Garfild 58
Član
- Tu od
- 31 Srp 2011
- Poruka
- 52
Taj dio se nadogradi samo radi pogona kardana prikolice???
Da li su to neke posebne tipe Mute ili je moguće to nadograditi, lijepo bi bilo ako bi to neko ko zna objasnio.
O čemu se radi nije nam jasno
Da li su to neke posebne tipe Mute ili je moguće to nadograditi, lijepo bi bilo ako bi to neko ko zna objasnio.
Veli gospon ZJ, citiram:
Ovak:
Za pogon prikolice dodaje se još jedan kardan, s gornje strane getribe.
Za ugradnju pogona potrebno je slijedeće:
- novi puž sa zupčanikom
- novi poklopac getribe s izvodom kardana
- novi nosač ručki
- koliko se sjećam, i nova poluga špere
Koliko se sjećam, pogon prikolice se neda isključiti, tj. sinkronizirani izvod se stalno vrti. Za isključivanje pogona mora biti ili vanjska spojka ili vađenje kardana između MTK i prikolice (nisam videl kak je izvedena prikolica).
Na MTK, koji je imal pogonsku prikolicu, pužno kolo je bilo poderano do temelja. Pretpostavljam da je uzrok bila upravo pogonska prikolica, tak da nebi preporučal igranje s tim. Uostalom, Muta Maestral/Kosor sa svojih 7...10ks su mali i lagani MTK, i ne vidim baš svrhu pogonske prikolice na istima.
Labinprogres SS ima tanjurasti zupčanik na diferencijalu umjesto pužnog kola...a to govori puno toga.
Ako se naruči novi MTK s izvodom za pogon prikolice, onda je jednostavno.
No, za naknadnu ugradnju potrebno je rastaviti getribu MTK "do šarafa". Upravo ju sam takvu i videl, rastepenu do šarafa, radi zamjene pužnog kola.
Drago mi je zbog tog.muhaničar, hvala, sad mi je mnogo jasnije
Lijep pozdrav forumaši. Molim vas dal netko zna gdje bi kupio il dao napravit proširivače kotača za muta gorenje kultivator
pozdrav!
kupio sam novi mtk,mutu specijal,motor je la300,ali u odličnom stanju.
problem je u tome što jedna brzina(za frezanje)nije uzubljena te kada je uspijem pogoditi izbaci iz nje:icon_axe:.najviše mi je potrebna za frezanje te pomalo i za prijevoz.nisam je ni puno platio,samo 2600kn sa frezom.sad bi prije kupio maestralku jer susjed ju ima već 20 godina i nije imao nikakvih kvarova.stavit ću slike kad sve ovo malo bolje shvatim ovo na forumu.svaki savjet je dobrodošao.
jel ti sam verujes u to sto ti rekao. nelogicno mi je da neko otvori menjac i izbaci tu brzinu.jednostavno neubacujes u nju i reseno.friziras kojom ti odgovara. tu je on nesto da nekazem skrsio pa sad ti prica price. ili nije uklopljeno dobrotip od kojega sam ju kupio kaže da mu je bila prespora za frezanje pa postoji mogućnost da je on izbacio tu brzinu iz mjenjača :icon_pidu:
vidi se da je čovjek od koga sam je kupio "picajzla" pa me ne bi čudilo da ju je izbacio sam jer je htio možda još jedan ler jer mi je bilo čudno da za 3 brzine imaju 2 lera.