• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,981
To baš i ne bi igralo jer da stavi tu šuštu ona bi uvijek imala intenciju gurati ovu polugu u položaj gašenja a onda na ručici bi bilo teško kontrolirati zategnutost sajle? Ova poluga za gašenja treba biti slobodna i predviđena je za gašenje i to ručno direkt na nju. Da bi se moglo složiti da se tu polugu aktivira za gašenje onda bi ovaj (postojeći ) vijak za montažu potezajuće sajle biti na drugoj strani tj desno dole. Blesavo složeno ali tako je kako je i da je dole to bi bilo nekako nakaradno i nezgrapno. Na taj postojeći priključak sa sajlu jedino da se ugradi neka gurajuća sajla tj jednožičana čelična npr. kao kod nekih Briggsovih motora sa posebnoj ručki na upravljaču i dole preraditi da se fiksira bužir. E u toj situaciji se postavlja slijedeće pitanje da li bi takva sajla imala dosta snage da gurne tu polugu dovoljno u poziciju gašenja? :rolleyes:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,082
Dečki ja sam ostal bez opcija za popravak svoje Mute...ima netko u krugu 50ak km od mene da bi popravljal to? ili ide u prodaju takva kakva je...nznm više kaj da radim...
dobil sam preporuku za jednog majstora ali mi je rekel da ne slaže više jer nema dijelova...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,082
Vjerojatno getriba, da...jer su 3x mijenjane lamele i svaki put ista stvar..zadnji majstor mi poceo bulaznit o motoru i slaboj kompresiji, a ja kad stavim frezu u zemlju on ani makac a motor radi, ne ugasi se...i prima gas...a lamele smrde jer proklizavaju...znaci da vjerojatno nesto getriba...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,082
A kaj onda na kuplungu? Lamele nove, korpa fino poravnana kod tokara, glatka jednako lovi...to su lamele u ulju...nznm onda vise di je problem..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,761
Ili premala sila (pritisak federa) ili nedovoljni hod ili preveliki aksijalni luft na motoru (obzirom na toj getribi feder uvijek gura radilicu prema zamašnjaku).

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,082
I ja sumnjam na feder..htel sam novi feder ali nema original vise za kupiti, pa su mi rekli napraviti ga al nznm koji dimenzije fedra..koja jacina...imam majstora koji mi more napraviti bilo kaj od fedra samo nek mu velim parametre...a ja ih nemam...
Imam i katalog...

1000032038.png

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,822
E da sam znao da treba dimenzije federa, moj je bio skoro mjesec dana raskopan i mogao sam ga posuditi da se napravi prema njemu. Pa ak ništa pa podložiti starog za probu.

Najnoviji postovi

Na vrh