Nije to u ulju potopljeno. Zamasti se malo od gibanja ručice. Mislim da je najveći problem što se bolcn od trenja raširi i onda se ne može izbit.
Čini mi se da na taj ležaj i bolcn, ne dolazi ulje, nit su ti dijelovi potopljeni u ulje !nerd):
I vidi se na slici da je zatvoreni ležaj, i da je to prilično suho ! Pitanje je da li je ta slika ista kao što je opisano ? Ako netko vidi da tu kaplje ulje, onda ja neznam ?
Ništa dečki što se elektronike tiče,napravio sam kako ste napisali i uopće nema iskre!
A sa starim platinama ima iskru,mokra je svijećica,al neće upaliti!
Ima li struje uopće s elektronikom. Ako držiš kabel od svjećice blizu mase kad povučeš konop ili starter trebalo bi baciti iskru. Ili primi rukom žice od kabela i drži rukom masu. Trebala bi te stresti struja kad magnet na zamašnjaku prođe preko bobine kad se povuče konopac. Vidi jesu li magneti na bobini možda previše udaljeni od magneta na zamašnjaku. Treba biti minimalno a da ne struže. Mislim da ovo mora biti do elektronike jer je prije davalo iskru s istom bobinom, kabelom, lulom i svjećicom ali platinama a sad ne. Imam ja sličan problem isto sam uzeo elektronik od Česija i radilo je jedno vrijeme i onda je prestalo davat iskru. Onda sam kupio i bobinu od Česija i to je radilo lijepo jedno vrijeme pa je prestalo. Onda sam vratio stari elektronik Rudi Čajavec i staru bobinu pa je proradilo. Sad pali (ne svaki put) sa starom kombinacijom. Kod mene struje ima ali očito nije dovoljno jaka da baci pravu iskru bez obzira na svjećicu. Mijenjao sam sve. Novi kabel, nova bobina, nova svjećica, novi elektronik i sve kombinacije istih komponenata i opet zeza. Prodao sam nakon toga Česijev elektronik i čovjeku kojem sam prodao radi bez problema. Sad ti reci što je problem.