• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

GOLDONI

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
2,967
Reći ću ti zašto je zahrđao oko usisa zraka,jer gavjerojatno koriste za špricanje vinograda i tu uvlači maglu od sredstava za špricanje i to se neda oprati,a pošto su sredstva agresivna na boju onda se desi hrđanje
Ima i moj susjed quasara 90,samo bez prednje hidraulike,i sa onom zaobljenom malom kabinom,ima dosta vinograda na jako strmim terenima pa mu dobro dođe jer je omjer težine 50-50na prednju i zadnju osovinu,a kao što si napisao 90 ks ne iskoristi
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Eto da nastavim oko ove papučice kočnic. Danas išao u točniju pretragu. NA Star 3000modelima(znači malim dvima 3050 i 3080) jesu papučice kvačila i kočenja potpuno u istom redu, kad nisu pritisnuta. Znači uzporedno. A ak pogledamo gornju sliku Quazara, vidi se mala neznatna razlika u liniji. Možda je zaista naprijed, al to samo za koje 3 cm, više ne. Zanimivo, da sam to tako odmah zapazijo, kad se usijednuo unutra. No mojoj nogi pomognilo bi i to, samo da je noga čim više sravnata.
Znači ovdi je upravo suprotno napraveno, kako kazao ZJ, da su pritisnute sravnate. Ovdi su sravnate, kad su nepritisnute.
BANE da. Predpostavljao sam i ja to, da je zbog usisa mlaza škropiva. I to se nije pralo tamo nikad napokon prskanja. Zato mi je jedan hobi vinogradar kazao, da ak kupiš polovnog vinogradara,dosta je ovisno, kako se prao napokon rada, jer to mu utica na vijek trajanja lima. KAd sam kupovao Goldoni, gledao jesam polovnog Clostera. Imao nekdi oko 500-600 radnih satova i 2 godine star za neki 18 hiljade, al boja iztonirana, kao traktor kod mene napokon 15 godina, koj samo stoji u šupi u sijeni. Closter došao sa Italije do prodavača u SLO. Nisam naravno virovao u starost traktora, pa mi prodavač dokazao sa dukomentima!!!.
 

Xpower

Novi član
Tu od
12 Kol 2020
Poruka
1
Bok
Ja imam Ferari sa slanzi motorom i pukao mi je blok na sredini di je bregasta osovina
Kakva su iskustava sa varenjem i tko to radi ako da
Te me zanima zamjenski motor
 

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
39
goldon22.jpg goldon23.jpg goldon25.jpg
Pozdrav ekipa. Evo iskopao sam par starih reklamnih listica za Goldoni Star 75 🙄 🚜 malo temu da ozivimo...
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839


Ma da. Izgleda,da ti pronašao Francuske, al ja imam kod kuče ANG. Ide se za isti model. Da ne dugovezim, a možda sam to več i ovdi napisao, ovu reklamo uzeo sam kod našeg najbližeg generalnog uvozača, kad bijo klinac i bez novaca, al traktorčič mi se dopadao jače od bilo kojeg , nisam ga mogao kupiti, i virovao, da ga ni nikad neču moči, pa sam si tad kuči nosijo samo prospekt:).
Ak ti bude, molim te, napravi nekvu opciju, da se zadnja slika bolje resolucije može otvoriti. Ovo ne mogu ja pročitati...?.
 
Posljednje uređivanje:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ovo je bolje, ali potpuno antilogično. Brzine kretanja pišedu nekako presporo. Ovaj model bijo je 40km/sat. pogledaj moj prospekt, a o tome ti priča i namiješten sistem kočenja za prednjo os IST. Ili je možda postojijo model "osnovan" za brzino 30 i bez IST .
Mpostoji mogučnost, da se za onaj trg radijo izključno samo do 30 na sat, jer i drugi traktori od tamo došli su sa sporimi mijenjači, koliko čitam na forumu...Polovni koji sad dospiju ovdi, imajo spore mijenjače ponekvi...
 

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
39
Ima li ko katalog dijelova od Goldonija?Na njihovoj oficijalnoj ricambi stranici to vise nema..
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
Bit će još slika kad ga krenem slagat, cekam da mi cilindre pogledaju da vidim dal cu nove stavit ili ne, i naravno nadat se da ce djelovi doc još ove godine :ROFLMAO:
I jedno pitanje tko zna sa čime auspuh očistit od cade
046BF1E7-E9DC-4D88-A269-EE0379FAED44.jpeg B08DC7E7-51CA-4ABA-9BA3-3797207D33E8.jpeg
 

Najnoviji postovi

Na vrh