Ma taman posla da zbunjivam @Meska
, samo malo...al i moram malo da ga cimam...jel mi njegovi postovi ne ulaze, u moj zdrav razum 8) ima dosta nelogičnosti.Nek da koju svežu fotku svojih strojeva...TV-a i onog drugog...
Ma nesekiraj se @Mesko sve je ok...šala :supz:
Pazi...bilo je tu raznih odgovora pre mene, kako se vadi spojnička osovina i ležaj...a ja bio zadnji, koji sam dao varijantu da se nije slagalo sa ostalima, jer sam ja kod mene sve izvukao vani prema motoru(bez otvaranja menjača), ja imam TV800, na onoj Grofovoj slici poprečnog preseka serije 400/500 isto se vadi ležaj prema motoru! Predpostavljam da je i kod 700 isti princip, jer nema nikakve druge logike, zašto bi bilo kontra...tj.zakompicirano!
Logički je da se spojnička može izbijati prema menjaču(bez ležaja), al ležaj se može izvući pomoću spojničke prema vani, ili ako si več otvorio menjač, sve ide sa laganim kuckanjem...vamo/tamo, ako je getriba otvorena! Al zašto otvarati getribu, kad se sve može odraditi spreda sa strane motota!
@limeni3333
Mrzelo mi praviti neki specijalni alat u smislu radapcigera, da se nebi odužilo!Reko da inprovizujem...
Stegnem sredinu spojničke sa nekom ručnom malom mengelom, zakačio neku sajlu od 1metar, a na drugi kraj sajle neku šipku od 10 kila pun materijal. Cimnuo ga dvaput, i kad se malte ne raspalio po jajima, bio sam siguran da je spojnička izašla van!
Eto toliko...
pozzz joe!:mrgreen: