Poslovno si, lijepo.
Malo me brine kako ljudi slabo razmišljaju što je to država i kako se ona financira, da bi imala i mogla dati.
NITKO ne bi dao porez, ili slično, ali bi rado primio bilo što i sve.
Imam susjeda, malo smo u tvornici radili skupa, on je bio bravar. Bilo mu je "teško" i otišao je u SLO. Tamo se naradio do penzije i došao je onda doma, u HR. Prvo što me pitao je bilo zašto nismo izradili pješačku stazu, s obje strane ulice, nego sano s jedne (da on može sigurno u krčmu). Pitao sam ga kao iz topa, koliko si doprinosa ovdje uplatio, zašto ne registriraš auto ovdje kao ja, da bi postavljao ovakva pitanja. Više gotovo me i ne vidi. On bi samo primao, dobivao i uživao. Ja se pitam: tko treba da mu to osigura, ja i moji susjedi?
Gorivo još uvijek nije ljuto niti skupo u HR. U automobilima se vozikamo bez veze, vozi se skoro uvijek jedan, koji non stop telefonira na mobitel od nekoliko 1000 kuna. Putnički nam vlakovi voze prazni, lokalni autobusi kruže prazni. Kakvu mi to maglu prodajemo i kome?
Plačemo oko plave nafte, a dok naplatimo nekome uslugu ne smanjimo cijenu jer smo napravili s plavom - stimuliranom naftom.
Znam puno loših takvih pojedinaca, spomenuo budem još samo jednog. Primi 600.000 kuna, šeta okolo kao grof monte kristo, pravi se važan, a razjebo je sve oko sebe, uništena mu obitelj, a on bogataš. Čega? Jeftine nafte, velikih poticaja, prevarenih malih ljudi susjeda? Čega je on veličina?
Nemojmo samo pljuvati po Državi u kojoj nam je pupak rezan/vezan. (Skandinavska uzrečica.)
Nemojmo samo uzimati i očekivati, uzmimo si ogledalo i pitajmo se, što smo ovoj mami dali...