to je najvjerojatnije bilo za seriju PE-18,
neisplativo preuređivati za seriju 700. Baš kako veliš ima tri odjeljka i odostraga dva vijka za regulaciju dubine. Gazada nije dao slikati, da okačim slike, ali od kupnje sam odsutao jer mi je neisplativo da preuređujem na klasično kopčanje.

Da li ta izgleda ovako? Može istovremeno sijati kukuruz, grah u kućice i umjetno gnojivo.

Prilozi

• sijačica.jpg
    sijačica.jpg
    12.2 KB · Pregleda: 2,995

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
"gornja mrtva točka" kada se motor stavlja u fazu je kad je klip u najnižem ili najvišem položaju ?

M

Misel

Guest
Hvala Edosoko! broj motora je OK ali to njih uopste ne zanima. Motor je odnedavno postao potrosni materijal (Aleluja) i moze biti bilo koji broj pod uslovom da je snaga ista kao kod originalne masine-u sprotivnom mora atest. Sto se tice broja sasije i kod nas ne prihvataju tablice (sa nitnama) jer je to lako promenljivo. Nasli smo mi nekoliko brojeva, na ravnom delu t.j. kod ploce volana i dva broja na menjacima (kod rucice reduktora prednji) koji su ukucani ali avaj-nijedan nije "pravi". Moguce da su nesto predhodni vlasnici menjali a nisu to promenili u dokumentima. Sin predhodnog vlasnika kaze da je to bilo pred dvadesetak godina i sada meni-sipak. Hvala jos jednom!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Da li ta izgleda ovako? Može istovremeno sijati kukuruz, grah u kućice i
umjetno gnojivo.

attachment.php

Da točno tako izgleda, samo što je ova ko nova, naspram ovog,
što sam ja išao pogledati.
Sita su poderana, tako da su malo deblja od papira,
a da o ostalim dijelovima ni ne govorim, ne znam gdje bi opće nabavio nove dijelove za to i tko je to uopće proizvodio.

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Da točno tako izgleda, samo što je ova ko nova, naspram ovog,
što sam ja išao pogledati.
Sita su poderana, tako da su malo deblja od papira,
a da o ostalim dijelovima ni ne govorim, ne znam gdje bi opće nabavio nove dijelove za to i tko je to uopće proizvodio.
I ja imam takvu, proizvođač je negdje iz Srbije, možda Lifam. Isto tako su mi se poderala sita i izbacivači sjemena, a onda je došao rat i nije bilo mogoće nabaviti ih, pa sam preuredio pretinac za umjetno gnojivo tako da sam mogao sijati samo kukuruz. Još funkcionira na nekim terenima gdje ne mogu sijati drugi traktori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Firemanpeter, zanima me ovo što kažeš oko popravka lufta na volanu.
Da li si radio baš na mehanizmu volana kakav zahvat,
ili na krajnicima ?
Ja sam promijenio krajnike, ali svejedno još uvijek imam malo lufta
nije puno, ali taman tolko da nervira.
Vjerojatno mi je problem negdje u unutra u pužnom mehanizmu,
može li se tu što napravit ?

Radilo se na mehanizmu u unutrašnjosti volana. Ima više mogučih grešaka koje treba provjerit.
Inače puno smo več o tome pričali što i kako sa popravkom volana pa ti predlažem da prvo potražiš tu temu. Mislim da bi ti moglo koristit ako pročitaš. Ako se ne varam trebal bi tražit u mehaničkoj radionici.

Onda ako posle toga bude još nešto nejasno rado ču ti odgovorit.

vina4.jpg

Aco 93
Svaka čast na poslu. Kakve ti to trupce komplet sa granama izvučeš i to sa Tomom, oduševijo si me. E znam, vitlo ti je jako, to je to. Samo pazi da nebi Toma išao okolo na glavu jer je več i toga bilo.

Posljednje uređivanje:

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Mrga,ja krumpir ne zagrčem,dosta je kaj sam isfrezal i rede napravil,to ti obavi ostatak moje femili sa motikama :lol: tebi preporučam istu recepturu :lol:

Peter,da zemlja je vrlo lagana,pjeskovita,već drugi dan poslje kiše na njoj se može raditi kaj hoćeš :D

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
motor LDA 97

kako ga metnuti u fazu

u kojem položaju treba biti radilica, zupčanik iznad radilice koji pogreće ventile i pumpu goriva ima zakirnanu točku gdje ona treba biti u odnosu na radilicu, zupčanik ispod radilice ima zakirnatu točku gdje ona treba doći u odnosu na radilicu

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
motor LDA 97

kako ga metnuti u fazu

u kojem položaju treba biti radilica, zupčanik iznad radilice koji pogreće ventile i pumpu goriva ima zakirnanu točku gdje ona treba biti u odnosu na radilicu, zupčanik ispod radilice ima zakirnatu točku gdje ona treba doći u odnosu na radilicu

Tocka koja se nalazi bregastoj treba da se podudara na ono urezano mijesto na radilicu gdje se nalazi ona polikruzna kajla.

A na koji zupcanik ispod radilice mislis, na regulator okretaja?
taj ne treba da se steluje.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Radilo se na mehanizmu u unutrašnjosti volana. Ima više mogučih grešaka koje treba provjerit.
Inače puno smo več o tome pričali što i kako sa popravkom volana pa ti predlažem da prvo potražiš tu temu. Mislim da bi ti moglo koristit ako pročitaš. Ako se ne varam trebal bi tražit u mehaničkoj radionici.

Onda ako posle toga bude još nešto nejasno rado ču ti odgovorit.

vina4.jpg

Aco 93
Svaka čast na poslu. Kakve ti to trupce komplet sa granama izvučeš i to sa Tomom, oduševijo si me. E znam, vitlo ti je jako, to je to. Samo pazi da nebi Toma išao okolo na glavu jer je več i toga bilo.

Da vučem solidne komade al nije sve u traktoru i vinči treba malo i iskustva jer nebi svako to izvukao baš sa tomom jer treba znati kako zakopčati kako omču okrenuti kad stati da ne zapne za kamen,panj i slično. ima tu kod mene još ljudi na tomi vinču al nevuku baš takve komade je na silu pokušavaju a sa tom tehnikom nema sile.vinča je i prejaka možda za tomu vitlo 3t sasvim dosta. na glavu nemože jer sam napravijo još jednu koloturicu niže ako si vidjeo na prvoj slici baš radi toga jer ga digne ko od šale bez nje.

.,lako je raditi sa traktorom od 80ks i vitlom 6t tu sila radi svoje.

G

GROF

Guest
., pozdrav svim forumašima najbolje poljoprivrednoga foruma!

., e prijatelju Aco93!, dela se kotebe., ko uvik!, punom parom!!!., nadam se uskoro još i filmić od tome i krpana u akciji šlajsanja drv.-

., forumašu Jozef., divota i lipota kotebe od zemlje!., a kodmene zemlja jilovača; masna, lipljiva, tvrda, ..., nikako joj nać užancu da se nešto odela kako treba!., e da., dal si dobar recep kolegi forumašu mrga-i !!! za zagrćanje krompira., isto tako se dela i kodmene!.-

., aj Bog!, čitamo se ...

Posljednje uređivanje:

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
znači klip je u najvišem položaju kad se štela faza ?

koji je položaj ventila ako je 100% dobro uštelano ?

mislim da je to regulator okretaja a čemu on u biti služi ?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh