• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Nama se razbija o glavu politika amerike i eu manijaka. Naše obitelji pate i patit će još jače. Zbog čijih interesa mi svi moramo ispaštat? Dokle će narodi eu trpit teror vlastitih političara. Riskiraju naše živote da bi naštetili Rusima.

Radim, časnik sam elektrotehnike na brodu, trenutno smo u doku. Crko nam elektromotor od thrustera a 3,5t težak. Jbg moraš onda u dok za izvadit ga vani.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Poslovno si, lijepo.

Malo me brine kako ljudi slabo razmišljaju što je to država i kako se ona financira, da bi imala i mogla dati.
NITKO ne bi dao porez, ili slično, ali bi rado primio bilo što i sve.

Imam susjeda, malo smo u tvornici radili skupa, on je bio bravar. Bilo mu je "teško" i otišao je u SLO. Tamo se naradio do penzije i došao je onda doma, u HR. Prvo što me pitao je bilo zašto nismo izradili pješačku stazu, s obje strane ulice, nego sano s jedne (da on može sigurno u krčmu). Pitao sam ga kao iz topa, koliko si doprinosa ovdje uplatio, zašto ne registriraš auto ovdje kao ja, da bi postavljao ovakva pitanja. Više gotovo me i ne vidi. On bi samo primao, dobivao i uživao. Ja se pitam: tko treba da mu to osigura, ja i moji susjedi?

Gorivo još uvijek nije ljuto niti skupo u HR. U automobilima se vozikamo bez veze, vozi se skoro uvijek jedan, koji non stop telefonira na mobitel od nekoliko 1000 kuna. Putnički nam vlakovi voze prazni, lokalni autobusi kruže prazni. Kakvu mi to maglu prodajemo i kome?
Plačemo oko plave nafte, a dok naplatimo nekome uslugu ne smanjimo cijenu jer smo napravili s plavom - stimuliranom naftom.
Znam puno loših takvih pojedinaca, spomenuo budem još samo jednog. Primi 600.000 kuna, šeta okolo kao grof monte kristo, pravi se važan, a razjebo je sve oko sebe, uništena mu obitelj, a on bogataš. Čega? Jeftine nafte, velikih poticaja, prevarenih malih ljudi susjeda? Čega je on veličina?
Nemojmo samo pljuvati po Državi u kojoj nam je pupak rezan/vezan. (Skandinavska uzrečica.)
Nemojmo samo uzimati i očekivati, uzmimo si ogledalo i pitajmo se, što smo ovoj mami dali...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Znam tko nas handri,sve mi je jasno,samo bolit će me "uvo" kad si ovi koji nas handre budu platili gorivo od svoje teško zarađene plaće,koji ne odgovaraju za propuste koje naprave i koji kad budu u istim "gov*ima" kao i mi,pa kad netko ne izvrši ono što obeća itd.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Imam ovakvu iz Kauflanda jedno 2-3 godine i radi za pet. Karnistar od 25 lit za manje od minute pretočim kad dela na aku bušilicu. Ak metnem ovu na struju sa većim okretajima onda je za max pol minute prazan. Crijeva 3/4" idu na nju.

Prilozi

• pumpa_za_pretakanje_tekucine_stolna_fervi_0272-500x500.jpg
    pumpa_za_pretakanje_tekucine_stolna_fervi_0272-500x500.jpg
    14.5 KB · Pregleda: 11

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Meni se sviđa ova zato kaj ju možeš ubaciti u karnister kroz rupu.
Imam negde doma jednu od nekog auta i razmišljal sam da nju preradim za to samo kaj mi se čini da je malo prevelikog promjera, moral bi izmjeriti.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Poslovno si, lijepo.

Malo me brine kako ljudi slabo razmišljaju što je to država i kako se ona financira, da bi imala i mogla dati.
NITKO ne bi dao porez, ili slično, ali bi rado primio bilo što i sve.

Imam susjeda, malo smo u tvornici radili skupa, on je bio bravar. Bilo mu je "teško" i otišao je u SLO. Tamo se naradio do penzije i došao je onda doma, u HR. Prvo što me pitao je bilo zašto nismo izradili pješačku stazu, s obje strane ulice, nego sano s jedne (da on može sigurno u krčmu). Pitao sam ga kao iz topa, koliko si doprinosa ovdje uplatio, zašto ne registriraš auto ovdje kao ja, da bi postavljao ovakva pitanja. Više gotovo me i ne vidi. On bi samo primao, dobivao i uživao. Ja se pitam: tko treba da mu to osigura, ja i moji susjedi?

