• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje:
Dali tko od vas ima ili se je susreo sa sijačicom kukuruza za
traktore Tomo Vinković serije 400/500 te
kako se ponaša u radu i tko je to proizvodio!?
Koja slika bi dobro došla.

Unaprijed hvala na odgovorima!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
par novih lanaca za TV, konacno osposobljen komplet od cetiri lanca
dsc06456p.jpg

dsc06473.jpg

Edosoko, lanci su ti novi, prvi put isprobani. Vidjet češ sad kad staviš sva četiri ima Tomo da poleti po blatu i snjegu ;)
Jesi napravijo ono izboljšanje na sredini lanca?

A što ovaj 732, slomijo uvo za poluge hidraulike pa se popravilo sa montažom novog uva koji je prišarafan. Kako se to ponaša, jel dosta jako, jel drži to, dal pušta ili drži ulje sad. Raspiši se malo oko toga.
To se često dogodi da se uvo otkine a nezna se koje je najbolje onda rješenje popravke.

G

GROF

Guest
., moj prvi tome tv-418, 1978.g.p.

dsc00803.jpg

dsc00804d.jpg

dsc00805ua.jpg

., i sadašnji preponosni gazda sa njim!., gazda ima oko 85 godin!!!, Bog! mu dal sriće i zdravlja!

G

GROF

Guest
., i još malo traktora tome tv-418

., e Bože moj ča je vaj traktorić svega prošal?, dobra strana gvoždjurije ča nezna divanit!!!...

dsc00806f.jpg

dsc00807t.jpg

., prikoličica ručni rad!...

dsc00801i.jpg

dsc00802ob.jpg

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Došao jedan pacijentbaš na početku sezone.
tomo-vinkovic-foto_15057894_15057909_18629793.jpg

tomo-vinkovic-foto_15057894_15057909_18629794.jpg

tomo-vinkovic-foto_15057894_15057909_18629797.jpg

tomo-vinkovic-foto_15057894_15057909_18629807.jpg

Otišo ležaj na osovini koja ide iz diferencijala do reduktora i pošto osovina nema drugog oslonca potrgalo je zube na osovini.Nadam se da je sad riješena dvojba oko bočnih reduktora.

vinogradnik

Član
Tu od
31 Lis 2010
Poruka
51
Pozdrav !
Imam probleme sa kočnicama na mom TV 730, naime sinoč su mi zablokirala oba dva kotača, izgleda da je nešto preskočilo na mehanizmu za koćenje, na onome polumjesecu, koji pomiče osovinu, koja ulazi u bubanj, na žalost bila je noč, tako da, se slabo vidjelo, a nisam ni imao kod sebe ništa za poslikati, da bih mogao bolje predočiti nastalu situaciju.
Molim vas za mišljenje ili savjet . Hvala i pozz !

M

Misel

Guest
Hvala postovani Fireman, taj sam broj ja odmah uocio ali problem je sto je u saobracajnoj dozvoli upisan trocifreni (985) kojeg nigde ne mozemo naci. Stvar je u tome da je toma tridesetak godina tako furao, smenio nekoliko gazdi a sad kada je dosao kod mene-problem. Idem ponovo da trazim, hvala jos jedanput.
pozdrav

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav !
Imam probleme sa kočnicama na mom TV 730, naime sinoč su mi zablokirala oba dva kotača, izgleda da je nešto preskočilo na mehanizmu za koćenje, na onome polumjesecu, koji pomiče osovinu, koja ulazi u bubanj, na žalost bila je noč, tako da, se slabo vidjelo, a nisam ni imao kod sebe ništa za poslikati, da bih mogao bolje predočiti nastalu situaciju.
Molim vas za mišljenje ili savjet . Hvala i pozz !

Težko sad bilo šta reči.
Dobro sve pogledaj, ako treba rastavi pa onda ako bude koji problem, uslikaj pa čemo ti pomoči.

A možda nisu kočnice, čudi me da su blokirala oba dva kotača.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
ja sam imao od motokultivatora, samo napravljena spojka na onu od pluga BATUJE, dosta love sam s njom zaradio jos dok sam bio srednjoskolac
lagana, baca kukuruz, gnojivo i ima dodatni odjeljak....tu zene nabacaju graha :rolfer: bio sam glavni s tom sijacicom zbog tog sijanja graha 8)
sijacica lagana, tomo je ne osjeca, samo je mana sto u strani ne mozes sijati poprijeko
mana sijacice su bile plasticne ploce koje doziraju sjeme.....

