• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

GOLDONI

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Nešto slično na krovu ima i TORPEDO, baš sam neki dan skidao pokrov sa kabine. Doduše kod mene je ta plastika cijela, ja moram samo popraviti vanjski lim koji je od godina istrunuo. Puno je to novaca samo za taj komad plastike, možda bi ti bilo zgodnije rješenje da napraviš okov od pocinčanog lima kompletni i to te bude služilo dugi niz godina.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Prošle jeseni se povečal nivo ulja u karteru. Posumnjal sam na membranu AC pumpe i zamijenil je. Također sam odmah zamijenil ulje i filter. Do kraja jeseni sam redovito kontroliral i sve je bilo u redu. Kad su počeli hladniji dani traktor ne trebam. Još nije zapaljen ove godine, Danas sam stavil akumulator u njega i prekontroliram ulje. Nivo je porasel za nekih 8 mm iznad oznake max, koliko je bilo natočeno kod zamjene.
Na koji način se može povečati količina ulja u karteru kad traktor miruje?
Ne osjetim miris nafte na mjernoj šipki, a nisam niti u jesen kad sam mijenjal membranu (možda bi moral pomirisati netko s osjetljivijim nosom).
Prije skoro godinu dana sam postavil citirani post. Raspravljalo se o njemu i zahvaljujem svima koji su se uključili u raspravu.

U međuvremenu sam došel do informacije da taj motor ima hidraulične podizače ventila iz kojih se nakon određenog vremena ulje pocijedi u karter kao i ulje iz filtera te da je trenutni višak ulja normalna pojava.

Jel to moguće i koliko ulja mogu hidraulični podizači zadržati, da se ne pocijedi u karter brzo, nego tek nakon dužeg mirovanja motora?

Kada je u tom slučaju bolje ispustiti ulje iz motora, toplog ili nakon duljeg mirovanja, kad se u karter pocijedi i ulje iz podizača? Do sada sam ispuštal iz toplog motora.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ma moram uhvatiti vremena i skinuti tu plastiku i odnjeti na varenje... Tj. Mislim da se ispod stavi nešto i onda se premazuje kitom sa vlaknima. Onim za krpanje brodova....
Kad dobiješ odgovor od proizođača, lakše buš odlučil na koji način buš pristupil popravku.
Način na koji si sam predložil, s poliesterskim kitom uz armaturu, je kvalitetno rješenje, pogotovo alo ga odradi autolimar/lakirer. Koliko bi to koštalo kod majstora možeš se također raspitati i onda odlučiti.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Po meni je uvijek bolje ispustiti toplo ulje,a ta količina koja ostane nikakvu štetu napravit neće jer ionako je puno veći postotak novog ulja koji uliješ nego starog koji ostane

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Jel to moguće i koliko ulja mogu hidraulični podizači zadržati, da se ne pocijedi u karter brzo, nego tek nakon dužeg mirovanja motora?

Kada je u tom slučaju bolje ispustiti ulje iz motora, toplog ili nakon duljeg mirovanja, kad se u karter pocijedi i ulje iz podizača? Do sada sam ispuštal iz toplog motora.
Malo ulja je u podizačima, jako malo.

Ja sam zagovornik ispuštanja ulja iz hladnog motora jer je onda najviše ulja u karteru.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Hvala obojici. :ppozdrav:
Na proljeće bum probal ispustiti prije početka radova, znači nakon duljeg mirovanja motora. Baš me zanima kakva bu razlika u odnosu na dosadašnje izmjene.

@MUHA,​

kaj znači malo: deci, dva, ili više.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Nemam pojma ni koliko cilindara je taj motor a kamoli kak izgledaju podizači i koliko su veliki.
Naprimjer na golfu kojeg imaš ti u podizače kad su ful prazni, a tak su prazni kad su novi ili kad ih neko ko zna očisti, stane cca 0,5 dl ulja

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Fala. (y) :ppozdrav:
To me zanimalo, a ispada da je zanemarivo na 5 litri ulja u motoru. Inače motor je 3 cilindra 2,2 litre

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914
Evo odgovorila tvornica

the price of the roof is 518,00€ + Vat and we have them only in Arbos version(green) our item no. is 623484374.

The list price for the rubber our item no. 628052561 : 10,90€ / mt + Vat.

Delivery time 2 weeks after order.

Shipping cost to be define.

Znači krov 518 eura + pdv + poštarina.

Brtve oko vrata i prozora 10.90 eura metar + pdv + poštarina

Ali krov imaju samo u arbos zelenoj.

Još bi ga i uzeo, ali da ga stavim zelenog ružno je. Da ga farbam nema smisla....

Sad sam ih pitao hoće imati u goldoni boji...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Vjerojatno buju, jer sam od servisera dobil informaciju da su se kinezi povukli te se Goldoni vraća svojem proizvodnom programu. Vrijeme bu pokazalo ima li serviser praf.

Si možda probal pitati nekog autolimara/lakirera koliko bi te koštal popravak? Ako je dobar meštar, nitko ne bu primijetil razliku u odnosu na original.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914
Nisam još bio. U biti planiram skinuti krov i odnjeti samo krov.
. Ali imao sam još nešto za posaditi pa sam odgađao to.
. I sad je udario minus, a traktor mi je vani jer tek na ljeto dobiva nadstrešnicu pa mi sad malo hladno za šarafati.

A dok se krov radi trebam riješiti sjedalo. Propalo mi je.

Jel se može to popraviti? Ima dijelova?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Eto vidiš da je original jeftinij od popravka

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
To mogu popraviti firme koje se bave plastikom. U Kž su bar 3. I nebi smjelo prek 1000 kn koštati. A nebude se ni vidlo…

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

Jel bi mogao ovo sjedalo staviti ???
Da. Gledaj po starom sirinu i rupe kojinti raspored.
Mene u pavinu trazli 6750 kn. Uzeo tu isto tako za 370 eur. Razlika sam sta u pavinu imaju utisnut logo od ac-a. Proizvidac isti.
Tak sam umalo popusio na cilindru od kvacila. 960 kn u pavinu. U tokicu 142 kn. Od alfe 33 1.6 benzin. Bosova obadva

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914
Evo. Za 5 tjedana kreće proizvodnja goldonijeve boje.

Jel tko mijenjao brtve oko vrata i prozora? JEl ima to za kupiti univerzalno ili negdje kod nas?

Ako ne budem uzimao kabinu, pre skupo mi je brtve iz italije dovlačiti ...

Good morning Zoran ,

for the front window we have another typ of the rubber and the cost of this is 16,50 € + Vat and you need 350cm

for door windows and rear windows you need 13mt

the roof in Goldoni color will be available in the 5 weeks.

Best regards,

Denis Farkas
Spare parts office – Customer service

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914
Kažu u brtvi da imaju brtve za lochman kabine. Kum mi je u Viškovu pa ću ga poslati po to..

Duplo jeftinije od lochmana. Kvalitetu javim kad montiram..

. Imamo.
Cijena je 30 kn/m + PDV + dostava.

Lijep pozdrav,

Jelena Rakić, dipl. oec.
Sealing Systems j.d.o.o.
Marinići 181, 51216 Viškovo, HR

Najnoviji postovi

Na vrh