• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,437
Sinoć na Ini - nema plavog
Petrol - nema plavog
Baš me zanima hoće čudom od sutra se stvoriti plavi na benzinskoj

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,018
U Sisku neznam kak je bilo danas. Upravo sad na petrolu čekam da počne istakati cisterna pa da možemo točiti u kanistere. Ogromnih 150 litara. Toliko imam praznog. Nisam ni to trebao. Kak je krenulo budem ovog, lanjskog, goriva imao 2 godine.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,050
Ja sam otišel pritočit auto i još 110 litri plavog, ak nebu nekaj neplaniranog se delalo za ovu godinu sam miran. Dok sam tankal došel je jedan bivši radni kolega koji sad vozi cisternu za jednu kompaniju i tak malo razgovor, kaže da bi nam poskupljenje moglo biti najmanji problem.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,922
Ja očekujem da će Amerika i Izrael intervenirati sa svojim zalihama nafte u cilju stabilizacije cijena. Znaju oni da nije pošteno da Evropa plaća ceh zbog rata koji su oni izazvali. Ionako se ameri valjaju u dolarima koje su zaradili na carinama pa je red da to malo podijele i sa ostalima.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
577
Amerikanci se valjaju u vlastitim dugovima. Imaju sreće pa su se zadužili u valuti koju sami proizvode pa im to, kao, i nije neki problem. Što se tiče nafte, obrane i ostaloga krajnje je vrijeme da se EU birokracija počne brinuti o sebi, da počne riješavati svoje probleme umjesto da se brinu o sudbini navodnih 'izbjeglica' koji često vole ljude oko sebe ispikati nožem.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,074
"Kad starci prolupaju", odvode svijet u svojem dometu i oko sebe k vragu... tako nekako.
Trude se povuči što više nepotrebnih žrtava i sudbina "za sobom".
Da mogu nasadili bi si nečije mlade i pametne glave, upumpali frišku tuđu krv i suvereno bi vladali do kraja svemira...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,050
Da plavi. Kod nas jučer pumpe bez euro "ostale"

View attachment 89334
Da plavi. Kod nas jučer pumpe bez euro "ostale"

View attachment 89334
Kaže čovjek da za sad ima,ali ima se i popis pumpi koje prve ostaju bez dobave goriva ako se stvari zakomplicirati,e sad kolko je u tome istine....
AK čim se nešto šuška.....AK ništa drugo nebudu ga dali da ga mogu dodatno poskupiti.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
577
Ako je čovijek vozač cisterne teško mi je vjerovati da on unaprijed zna kome će firma u kojoj on radi dostavljati goriva, a koga će preskočiti..... Više za očekivati je da će on voziti gorivo tamo gdje mu kažu da treba voziti. S obzirom da nitko nema pojma kako će se odigrati ovaj rat i koliko će zaljev biti blokiran teško mi je vjerovati da u upravi kompanija koje se bave distribucijom goriva već sada imaju detaljne planove kako će postupati u budućnosti. Zapravo sada uopće nema nikakve fizičke blokade plovidbe kroz tjesnac, problem je nastao kod osiguranja brodova - osiguravajuća društva nemaju pojma koliko bi naplatili ratno osiguranje, a istovremeno brodovi grčkih brodovlasnika uredno plove (bez osiguranja) jer su trenutne zarade ogromne, vozarine u području su narasle 15x od onoga što je bilo prije mjesec dana. Ovi koji plove kroz tjesnac sada - plove sa isključenim AIS, tako da im je teže ući u trag. Osim toga postoji cijela flota tankera punih nafte koji čekaju svoje kupce jer je potražnja već prije počela padati (radi pada cijena i radi završetka zime na sjevernoj polutci). Iranci vjerovatno čekaju da amerikanci doplove ratnim brodovima u zaljev kako bi ih barem pokušali potopiti a amerikancima se ne da trošiti rakete od par miliona USD na obranu brodova od dronova koji koštaju par desetaka tisuća USD.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,074
A ona rečenica: ništa nas ne smije iznenaditi?

Nije nam prvi put život malo zakomplicirao svakodnevnicu, a niti zadnji put. Imaju goriva toliko na lagerima da ga rado žele prodati, nema straha, samo nek je EUR-a.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,050
Napravili budu oni kak njima paše,i ako njima paše da naprave "umjetnu nestašicu" oni ju budu napravili samo da napumpaju cijene kak je i i koroni bilo sa mnogim stvarima.

korisnik2508

Aktivni član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
150
U Vukovaru imamo vrhunac kretenizma. Na pumpi (INA) možeš točiti gorivo samo u traktor ili neki drugi radni stroj. Od silne borbe za čišći zrak idioti su smislili da se voziš traktorom od 200 kw od gospodarstva do benzinske pumpe i natrag.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,383
Mene su jučer zeznuli, natočio prvo 100 litara benzina u kanistere, a onda skoro 50 litara eurodizela u auto, ali ne običnog nego class, kao nema više običnog pa su prebacili sve na class, pas mater...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,247
Upravo to se meni dogodilo u petak ujutro.
Točim eurodizel na privatnoj pumpi, nije prvi put, blizu mi je, gledam račun eurodizel premium, pogledam na svjetleći pano na ulazu, nema obični eurodizel.
Zahebal sam se, nisam provjerio, dobro iznenađenje.
Nije mi za te novce, ali od sad mi je ta pumpa " preblizu"

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
577
Dok je bila mala razlika u cijeni ja sam često točio taj skuplji eurodiesel, čini mi se da ga auto manje potroši nego ovog jeftinijeg, pa je ispalo podjednako. Ali kada je razlika u cijeni velika - ne isplati se.

Najnoviji postovi

Na vrh