Čuje se reduktor (zubčanici) specifično brujanje, to je normalno.:rolleyess:
Evo nešto se radilo.:drinkers:
Dva sata se mučio i nisam ga naučio da sam digne plugove i uđe u drugu brazdu.:madmana:
Pozdrav forumaši
JOEKKI
Kod nas u Sloveniji tome kažemo( ročni primež) upotrebljava se ponajviše u metalnim radionicama , da ne oštetiš ruke kod obrade metala, gdje nemožeš sa rukama dovoljno hvatati materijal.
Kod mene kad sam radio 2008, bilo pomalo lufta na konusnom levo/desno oko 0,5mm al to nije mereno, nego neka moja procena odprilike koliko sam rukom mrdao osovinu, sećam se da je bilo lufta tek tek, i ja se zabrinuo da neće valjati!:scratchDeči, šta mislite, dal škodi ako se između konusnog i tanjurastog u zubima ima malo lufta, nije da ga ima puno ali malo se ga osjeti ako cimaš konusnog na kratko ljevo- desno.
Hvala za odgovore!
Deči, šta mislite, dal škodi ako se između konusnog i tanjurastog u zubima ima malo lufta, nije da ga ima puno ali malo se ga osjeti ako cimaš konusnog na kratko ljevo- desno.
Hvala za odgovore!
Ako konusnog vrtim- mrdam ljevo/desno onda ima malo lufta, znači zub od konusnog ima malo lufta između dva zuba od tanjurastog. Ma to je malo lufta, jedva se osjeti ali se osjeti. A mislim da je ipak bolje da ga ima naspram da su oni sastavljeni na tvrdo.
A jesi li probao dif, dal je imao aksialno prema rukavcu lufta? Ja ga tu nemam ništa.
PS
Pio nisam ništa ali malo bi mi trebalo da se ne ispitujem toliko, hehe.
Pa učim ja stalno, ponešto i naučim. Pa dal se to ne primjeti? :shock:
He he , Nema druge nego morat ču se učit cjeli život. A vas razumem skoro 99% ali još mi malo fali
Što se tiče dileme oko mengele?
Hehehe...hvala svima na informacijama.
Znači...mengele=škripac=primež!
Ja je od malena znam da se u našem kraju to zove "mengela", tako smo i u školi, i na praksi učili, i to je ostalo.
Svi je kod nas tako zovu.
Na google slike potražiti reč "mengele", samo ovaj švaba iskače!
Jedino "bravarske mengele", škripac, primež,i stega se uklapaju slikovito, tako da je to sve isto, i ja sad kontam i zahvaljujem na pouci!8)
pozzz joe!
Ovo se zove rad. samo da ima širu klupu, da se ne saginje previše.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=CTy6xowqMxA[/YT]
Špica ne smije biti viša od 10cm ako nećeš po nosu......
Ima i ova varijanta.(Najsigurnija):drinkers:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=hhmKBDIAXd0&feature=related[/YT]