• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Za ložu imam aluminijski spremnik, okrugli, 360 litara. Na cijev sa dna je spojen komplet cijev sa benzinske.
Kad trebam tankirati na spremnik spojim zrak iz kompresora.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Bilo bi lijepo da napišeš informaciju koja ti je poznata, ;) :love: osim ako želiš pozitivno djelovati na nas i prisiliti nas da se, u ove blagdanske dane, preveč ne ulijenimo.
Na prikolici smiješ voziti: klase 3,čitaj dizela 1000 litara,klase 2,benzina tri puta manje. V gepeku 60 litara u karnisterima za gorivo.
Ovo kaj zoran89 spominje je stvar carine. Za kontrolu prijevoza su plavi organi

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Na prikolici smiješ voziti: klase 3,čitaj dizela 1000 litara,klase 2,benzina tri puta manje. V gepeku 60 litara u karnisterima za gorivo.
Ovo kaj zoran89 spominje je stvar carine. Za kontrolu prijevoza su plavi organi
Hvala. :ppozdrav:
Naglasak je naravno na kanistre za gorivo, a vozimo obično u onima za ulje.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Pitanje jedno. Pričaju da bi možda moglo od utorka gorivo opet gore.

Sad imam dva pitanja. Od kad je dostupna nova količina plavog?

Drugo pitanje. Pošto ću u 4. Mjesecu zatvoriti obrt i otvoriti opg. Znači neću više imati plavi na kartici obrta. Jel netko zna kad će dodjeliti plavi na novu karticu?

Hvala

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da gorivo ide gore od utorka.
Obično kroz 10-tak dana sjedne nova količina plavca, barem je tako bilo do sada.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Znači moram prihvatiti 22 lipe skuplji plavi jer količina nije sjela 😂...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nazovi na onaj broj za provjeru količine goriva sutra pa vidi, možda imaš sreće pa sjedne odmah.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Išao pogledati čisto preventivno danas.
I uz mali pretfilter opet se ta nekakva sluzava tvar nakuplja u nosaču filtera

Prilozi

• IMG_20230105_123520.jpg
    IMG_20230105_123520.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20230105_123525.jpg
    IMG_20230105_123525.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 42

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Dizel bakterije.

Naselile su se u sustav goriva.

Uzmi biocid za dizel i tretiraj sustav goriva.

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
Taman ja mislio napisati.

Meni se ovo ljeto pokvario jedan Kanister plavog. Tj. Pojavila se dizel bakterija.

Jedno 10% kanistera se pretvorilo u sluzavu želatinu.

Kad je pretočna pumpa povukla mislio sam da je gotova ali je uspila izbaciti.

Dok sam se ja snašao već je prošlo. Ali hvala bogu imam na ulazu rezervara onu čašicu od mrežice i ona je bila puna sluzave želatine.

Napominjem, to je bilo kod onih skokova cijena. Znači svi kanisteri oprani, očišćeni i osušeni prije točenja plavog. I skladišteni u šupi bez kontakta sa suncem.

I u plavi je do negdje prije išla bio komponente, onda je kod fiksiranja cijene vlada ukinula zakon koji kaže da ina mora miješati bio dizel u određenom omjeru. Znači u teoriji dok je taj zakon izvan snage je pravo vrijeme za skladištenje plavog 🤣
U 11mjesecu kupio kolega kamion.
Ima 400 t km. Kamion sve ok , ljepo radi
Kamion je stajao cca 8 mjeseci.
Bio je vožen na biodizel
Nakon tjedan dana sve moguće na kamionu se pozaštopalo.
Skinuo je rezervare dole da ih opere. Manji od 400 litara je uspio oprati a ovaj veći od 600 ima 2 pregrade i njega je trebao rezati. Unutra je bila želatina a ne nafta.

Najnoviji postovi

Na vrh