novi sam na forumu, ali bio bih Vam zahvalan ako mi možete pomoći. nakon 3 sata frezanja bez ikakvih problema prilikom jednog pokretanja moj tomo više nije htio krenuti.. kretao sam u prvoj sporoj s uključenim karadanom..znači kao da je izgubio snagu..s spuštenom frezom nije okretao kardan a niti se pokrenuo.u prvoj sporoj.što je do tada bez problema obavljao..nakon toga sam shvatio da traktor nejde ni u jednoj drugoj brzini, ni u rikverc samo u prvoj spori..mogu prebacit u brzinu ali kad pustim kuplung ništa se ne događa..znači ide samo pu prvoj sporoj..u čemu je problem?
i da dodam..drugu sporu "uhvati" kad ga poguram.. i po ravnici ide..ali u brijeg ili kod nekog opterećenja više ne
i da traktor je tomo vinković 97 godište tv28
imam jedno pitanje.......u ponudi (za zamjenu) je jedan "tomo vinković" tj. pasquali od 18ks sa lda97 motorom.......ima anlaser, pali na ključ bez problema, sve radi na njemu, gume dobre, ima svjetla, žmigavce.......
sada me zanima, jel djelovi štimaju sa tome vinkovića 418 na pasquali 18ks......prije sam radio nekoliko tomo vinkovića, prije par godina, al pasquali mi vizualno izgleda isto.......i jel ima djelova za njega......motor je isti kao od tome, al mjenjač, diferencijal, kočnice, hidraulika........freza????
što mislite o tom traktoru????
također imam problem s srednjim zglobom, kod frezanja mi freza zanosi traktor lijevo desno, da li je to povezano s srednjim zglobom i luftom u srednjem zglobu, također kod veće brzine traktor mi ide lijevo desno..u trećoj brzoj...hvala
Heee naravno da ima dva samo je to malo drukcije postavljeno nego na tvom traktoru.
zaboravio sam reci ako tkome treba imam i papuce gdje budu noge od 800 serije sa noznim gasom orginal a imam i onaj dio stose farafi na mjenjac mislim kutiju gdje dolaze sajle od rucnog i noznog gasa pa ako netko hoce na tomeku praviti nozni gas nekase javiforumasi ako tkome treba imam 3 produzetka sto idu na trube za tomici mislim dasu za malog imam noz ili crtalo za pluga i plouge jednesu od serije 800 crne boje a drugesu crvene mislim dasu od serije 700 i imam cjev volana i limove sto idu oko cilindra