• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
., evo moj narode!, slikice traktorića tv-732 sa nekakovim Poljskim motorom., nešto slično ursusovom motoru!!!., istina i Bog!, slikice su loše, ali barem da vidite ča se sve ugradjivalo u ve naše prče od traktorićev!!!

dsc00841a.jpg

dsc00844xj.jpg

GROF-e traktor izgleda sa tim motorom puno močniji.
Gdje si to sliko??
Dali znaš dali je to serijski ugrađeno gore ili???

G

GROF

Guest
GROF-e traktor izgleda sa tim motorom puno močniji.
Gdje si to sliko??
Dali znaš dali je to serijski ugrađeno gore ili???

., poslikano kod moji prijatelja u Zagrebu - Kajzerica!

., tvornica je izbacila jednu seriju traktora sa nekakovim Poljskim motorom, zrakom ladjen, 22 kw, ima zvuk ko mali ursus!!!., veliki zamajac jako lipo i tiho dela, dosta je motor težak - barem onako na oko vidjeno!!!... :rolleyess: ...

., aj Bog!, čitamo se ...

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533
., poslikano kod moji prijatelja u Zagrebu - Kajzerica!

., tvornica je izbacila jednu seriju traktora sa nekakovim Poljskim motorom, zrakom ladjen, 22 kw, ima zvuk ko mali ursus!!!., veliki zamajac jako lipo i tiho dela, dosta je motor težak - barem onako na oko vidjeno!!!... :rolleyess: ...

., aj Bog!, čitamo se ...

motor je poljski za njega nema djelova vise, radeni su u tvornici tv u bjelovaru nasi su davali sasije njima a oni motore nama mislim 2 motora na jednu sasjiu !
zvali su ih TK a sad novija serija se zove MT.
imali jednoga tu u susjedstvu tk isti tv kad ga raskopali bila oznaka tomovinkovic bjelovar na prednjem trapu ispod rezervara !
pozdrav do pisanja !

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Motor je identičan kao i na mom ursusu 335... detalje ne vidim dobro, ali mislim da je to ursusova tehnologija...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Kak je to Ursusova tehnologija?Po čemu?Glave odvojene,zračno hlađenje,usisna grana drugačija,al to je manje bitno_Ovo s Ursusom,barem C - 335 ima jako malih ili nikakvih dodirnih točaka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Motor je identičan kao i na mom ursusu 335... detalje ne vidim dobro, ali mislim da je to ursusova tehnologija...
Mrga, a kakav je pak onda motor na tvojem Ursusu:scratch
Ursus ima motor skoro kak je celi Tomič.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Mrga, a kakav je pak onda motor na tvojem Ursusu:scratch
Ursus ima motor skoro kak je celi Tomič.

Kurbla još nije došla do mene, a cajta nemam preveč proučavati po ursusu jer imam preveč posla, ma slično je to sve meni, možda sam fulal...:rolfer:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
zbalija i ostalii
frezanje nisam radio sebi,radio sam usluzno za pare,a sad da li njemu odgovara mokra utabana zemlja ne zanima me bitno da je uredno platioo

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Jarkanje

imag0018ho.jpg

dakle moje prvo jarkanje u životu s fixnom jarkačicom (tj onom koju ne držim ototraga :)

Pitanje...da li ima negdje za nabaviti "zdravi" ili novi nosač osigurača (po mogućnosti isti onakav kakav je) za tv 522 81 godina?
hvala

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
zbalija i ostalii
frezanje nisam radio sebi,radio sam usluzno za pare,a sad da li njemu odgovara mokra utabana zemlja ne zanima me bitno da je uredno platioo

To je ok da je čovijek uredno platio , ali SHVATI za svoje dobro freza se ne upotrebljava u blatu ! za tvoje dobro jer još par takvih zarada i popravci koji ti neće nadoknaditi svu zaradu , svi ti govorimo iz iskustva a najmanje zlonamjerno i rjetki su oni koji bi svoj stroj pustili u takav rad , usput pogledaj ulje u kutiji lančanika lako moguće da poslije ovog frezanja mjesto ulja imaš emulziju mulja !

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
dakle moje prvo jarkanje u životu s fixnom jarkačicom (tj onom koju ne držim ototraga :)

Pitanje...da li ima negdje za nabaviti "zdravi" ili novi nosač osigurača (po mogućnosti isti onakav kakav je) za tv 522 81 godina?
hvala[/QUOTE]

što smatraš pod -"zdravi" ili novi nosač osigurača - ako može pojašnjenje ili slika :partyman:

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526

hvala

što smatraš pod -"zdravi" ili novi nosač osigurača - ako može pojašnjenje ili slika :partyman:[/QUOTE]

pa ono...ovaj kojeg imam malo je očito star jer mi stalno osiguraču iskaču van ili imaju lufta pa recimo žmigavci ili sirena ili nešto treće na mahove ne radi...

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
što smatraš pod -"zdravi" ili novi nosač osigurača - ako može pojašnjenje ili slika :partyman:

pa ono...ovaj kojeg imam malo je očito star jer mi stalno osiguraču iskaču van ili imaju lufta pa recimo žmigavci ili sirena ili nešto treće na mahove ne radi...[/
QUOTE]
isti takav mozda nema al ima slicni u trgovinama gdje prodaju djelove za traktore,al probaj pronac onaj noviji tip sa usadnim osiguracima a ne ovim okruglim jer ovi ne mogu da iskacu iz kucista a i vec je polako tesko nabavit te okrugle osigurace...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585

pa ono...ovaj kojeg imam malo je očito star jer mi stalno osiguraču iskaču van ili imaju lufta pa recimo žmigavci ili sirena ili nešto treće na mahove ne radi...[/QUOTE]

znaći problem struje , najednostavnije ti je skinuti sa nekog Yuga na otpadu jer istina da je staro ali su većinom kao novi ako je te izvedbe a u trgovinama traktorskih djelova imaš i drugaćijih samo vidi koji ti paše da lakoše izmjeniš samo poštivajući redosljed staroga , polako i pažljivo:finga:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
pa ono...ovaj kojeg imam malo je očito star jer mi stalno osiguraču iskaču van ili imaju lufta pa recimo žmigavci ili sirena ili nešto treće na mahove ne radi...

znaći problem struje , najednostavnije ti je skinuti sa nekog Yuga na otpadu jer istina da je staro ali su većinom kao novi ako je te izvedbe a u trgovinama traktorskih djelova imaš i drugaćijih samo vidi koji ti paše da lakoše izmjeniš samo poštivajući redosljed staroga , polako i pažljivo:finga:[/QUOTE]

Od Yuga se da pripasati, ali treba biti pažljiv da se ne zahebeš, jer Yugo ima neke kontakte spojene, baš kao i TV serije 800 (ubiti je kutija ista).
Moj ti je savjet da kupiš kutiju „turkiše partis“ koju proju za IMT traktore, originalnu za Tv serije 400/500 i 700 ne budeš nigde našel koju je proizvodila ELMA Zagreb..

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710

Pravac IZM u Ogulinu pa pitaj...ako nemaju oni kupi u Agro shopu ili bilo kojoj drugoj trgovini auto dijelova kutiju za osigurače od juga i šibaj

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Da su vlasnici tome vinkoviča i srodnih spremni na modernije odavna bi prešli na modernije xD

čuj da financije dozvoljavaju, ja bi odmah prešel na modernije,
ali kad se nema moraš se snalaziti sa onim što imaš...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh