• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
svasta-vaza-ventila_17377443_17446082_18638619.jpg

Tacka jedan i dva.
capisci?

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Bok Grof

gledal sam slike od tvog pokušaja frezanja,uff stvarno grda,teška,mokra zemlja,to bude jako teško za obradit i dok osuši jer onda bude postala tvrda ko beton a još ju ova trava drži na okupu ko armatura,,,moja preporuka (nemoj me krivo svatit,neću ti pametovat)dobro razbit sa tanjuračama pa onda pofrezati.
ajd bok,čitamo se

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
pitanje...koliko jako smije dimiti kroz iberlauf gore na fergazeru...riječ je o tv522, jer mi je nakon 20 min frezanja počelo više dimiti kroz iberlauf nego kroz auspuh :)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
pitanje...koliko jako smije dimiti kroz iberlauf gore na fergazeru...riječ je o tv522, jer mi je nakon 20 min frezanja počelo više dimiti kroz iberlauf nego kroz auspuh :)

daj mi reci koji je to motor gore kad ima fergazer :shock::roll::?

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
daj mi reci koji je to motor gore kad ima fergazer :shock::roll::?

ispričavam se...lapsus linguae :) onaj iberlauf gore di je čep za dolijevanje ulja i dekompresor :)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
ispričavam se...lapsus linguae :) onaj iberlauf gore di je čep za dolijevanje ulja i dekompresor :)

malo me je čudilo, pa sam iz toga razloga pita, reko ili si fulao temu ili
je grešaka u pisanju, pa da pitam.
čuj ako jako dimu gore na onaj čem očito da je motor pri kraju i da
bude sa vremenom za generalku...

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
malo me je čudilo, pa sam iz toga razloga pita, reko ili si fulao temu ili
je grešaka u pisanju, pa da pitam.
čuj ako jako dimu gore na onaj čem očito da je motor pri kraju i da
bude sa vremenom za generalku...

pa jako je poremala riječ, puno više nago što je dimio na auspuh... :(
al ono samo u režimu s frezom, s ostalim spriključcima se4 ne događa to (oranje, brananje, jarkanje itd itd)
u jednom trenutku je dima bilo toliko da sam morao stati jer sam mislio da ću se zapaliti :)

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
malo cudno!?:scratch
ako bi motor vec bio pri kraju onda bi morao vise dimiti i kod oranja i kod drugih radova kad je malo vise opterecen!?

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
malo cudno!?:scratch
ako bi motor vec bio pri kraju onda bi morao vise dimiti i kod oranja i kod drugih radova kad je malo vise opterecen!?

da ...prvo smo pomislili da su uljne karike jer je kad smo gledali na njivi falilo ulja, međutim kad je dovežen na ravno i pogledano ulja biula ga je ista količina. E sad....kad nije opterećen osjeća se da kroz iberlauf malo puše, al ne dimi..!!!

G

GROF

Guest
Bok Grof

gledal sam slike od tvog pokušaja frezanja,uff stvarno grda,teška,mokra zemlja,to bude jako teško za obradit i dok osuši jer onda bude postala tvrda ko beton a još ju ova trava drži na okupu ko armatura,,,moja preporuka (nemoj me krivo svatit,neću ti pametovat)dobro razbit sa tanjuračama pa onda pofrezati.
ajd bok,čitamo se

., svaki iskreni i pošteni savjet - mišljenje dobro dojde!., pa svakako i ovo tvoje stručno mišljenje i obrazloženje ko je TOČNO!, sve si dobro navel i opisal., evo ovako sam ja naprvil., pustil sam da se suši dva dana na buri i suncu., lipo uzel pluge sve izoral., posijal sidbu i pobranal!!!., eno, sada izgljeda ko gredica!., a biće i slikic od dela.- :D ...

., aj Bog!, lip pozdrav, čitamo se ...

., p.s., forumski prijatelju isalopek!, ko prvo, lip TI pozdrav!, veselim se našem susretu u tvome Ogulinu!., ko drugo, moje skromno mišljenje da si TI svoga tomicu preforsiral., prijatelju!, freza je čudo, pogotovo u voj našoj tvrdoj zemlji!!! ...

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Grof dobro si ti to napravil i ponovno oranje je još bolje rešenje,je dupli posel ali bar je sad zemlja dobro razrahljena :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Da vučem solidne komade al nije sve u traktoru i vinči treba malo i iskustva jer nebi svako to izvukao baš sa tomom jer treba znati kako zakopčati kako omču okrenuti kad stati da ne zapne za kamen,panj i slično. ima tu kod mene još ljudi na tomi vinču al nevuku baš takve komade je na silu pokušavaju a sa tom tehnikom nema sile.vinča je i prejaka možda za tomu vitlo 3t sasvim dosta. na glavu nemože jer sam napravijo još jednu koloturicu niže ako si vidjeo na prvoj slici baš radi toga jer ga digne ko od šale bez nje.

.,lako je raditi sa traktorom od 80ks i vitlom 6t tu sila radi svoje.

U to sam siguran da treba imat iskustva. Očigledno ti ih imaš. Stvarno su veliki komadi koje ti izvučeš. Oduševljen sam :shock:.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Nisam ovo za motorku radijo ali bi mi dobro došao neki takav nosač.
Neki ali drzugačiji nosač za motorku ima Aco 93 na TV- 732.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
pozz forumasii
kod mene zemlja jos mokra,toliko da mali tomo sa prikolicom upada do osovina,ali ide kroz njivu ko nevrjeme do duse na tri tocka,jer je u pirkolici nenormalna kolicina djubreta

Uploaded with ImageShack.us
a malo se i frezalo

Uploaded with ImageShack.us

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
hmm da nije bilo lanaca brukaa,velika strana nemoze da se freza poprjeko,a nizbrdo klizi pa ne stigne freza da pofreza pa mora uzbrdo a to su muke isusove i po majstora i p otraktor ali se uradi nekako,jos sam morao dobro pofrezati jer sam iskopo sa traktorom i napravi velike kanale...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
hmm da nije bilo lanaca brukaa,velika strana nemoze da se freza poprjeko,a nizbrdo klizi pa ne stigne freza da pofreza pa mora uzbrdo a to su muke isusove i po majstora i p otraktor ali se uradi nekako,jos sam morao dobro pofrezati jer sam iskopo sa traktorom i napravi velike kanale...

Toliko vlažna zemlja da se freza ? prijatelu tu nešto ne štima , freza služi za frezanje suhe zemlje a ne za mješanje blata a lanci na kotaćima za potrebe frezanja , to je kao u SF filmovima neznam koliko si koristi napravio ali ako tako mora biti sretno tebi i tomici , njemu će stvarno trebati. :prayer:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

moj ti je preporuka da više to nikad ne radiš, jer sam ja samo jednom
frezao na malo bolje suhom, nego što je tvoje, ali još jako mokro.
Da na brzinu posijem ječam pa sam sjebao ležaj kardan u mjenjču traktora,
ali opet da nisam tad sfrezao i pojao ne bi ni viš moga posijati.
Uvijek taj vraži ali...

G

GROF

Guest
., evo moj narode!, slikice traktorića tv-732 sa nekakovim Poljskim motorom., nešto slično ursusovom motoru!!!., istina i Bog!, slikice su loše, ali barem da vidite ča se sve ugradjivalo u ve naše prče od traktorićev!!!

dsc00839hr.jpg

dsc00840zc.jpg

dsc00841a.jpg

dsc00842p.jpg

dsc00843nu.jpg

dsc00844xj.jpg

dsc00845n.jpg

dsc00846kj.jpg

dsc00847e.jpg

dsc00849mc.jpg

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.