Dydy
Član
- Tu od
- 6 Tra 2009
- Poruka
- 306
Ne nije.
slike sem dobio sa neta
batek ovo je pravi mali demper,svaka cast onomu ko se toga sjetio. Steta da nije vise takvih po obali za cistiti parcele rodjeno !
Ne nije.
slike sem dobio sa neta
Poštovanje dragi forumaši.Nisam vam postavljao pitanja od 6.mjeseca samo sam vas čitao a tomica me služio extra.Međutim sad ponovo imam problem pa bih vas molio savjet,odnosno da vas pitam dali postoji mogućnost ulaska nafte u karter pa imam višak ulja.Taj problem s viškom ulja imao sam u proljeće kad sam nabavio tomicu i naravno ispustio staro ulje,zamijenio zračni filter i sve je bilo OK do prije neki dan kad sam prilikom oranja primijetio dim na zračnom filteru.Kad se motor ohladio za dan dva pogledam na mjeraču i ustanovim da mi je ulje iznad max.Zahvaljujem i veliki pozdrav.
Imao bi pitanje za stovane forumase...
kupio sam nedavno pasqualija 990, rang TV 521, a trazio bi misljenje za rucicu reduktora... naime na mom pasqualiju se ta rucica vrlo lako moze prebacivat iz brzog u rikverc pa u spori hod... interesira me cime se podesava sila koja je potrebna za pomicanje poluge reduktora? da li je to samo opruga koja pritisce kuglicu u rupu na plocici kraj poluge reduktora?
znam da je pasquali i da ne spada pod TV, ali radi se o vrlo slicnim strojevima pa bih volio znati kako je to rjeseno na TV, jer je sigurno isto rjeseno i na pasqualiju....
Budem ja to provjeril kad odem dolje...ovo je stari imal malo vremena, pa je probal samo sajlu zategnut i rješil problem, dok su bili na vikendu.Samo mu ti još reci nek provjeri dali je pustijo nešto lufta- praznog hoda na pedali. Da nebi za neko vreme proklizila lamela, otišao druk lager itd.
Pozdrav svima još jednom, eto mene odmah sa problemom. :rolleyess:
Tomo je kupljen u kolovozu ove godine i korišten za vozikanje i učenje, čitaj traktor škola, dva vikenda. S obzirom da je ljeto spalilo svu travu nije imal kaj ni kosit, na njegovu sreću.
No, od jednom je počeo krčat pri ubacivanju u brzinu...došlo je do toga da sa stisnutim kuplungom bez krčanja nije moguće uopće ubacit u brzinu, i kad treba stat, nagaziš kuplung a on još uvijek ide...??
Inače traktor me oduševio i odmah sam se zaljubio... :mrgreen:
...kak se veli, motor vurica, limarija curica!
Eto ga,
Ovo će mu biti jedini zadatak
A ovaj je do sad obavljao časni zadatak košnje 10 000 m2...
Pozdrav bibos1w :weedman:
Tvoj tomica lijepo izgleda, čini se očuvan, svaka čast :rolleyess:. Baš kao što si ti rekao: "motor vurica, limarija curica!" :lol:.
Hvala na odgovorima a zaboravio sam reći da je traktor TV821 1991. godište
Kad si prije natuko toliko sati
Ovo se išlo proljetos u kupovinu a stroj je bio namjenjen za bojanje središnje crte na asfaltu, pa je vjerojatno zato što nije imao koćnice pozadi kočnica bila urađena naprijed, stavljen zadnji rukavac sa dobošem.Vaš stroj ima i prednje kočnice,to još neviđeh,kako to?:rolleyess:
Volan sam pripasao od Tamića, i mjerio sam ga desetak puta (i što kod nas kažu "dvaput rezo i opet kratko") nije kratak, čini mi se da bi mogao biti puno nagodniji već orginal, većina tominih volana ima dosta lufta pa se odlučih za ovu varijantu.
Rastavljao sam i volan na TV 1518 ima bruku ležajeva, elastičnih ovakvih i onakvih podloški tako da baš ima šta da ode i da se mijenja na njemu. Ovaj ima dva konusna ležaja koji se mogu idealno štelati podloškama i jedan ležaj na vrhu koji sam ja ugradio tako da je stvarno jednostavan. Na kratkoj probnoj vožnji sam bio dosta zadovoljan.
Hvala za slike za ručice mjenjača, ali u glavi imam drugu ideju pa bumo vidjeli šta će da bude od svega toga. Pozz.
Kad si prije natuko toliko sati
He he Peter, evo ti prilika da prodaš TV.:axe:
http://www.pik.ba/artikal/4629730/tomo-vinkovic-732/
Poštovanje dragi forumaši.Nisam vam postavljao pitanja od 6.mjeseca samo sam vas čitao a tomica me služio extra.Međutim sad ponovo imam problem pa bih vas molio savjet,odnosno da vas pitam dali postoji mogućnost ulaska nafte u karter pa imam višak ulja.Taj problem s viškom ulja imao sam u proljeće kad sam nabavio tomicu i naravno ispustio staro ulje,zamijenio zračni filter i sve je bilo OK do prije neki dan kad sam prilikom oranja primijetio dim na zračnom filteru.Kad se motor ohladio za dan dva pogledam na mjeraču i ustanovim da mi je ulje iznad max.Zahvaljujem i veliki pozdrav.
Joe
Ono kučište na sliki iz odpada ti je od PE 18. Njega su radili kao motokultivator ili traktor. Znači prednji dio se koristijo u dve svrhe.
A onaj zadnji kraj, zadnji trap ti je od TV 731 ili 732, u stvari jednaki su.
Da su na na njemu još rukavci, uletim ja do tebe na brzinu :lol: