Mogao sam, ali počeo sam pisati nakon što ju nisam uspio dobiti da radi, a da je radila taj dan 3 sata pa se nisam osvrtao na početak. Diznu nisam dirao jer kako sam napisao puhnem kroz nju ili povucem (naravno dok nema goriva) i nije blokirana, probao i na kompresoru i cuje se fino kako vuce zrak, dao sam mu i vrlo malo goriva u časicu i posaugao je kompresor bez problema (iako mu to nije zdravo, bio je na dugoj cjevcici pa nije doslo do njega). Da je blokirana ili prigušena glavna ne bi curilo na polugici čoka, ili možda i bi, ako ne rasprši u maglicu gorivo i onda ne može povući kapljice, pa ide niz kanal i izlazi na polugici čoka .
Ali opet kako je radio 3 sata jučer ako je glavna dizna zacepljena, a svjecica crna od bogate smjese.
Plovak uvijek prvo provjerim, i kada sam čistio provjerio sam da dihta (nede zrak kada se plovak podigne). Tamo gdje ide lulica goriva uvijek ima goriva. Nisam obraćao pažnju na to, ali skinuti ću čašicu dok maknem dovod goriva i ispraznim iz tog dijela gdje se spaja dovod goriva, da vidim točno koliko goriva ima u čašici kod skidanja...
Ako upali upali u 3-5 puta. Jedno vrijeme kod podešavanje je palio bez čoka na prvu. Pa se ugasi kada mu dam gasa. Opet potegne opet upali od prve. Kako sam štelao, u jednom trenutku je prestao paliti na prvu, pa onda čisti svječicu (crna ili mokra) i opet kresne na prvu..Na kraju primi odradi sekundu dvije i ugasi se. Tu sam stao.
Sječam se da sam jedan ventil uopće nije imao lufta, mislim usisni, dok je ispušni imao jako jako malo lufta, a taj sam i mijenjao. Zazore sam podesio po manual-u, morao sam brusiti vrh ventila.
Da je tu problem prije dvije godine ne bi mogao upaliti motor nakon odrađenih poslova.