Dobri moji!
Dešava se to meni počesto. U jednim odbačenim makazama za papir vidio sam neki pontencijal i donesem to u moju garažu. Malo, pomalo, makaze se preobraziše u vadilicu za krompir. Nije to još sve gotovo ali uz pomoć nekoliko stega provjerio sam da li će to da funkcioniše kako bi trebalo i prilično sam zadovoljan. No, uvijek ima neko ali, inače se ne bi javljali ovdje.
Moj problem je da sam daleko od moje Mute i ne mogu da premjerim ono što me zanima, te molim da to neko od vas uradi za mene, jer sam stao sa daljnjim konstruisanjem.
Dakle, moram znati, na kojoj je visini karadan od zemlje kada motokultivator stoji vodoravno?
-------
u mene zemlja sipka..ja krumpire vadim plugom..naša sam nekakav valjda od agrije,zavarija cjev od pluga,na komad od 200mm cijevi koja ulazi u onaj priključak za freze..probušio na cijevi 20mm rupu(ili 18,nesićan se više),da osigurač ulazi u rupu..sad uštekam plug tamo di i freze štekam,i zakačim ga onim osiguračem..
kad vadim krumpire idem 10-15 cm od stabljika i plug izvrne i stabljike i krumpire van..pokupim kumpire i prodjem još jedan djir,ako je koji osta zaprpan u zemlju..najveći posa mi je bija skupit krumpir u vrićice,a krumpir je bija manje oštećen nego kad se vadi motikom,zbog sporosti kojom plug izgura krumpire..super zadovoljan,bar za sada..
--------------
Kolika je razlika od kraja točkova do preklopa na kardan? (to moram znati da bi odredio početak pluga)?
Srdačni pozdravi!!!