• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

sindbad

Član
Tu od
22 Kol 2012
Poruka
39
Ulje iz motora možeš ispuštati na bilo kojem od ona dva čepa,što se tiče goriva ako misliš na slavinu na kojoj se otvara gorivo to je kao dobar dan kod njih....i meni je tako isto kapalo. Imaš ovdje za naručiti rezervnu:
http://www.chbcesi.com/proizvod.asp?glavna=agro&id_kat=38&id=383

Noževi na kosi su zanitani a imaš ih za kupiti ovdje:
http://www.trgo-agencija.hr/detalji...c1a9ef95e600792.noz-kose-imt-gramip-muta.aspx

A što se tiče ulja u mjenjaču to sam već zaboravio gdje se točno ispušta ali morao bi biti čep negdje dolje...a dolijeva se na rupi u kojoj je šipka za kontrolu ulja koja se nalazi sa desne strane ispred ručki

Ovo sam sve uspio riješiti još samo manžeta kose i to je to. Tako je to kad ti lopov uvali sjebanu frezu. JBGA neiskustvo.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
A i sam proizvod je sam po sebi nula kao da su ga kinezi radili - još ako ima dmb motor gore onda te iskreno žalim

sindbad

Član
Tu od
22 Kol 2012
Poruka
39
A i sam proizvod je sam po sebi nula kao da su ga kinezi radili - još ako ima dmb motor gore onda te iskreno žalim

Motor je dmb la 300 ali je sad dobro sredjen i odlicno radi uz poznato pucanje iz auspuha. Ako nista drugo barem ima dijelova jeftino.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Motor je dmb la 300 ali je sad dobro sredjen i odlicno radi uz poznato pucanje iz auspuha. Ako nista drugo barem ima dijelova jeftino.

Sve je dobro dok se ne pregrije jednom.....onda počinju problemi....a pošto je kod njega hlađenje slaba točka to se desi prije ili kasnije. Moj dobronamjerni savjet je ako misliš ga zadržati,uloži u dizel motor i rješit ćeš se problema....

mariop

Član
Tu od
14 Kol 2011
Poruka
124
Na mojoj je bio ACME motor ali isto trajao je dok je trajao, ima cca 10 god. kad smo kupili dizela i od tada nema brige;)

S

staffmen

Guest
na mom mtk-u je ACME vec 23g i radi ko zvijer.
1 generalka rađena zbog ljudske nepaznje (premalo ulja)

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
na mom mtk-u je ACME vec 23g i radi ko zvijer.
1 generalka rađena zbog ljudske nepaznje (premalo ulja)

Sa ACME motorima neznam kako je a moj je potrošio dva DMB motora i isti su problemi bili kod jednog i drugog....

Golum

Novi član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
28
Vazda neki zajeb ima

Pozdrav!

Ovo je meni baš nerješiv problem, nadam se da neko od Vas ima rješenje.

Naime, kupio sam pogon kose za Mutu i tek kasnije vidio da nedostaje spojnica. Gdje god sam pitao, ljudi samo kolutaju očima, možda neko od Vas to ima ili zna gdje se to može nabaviti.

Idealno bi bilo da se to da nabaviti u BiH.

http://imageshack.us/photo/my-images/685/spojnica.png/

Posljednje uređivanje:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Sa ACME motorima neznam kako je a moj je potrošio dva DMB motora i isti su problemi bili kod jednog i drugog....
šta je bio problem,i kako to izbjeć??nakon "porodjajnih muka"i početnih potezanja,uspija sam dovest mutu da pali skoro iz prve,razradila se valjda..sad 2-3 puta i upali..moram povuć ćok..i čim upali pomalo ga vraćat jer se nakon par taktova odma guši..vidit ćemo na zimu kako će palit,na +15 i više ka mina..zasad sam zadovoljan..imam 2200m2,većinom frežem po 1000..prije sam po 300m2..sad ni 1000 nije problem kad je zemlja u po godine 3-4 puta prefrezana..
sad mi je problem šta mi je puka jedan nož sa frezom..ja čoban,nisam dobro gleda,ostale mi freze kad sam ga ugonija u poljsku kućicu..bila betonska skala,i eto sranja..al eto zavarit ćemo..
..kad probušim bravu i promijenim cilindar..posljedicu nasreću neuspješne provale..a lopovi u mom gradu kradu od stupova za struju do kaleža u crkvama..sve metu pred sobom..srića pa sam vrata dobro blindira,a kroz zid im se nije dalo štemat..:evil:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
šta je bio problem,i kako to izbjeć??nakon "porodjajnih muka"i početnih potezanja,uspija sam dovest mutu da pali skoro iz prve,razradila se valjda..sad 2-3 puta i upali..moram povuć ćok..i čim upali pomalo ga vraćat jer se nakon par taktova odma guši..vidit ćemo na zimu kako će palit,na +15 i više ka mina..zasad sam zadovoljan..imam 2200m2,većinom frežem po 1000..prije sam po 300m2..sad ni 1000 nije problem kad je zemlja u po godine 3-4 puta prefrezana..
sad mi je problem šta mi je puka jedan nož sa frezom..ja čoban,nisam dobro gleda,ostale mi freze kad sam ga ugonija u poljsku kućicu..bila betonska skala,i eto sranja..al eto zavarit ćemo..
..kad probušim bravu i promijenim cilindar..posljedicu nasreću neuspješne provale..a lopovi u mom gradu kradu od stupova za struju do kaleža u crkvama..sve metu pred sobom..srića pa sam vrata dobro blindira,a kroz zid im se nije dalo štemat..:evil:
Najveći problem? PREGRIJAVANJE....
Nakon svakog imalo ozbiljnjieg posla motor toliko što se ne istopi....tako da ga ne treba forsirati jer dolazi do oštećenja ventila,samih vodilica istih i zabijanja sjedišta ventila u glavu....