Gorivo još uvijek nije ljuto niti skupo u HR. U automobilima se vozikamo bez veze, vozi se skoro uvijek jedan, koji non stop telefonira na mobitel od nekoliko 1000 kuna. Putnički nam vlakovi voze prazni, lokalni autobusi kruže prazni. Kakvu mi to maglu prodajemo i kome?
Plačemo oko plave nafte, a dok naplatimo nekome uslugu ne smanjimo cijenu jer smo napravili s plavom - stimuliranom naftom.
Znam puno loših takvih pojedinaca, spomenuo budem još samo jednog. Primi 600.000 kuna, šeta okolo kao grof monte kristo, pravi se važan, a razjebo je sve oko sebe, uništena mu obitelj, a on bogataš. Čega? Jeftine nafte, velikih poticaja, prevarenih malih ljudi susjeda? Čega je on veličina?
Nemojmo samo pljuvati po Državi u kojoj nam je pupak rezan/vezan. (Skandinavska uzrečica.)
Nemojmo samo uzimati i očekivati, uzmimo si ogledalo i pitajmo se, što smo ovoj mami dali...
Da kako da treba pljuvat po državi a pogotovo ovakoj. Nikome od nas nebi bilo žao platiti porez da ide za pametne stvari. Što sve država financira???? Neka te zaboli možeš crknit. Nisu u stanju obnovit ljudima kuće srušene od potresa sa novcem kojeg su drugi dali. Kakva hebena empatija za državu. Jbt ako ne valja neka propadne, stvorit će mo novu. Pa kolko se promjenilo država na ovim prostorima, tko kaže da će ove bit za 5 godina. Niti jedna država nije vrijedna jednog ljuskog života a kamoli patnje. Seljaku nije trebala država, seljak je bio 100% neovisan, pa je toj državi seljak počeo smetati pa ga je uništila.Sa mnom se ne mora nitko složit

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ne vladaju politicari u BiH, vladaju stranci a oni samo poslusno izvršavaju njihova naređenja. Smiješno je da jedan čovjek koji nema odgovornosti donosi zakon i nameče ga protiv volje narodima.
Mnoge zemlje EU su marionete i moraju da rade onako kako od njih traže.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Ako kod vas nevalja HR ,sta bi tek onda rekli za Bosnu i politicko-nacionalna prepiranja gdje oni na racun toga vladaju i bogate se.
Ali nam je drugačije.... Političkom prostitucijom i uz pomoć Pupija drže vlast. Njima vlast znači hrana, moć,novac. Vidimo svaki dan nova afera,novi hdzovac. Nije se niti jedan učlanio zbog naroda nego zbog sebe i kako će krasti a ne pošteno zaraditi. Isto ti dođe

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Nema plavog da natočim još 😭😭😭😭

Očito ću po skupoj tarifi točiti... Jel sigurno će ga u utorak biti na svakoj benzinskoj 😂😅

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Nema plavog da natočim još 😭😭😭😭

Očito ću po skupoj tarifi točiti... Jel sigurno će ga u utorak biti na svakoj benzinskoj 😂😅
Šta se sekiraš, eu će ti uskoro omogućiti električni traktor a punit ćeš ga na punionicu pred kućom ili će ti čak bit na njivi. Iduće ljeto će se krumpiri vaditi motikom sve mi se čini.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ako kod vas nevalja HR ,sta bi tek onda rekli za Bosnu i politicko-nacionalna prepiranja gdje oni na racun toga vladaju i bogate se.
Bas neki dan sa kolegom pricam i kazem mu da mozmo mozd zafalt bogu kak je tek sranje u bosni. Neznas ko pije ko placa. Nas sam 1 garnitura pljacka i unistava,bosance 3

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Treba reći ono što nije uredno pa kako bude. Goriva ima samo nemogu se složiti koliko da dignu cenu.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Šefica Petrola je pokazala tko je gazda u državi. Anemija je manji od makova zrna a državom vladaju strane kompanije a zato se zatvorila rafinerija u Sisku i zaustavila ona u Rijeci.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Isto kao i kod nas, ako ne i malo skuplje. Bio kolega neki dan u bosni.

No kako provjeriti stanje plavog s novom karticom?

Traži onaj broj s 13 znamenki, a na novoj pod brojem 5. Nema 13 znamenki i automat kaže grešku.

Najnoviji postovi

Na vrh