vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Napisao si da je ležaj zaribao.. a to znaci da se lezaj okretao na osovini..to je malo vjerojatno ali tako si napisao..to su moje ulazne informacije
Sorry na kasnom odgovoru...Ma krivo sam se izrazio,zapravo je unutrašnja košuljica ležaja bila zapela na osovini.Napisao si da je ležaj zaribao.. a to znaci da se lezaj okretao na osovini..to je malo vjerojatno ali tako si napisao..to su moje ulazne informacije
Ma bivši vlasnik nije baš vodio računa, vjerovatno je ovo originalni semering,pa mislim kad već sređivam frezu,da usput odradim i to.Unutra su tri imbus vijka, otpusiš i skineš sve.
Pazi da ne potrgaš brtvu ako nemaš novu.
Unutra je ulje.
Možeš i na tvoj način.
Zašto mijenjaš ako ne curi ulje?
Tko je to pojeo? Poklopci?Ljudi problem.Onaj tko je rekao da će ovdje biti dosta postova,bio je u pravu.
Osovina tanjurastog zupčanika freze trebala bi biti 30 mm,ali na mjestima dosjeda semeringa ona je 29.4mm i 29.2 mm.Dosjed ležaja je OK.
Nova je više od 1000 Kn. View attachment 66080
OK koliko ti ta piksa bude debela i kako ju budeš ugradio ako ne potokariš sve? Razmisli malo još jednom što mu predlažeš, molim te.To smanjenje promjera di je semering je očekivano s obzirom da radi u prasini pa se izbrusi. To nije tako kritično smanjenje promjera za nosivost, jedino je problem ako je hrapavo za semering. Ako i dalje brtvi nebi ništa dira. Ako ne brtvi probaj poravnat na tokatskom i stavit piksnu, ja bi osobno to nego navarivanje ako je osovina zakaljena.
Semering, ko i svaku osovinu po kojoj vozi.Tko je to pojeo?
pa daj pogledaj koja širina je pojeđena , nije pojeđeno samo gdje nalježe semering nego cca 10 mmSemering, ko i svaku osovinu po kojoj vozi.
Ili ležaj ako se okrenul.
Sve rečenopa daj pogledaj koja širina je pojeđena , nije pojeđeno samo gdje nalježe semering nego cca 10 mm