Što se tiče paljenja po zimi,kod mene je to bio mission impossible jer ga nijednu zimu nisam uspio upaliti na temp ispod nule(malo ozbiljniji minusi) uz sve moguće trikove

mariop

Član
Tu od
14 Kol 2011
Poruka
124
Rekao sam već, kod mene je unazad 10 g. cijelo selo prešlo na dizele i nikakvih problema više a i manja potrošnja je očita ;)

Golum

Novi član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
28
Zato sam i ja dao preporuku za dizel

Mene si ubijedio. Kupio sam MTK Muta Kosor, sa DMB benzinskim motorom, da se ja ne bi pretjerano ponosio sa tim motorom, usvajam direkt tvoju preporuku za dizel.:prayer:

Hajde sad, budi dobar pa daj prijedlog, koji i kakav dizel, a pogotovu koji je poprečni presjek osovine.

A ovo još nisam pronašao pa dajte, molim Vas, ne stidite se, pomozite

http://imageshack.us/photo/my-images/685/spojnica.png/

Golum

Novi član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
28
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/motor-motokultivator-d-oglas-4079406

Što se tiče promjera osovine iskreno ne sjećam se,davno je bilo kad sam ga mjenjao....ali motor se jako lako skine,pa provjeriš i po tome kupiš drugi.....

Hvala, veoma dobar prijedlog, ja sam mislio Kohler 440 ali tu je to negdje, osim ako ovdje ne naletim na neku polovnu (mnogo jeftinije a opet dobro) varijantu ;) Presjek osovine je čini se koliko sam ulovio 25mm, valjda će se naći koja dobričina koja to sigurno zna, naime, ja moram prvo kupiti pa tek onda doći do te čarobne mašinice i onda mijenjati. Šta ćeš prijatelju, takve okolnosti. Naravno, svaki savjet je vazda dobrodošao, gledaću da se nekako revanširam ako dobijem priliku.

Uglavnom oko Mute me interesuje sve što ljudi znaju. Ovaj forum mi je zlatna koka i tu pokušavam da ukradem što više znanja.

Ih, kad se ja rastorokam, oprosti

Neki dobri ljudi su mi poslali priručnike od Mute Maestral, Kosor i Univerzal, ako nekome treba da to objesimo negdje za upotrebu, samo dok ja to skontam kako i gdje.

U zdravlje

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Ma imao sam i ja te sve priručnike ali sam ih dao čovjeku koji je kupio mutu, a trebao sam ih skenirati pa zalijepiti ovdje....

Samo ti pitaj slobodno sve što te zanima u vezi ovog čuda,što znam ću pomoći,jer sam se ja nešto navukao špage na njemu hhhhh

Još jedan savjet za sve one koji imaju benzinski motor....stavljajte u njega benzin čim jače oktanske vrijednosti jer će bolje raditi.
Jedan mi je stari majstor isto rekao da je za te motore puno bolji bio stari olovni benzin, te sam ja dok se proizvodio onaj INA vig aditiv stavljao u benzin i puno je bolje radio.....

Golum

Novi član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
28
muhaničar car si ove hevte:prayer:

evo kod mene na jugu Švedske snijeg zavalio na Advente dječurlija vesela, vatromet, milina jedna gledati, ali ne zadugo, -5 je...

uglavnom nakon bjesomučne potrage za pogonom i kosom za mutu kosor našao sam neke varijante (ponude su išle od 500 eura u mariboru, do 100eura za neku letvu bez ičega u doboju)
izgleda da sam napravio dogovor sa čovjekom u okolici Varaždina, normalan čovjek, normalna cijena, ostaje još da to nekako pošaljemo u Bosnu

ako neko ima razuman prijedlog na liniji Varaždin - Sarajevo, bilo bi - bogac.

stvarno mislim nekada, da mi balkanci nismo takvi petljanci, lažovi, prevaranti, ne bi bilo ni u pola zanimljivo, nedavno mi je dhl tražio 320 eura za banana paket 20kg od Zagreba do Sarajeva:rolleyess:

za dizel motor 10ks sam pitao po tvojoj preporuci, vele mi, cca 600 eura za Kipor, ok, vidjećemo to još

u stvari, je li normalno staviti taj 10ks dizel na Mutu Kosor/Maestral?
a onda mi je još neko usput potavio novi problem:
pogon kose, njihajući ili onaj sa kockom, kako se već zove, ..bem li ga,

a pitanja će garant biti još cijelo more, dok ja u ovu moju bosansku ne utuvim svaku caku oko te magije, a bosanska ko bosanska, šta ćeš:idea:

pozdrav forumašima

Najnoviji postovi

Na vrh