• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Re: Imt 558

kaj ti vredi grijač za ulje kad ti se zmrzne voda u gorivu...:(happy):

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767

Da, jer je teško pred zimu isprazniti gorivo i filtre goriva zamijeniti ili samo isprazniti i očistiti (oni koji imaju tu mogućnost).
Znači eliminirati vodu iz sistema i onda neće zalediti!

Ta jebena lijenost.:icon_oak:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743

...a tu je i parafin...ili kad se plavi odvoji na mlijeko i bistri dio...ajd to očisti prije zime...:(wait):

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967

Jok vidiš ja točim petrolov plavi i nema problema više s parafinom .
S inom je bilo svega znao je led plutat po rezervaru.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Jok vidiš ja točim petrolov plavi i nema problema više s parafinom .
S inom je bilo svega znao je led plutat po rezervaru.
A gdje u Karlovcu ima na petrolu plave nafte?

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

To je Euro petrol, nema veze sa Petrolom. Svima njima je isti dobavljač, Ina-Mol. Stvar je samo u tome kolko će tko stavit aditiva u gorivo.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967

To je Euro petrol, nema veze sa Petrolom. Svima njima je isti dobavljač, Ina-Mol. Stvar je samo u tome kolko će tko stavit aditiva u gorivo.

Jok a zaboravljaš i koliko će ukrast i vode staviti .
Što na ini dobro znam uvjek njihovi prodaju naftu ovu onu.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Da, na drugim pumpama sve same poštenjačine[emoji23]

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967

Ja znam osobno desetak njih s ine što prodaju i kako to ide.
Što nam je država sva u lopovluku što možeš.
To su sve veze visoko .
A eto a nije ni tema da ne kvarimo.
Uglavnom petrol ima bolju naftu provjereno točio jednu i drugu .

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743

...je...je...provjereno...isto sranje, samo drugo pakovanje...svi se razdvoje i parafin pliva na provršini...provjereno!!!

to rusi spašavaju tak da se metne žaruljica u rezervar...a i 20 % benzina nije na odmet...:eek::

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111

Kad cujem ove price o INA "lošem" gorivu dobijem ospice, uglavnom te price šire oni koji nemaju pojma. Kao prvo i osnovno na pumpi NE MOŽEŠ natociti vodu i to iz više razloga, takve price šire oni koji nemaju pojma o cemu pricaju. Kao drugo voda u gorivo dolazi drugim putem, a ne natace se na benzinskim pumpama. Ista stvar je bila dok je još Cermak držao Tifon pa su neki radije placali gorivo 10 lipa skuplje jer je kvalitetnije od INE, a isto gorivo s istog mjesta dolazi...

Kaj se tice smrzavanja nafte, to je ISKLJUCIVO NEMARNOST vlasnika koji ne mijenjaju filtere redovito, ne ciste taložne cašice, kupuju gorivo i prevoze u raznoj prljavoj i svakakvoj ambalaži, kupuju gorivo na crno od pitaj boga koga, kako skladištenog i u cemu držano...

Moja vozila(što teretna, što osobna) rade godišnje od 70 - 80 do 120 tisuca kilometara(kako kad), NIKAD ali baš NIKAD se niti na jednom kombiju, kamionu, autu ili traktoru nije smrzlo gorivo ali NIKAD. Napominjem da gorivo tocim ISKLJUCIVO na INA benzinskim pumpama osim u slucaju ako se dogodi da se mora tankati a ine nema u blizini..

Mijenjajte filtere, cistite taložne cašice i nemojte tociti kojekakve mrmolje iz kojekakvih karnistera, kanti, bacvi i ne znam cega pa vam nebu INA kriva za loše gorivo

Btw, ove gorine na Ivecu je filter goriva promijenjen nakon 100 000 kilometara jer nam je nekak promaknulo kod servisiranja prije i zamislite cudo vozil je tak, a samo inu pije

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869

Nerado priznajem ali ovaj put se slažem sa malim. Dok sam točio na INI plavi dizel onaj feder u prozirnoj čašici je svako malo hrđao. Od kada točim na petrolu zaboravio sam kad sam zadnji put to čistio. U stvari ovo ljeto sam natočio na ini pa sam nakon par dana opet skidao čašicu ali najvjerojatnije neznam šta pričam. Šta se mene tiče nek toči tko gdje hoče. :(whew):

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743

...šogi mi je radio nešto u rafineriji u Rijeci...na istoj pipi se toče i ina i tifon i petrol...zato ne filozofirajte puno...:eek::

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967

Da nema hrđe filtere nafte ne mjenjam više sad ce i 2 godine durat.
Nema hrđe u čašici.
Jedno je što oni govore , tifon je broj 1 po kvaliteti tako da .
Vidi se razlika kad na tifonu natočimo više km radi.
A i krađa je problem kod nas se svašta radi.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Filter nafte nisam nikad mijenjao zbog hrđe, uvijek zbog smeća.
Ovo šta je @darijus napisao potpisujem, ista je pipa za sve.
Ovo da sa gorivom koje je točeno na Tifonu napravi više km više ne stoji. Nekad je tako bilo dok je Tifon nabavljao goriva od drugih dobavljača, danas više ne.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967

Meni je tako odemo na auto put i natočimo poništimo km i rezultat se vidi.
Na ini ne točimo radi svega što smo prozivili , voda i ostalo .
Nije ni bitno ali imao sam gadne probleme s plavim , na petrolu je to druga priča.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Ja sam prošlu zimu uzeo baš na tom europetrolu plavi i nikad lošije gorivo nisam imao.
Napravio se parafin čim je temperatura pala ispod nule.
Na Tifonu točim plin u auto i od točenja do točenja su velike oscilacije u pređenoj kilometraži.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111

Sve je kak naletiš, ali kaj buš kad doktori sve znaju, fla bogu, zato i jesmo tu di jesmo..

Na vrh