Drug plus, ja nikada nisam podcjenio sekundarne i tercijarne grane, dapače, plug nisam napravio ja, niti konstruirao traktor nego netko iz gore navedenih zanimanja.
Nadalje, ne znam što svi skačete kada se spomene da netko od svoga rada može živjeti? S dužnim poštovanjem i oproštenjem, ****** vas poticaji! Ne znam kakve bunike tko konzumira, ali kako je već netko spomenuo, da, svi mi plaćamo poreze, prireze PDV i ostalo.
Evo, postavimo to ovako, ti osobno si penzioner, ja plaćam prvi i drugi stup mirovinskog osiguranja, a nikada neću otići u penziju vjerojatno da bi to koristio. Penzionera ima kud i kamo više od poljoprivrednika - treba li se ukinuti plaćanje mirovinskog osiguranja i poticaji pa onda nek' poljoprivrednik proizvede svoj proizvod po realnoj cijeni, nek' ga tercijarac realno naplati, a penzioner realno plati iz svoje imovine?
Zato ajde, ostavite se čorava posla. Po stoti puta, poticaji su tu da svima nama smanje troškove, kako nama proizvodnje, tako vama cijenu hrane, a kada bi se ukinuo poticaj, ti bi za kruh, ulje i mlijeko dao cca. 100kn. Nadalje, 70% "izdašnih" sredstava daje EU, RH sudjeluje sa 30%.
Ako već pitaš kakve ti to proizvode plaćaš jeftinije, ja ću ti odgovoriti sve, jer radio ti ili ne radio i imao ili ne imao svoj kukuruz, a hranio svinje, kukuruz kupuješ po trenutno 230 - 250kn za 100kg, i tvoje svinjče mora biti u startu 2 - 3kn skuplje da se pokriješ. A sada zamisli da nema socijalne mjere za SVE građane, zvane poticaj pa da je kukuruz 4.50 ili 5kn, a ti bi hranio svinju i prodavao, koliko bi tvoja avinja trebala koštati, jer realno, nisi proizveo sirovinu za hranjenje, nego si morao kupovati, a gdje su još voda, struja, koncentrat, rad?!
Isto vrijedi za kruh, ulje, šećer, šta god.
Zašto niste tako glasni na forumu ili emailu OPECa ili neke druge naftaške firme, i to je primarna djelatnost, i vidi kurca, naftu ne možeš jesti, ali koga briga, bitno je srati po onome tko proizvodi hranu, a ostali koji nas sve skupa pljačkaju, jbg, šta je tu je. Daj se svi više skinite s kurca jedni drugima jer ovo su već teške bljuvotine šta pišete, najveći problem su vam poticaji i poljoprivrednici, pa evo ja vas sve skupa pozivam, ostavite mi podatke i IBAN pa da podijelim poticaj sada kada stigne, jer svejedno je to vaš novac, ne moj.
Evo još jedan primjer ako Kupy kupi 200L aspena za 6000kn i napravi s tim 200m3 drva, koliko kod njega treba koštati metar drva da se pokrije, sigurno nije 500kn, a ulog mu je Aspen, sad zamisli ulog Eurodizel po trenutnoj cijeni, bez subvencije proizvodnje, socijalne mjere za SVE građane RH, jer još nisam čuo da si je netko nabio pištolj na pumpi u dupe i natankao 10L da preživi dan. Bez općenito subvencije ikome da sjeme, gnojivo i i sve ostalo bude "jeftinije" koliko treba koštati kilogram pšenice? Koliko kruh? Evo povećanje cijena u trgovinama nije toliko inflacija, već povećanje troškova proizvodnje u kombinaciji s inflacijom.
I ne, to nisu prijetnje što sam gore napisao, to što se ti uvijek osjećaš prozvano i smatraš da je tvoj dinar na forumu vrijedniji od tuđeg je tvoja stvar i tvoje pravo, a moje pravo da ga uvažim ili ne uvažim.
Ti dođi kod mene i ja ću ti dati i jaje i meseko, mlijeko i šta god hoćeš, jer nisam cigan (bez uvrede romima) neću uživati u plodovima svoga rada sam, uživat ću i podijeliti s bilo kim u teškim vremenima, jer imam osnovne ljudske kvalitete, ali ja sam nahraniti 100.000 građana ne mogu, a ako me natjeraš da naplatim svoj proizvod kako treba, neće se nitko najesti, niti ja niti bilo tko drugi. Kopanje po kontejnerima je na žalost naša realnost, odi u bilo koji grad, sjedi u centar i popij kavu, vidjet ćeš barem 5 ljudi koji pogledavaju u kante/kontejner u potrazi za bocama.
Dali je to moj cilj? Ne, samo sam rekao da će biti teško takvima i općenito građanstvu opstati ako dođe do velikih promjena.
Ako je to vaš cilj, da svi skupa napravimo još xy takvih građana ukidanjem svih potpora, onda sam i ja za, pa nek' ide život.
A sad lagani over and out i ignor, jer koristim moje pravo da dalje ne sudjelujem u raspravi koja po tko zna koji puta ide u istom smjeru, da smo mi svi skupa vucibatine i najgori ološ u državi. DAJ BOŽE da se ukinu poticaji svima, pa da vidimo kako mečka pleše.
Peace ✌🏻