prije dvije godine smo kupili "originalnu" sijacicu za TV 700, slovenske proizvodnje, dosta masivnija, uopste nije za sijanja u nagibu, dosta je duga pa mlati traktor.....glavna odlika sto je pouzdana......nema sta da zakaze, samo podmazuj gdje sta ima i pazi da ne nestane sjemena, nju smo prodali na zahtjev prijatelja
drugi prijatelj ima istu takvu ali je skratio taj zadnji dio....ima neku platformu, nikad mi nije bilo jasno cemu sluzi, takodje je skinuo i pretince za gnojivo
slike nazalost nemam ali ako se zadesim kuci kad otac posudi tu od prijatelja snimit cu detaljno

Danas sam išao jednu pogledati za seriju 400/500 kako je čovjek rekao,
ali kad sam došao koliko sam vidio to je najvjerojatnije bilo za seriju PE-18,
neisplativo preuređivati za seriju 700. Baš kako veliš ima tri odjeljka i odostraga dva vijka za regulaciju dubine. Gazada nije dao slikati, da okačim slike, ali od kupnje sam odsutao jer mi je neisplativo da preuređujem na klasično kopčanje.

Što se tiče za seriju 700 dali izgleda ovako:

G

GROF

Guest
., lip pozdrav svim bećarima najboljega poljoprivrednoga foruma!

., bravo prijatelju firemanpeter!., dela se i kotebe punom parom, svaka čast!., malo sam gljedal one slikice i onaj video ča si delal izboljšanja na vinču za drva, za onoga maloga tomu tv-418 /takov je moj tome prvi bil!/., sve si napravil za deset., a i tvoj prijatelj dobro održava strojeve, tako da je lipo za vidit tako star traktor a dela ko pravi!!!

., aj Bog!, čitamo se ...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
U stvari to je TV- 521. Znam, nisi mogao znati jer je isti ko 418 samo drugi je motor a godište slično, a oznake na njemu nema jer je ofarban.

Bio je traktor kod mene na remontu zbog nekih nedostataka, napravijo se i servis i doradilo se dosta izboljšanja. Tako se može reči da vlastnik hoče imat sve ispravno i održavano.

Inače radijo sam limariju- varenje, mjenjalo se ulje hidraulike, filtera zraka, motorno ulje i ulja u volanu, svi fileri mjenjani, oprani rezervari, mjenjane brtve na hidrauliki, na volanu, poklopcu ventila, brtve usisnog filtera i auspuha, promjena gumenih cjevi za gorivo, popravka lufta na volanu, ravnanje glave zbog puštanja kompresije, popravka dekompresora, štelanje ventila, nova elektro instalacija na haubi za svijetla, za hupu i za šalter pritiska ulja, ugradila se i lampica za ulje, popravka svetla koja nisu radila, montaža novih radnih svijetla na luku sa komplet instalacijom, montaža rotacijske lampe sa komplt instalacijom, izrada nosača akomulatora, varenje nosača rezervara hidraulike, izboljšanja na pedalima, nosači za sekiru i cepin, izrada daske kod vitla.

Sigurno sam još koju stvar zaboravijo ali nema veze. Dečko nema baš jako dugo ovaj traktor pa poželeo da se sve sredi. Kaže da je jako zadovoljan sa njim.

M

MatanM

Guest
molim pomoć

zanima me ima li iko uputstvo
ili ako zna neka kaže kako se montira hidraulična instalacija kočnice.
evo i slike
unaprid hvala.
da napomenen traktor je tv 826

Prilozi

• hidraulika.JPG
    hidraulika.JPG
    52.8 KB · Pregleda: 421

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
da to je ta velika koju smo imali, samo mi je cudno kopcanje naprijed...ili je to prepravljeno...
ne razumijem sta je tu problem i trosak za prepraviti
zar vec nemas nosac za mali TV, onaj U profil?
kako se sjecam imas plug BATUJE sa kopcanjem u tri tacke, to skidas s pluga a na sijacicu nastimas rukavac koji ce ulaziti u kopcu od pluga, automatski dobijes sijacicu slobodnu za zakretanje.....

Ne paše mi priključak na ovu jer je "trn" na kojoj je
okretna na 3/4" cijevi a od BaTJE plugova promjer trna je cca 75 mm,
tako da to ne odgovara. U profila nema ima samo 3T standardno kopčanje.
A i ona sita su sva u k...u ne znam ni gdje bi to uspio novo nabaviti

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
[/QUOTE]

Ja sam vidio ovakvu, dobra je zato što je sve na njoj masivno i željezno,
nema lanac nego se okretanje prenosi polugom kao zamajac.

Ali strašno je teška, možda je čak teža i od tanjurače.
Ima li negdje podatak koliko uopće tomo vinković smije podignuti tereta
na zadnju hidrauliku, mislim na opterećenje u kg ?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh