• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,676
Je, je...i bonova i par-nepara i kave i praška za veš...svega je bilo...raj na zemlji...
To je bila luksuzna roba:ROFLMAO:,ali je svaki zaposlen,moga dići kredit za izgradnju kuće,i isplačivati ga sa kamatama..po cijeni kutije cigareta. Danas živimo u raju..a kredite će otplačivati naši unuci.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,380
Je, je...i bonova i par-nepara i kave i praška za veš...svega je bilo...raj na zemlji...
Kak nam je danas krasno i kruh bumo jeli na par -nepar. Jako mi puno znači kaj danas ima svega, ak mi penzija traje ko ženama menga. Dojde , traje 5 dana i dalje se mogu hebat

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,059
Bilo je drugova, susjeda, ljudi, ruku koliko ti srce poželi.... smijeha i veselja.... tega danas nega.... i nikad više nebu, čak ni pri Lijeski kraj lagva.
Nafte bu ili nebu, alternativa postoji. a za gore navedeno nema alternative.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
590
To je bila luksuzna roba:ROFLMAO:,ali je svaki zaposlen,moga dići kredit za izgradnju kuće,i isplačivati ga sa kamatama..po cijeni kutije cigareta. Danas živimo u raju..a kredite će otplačivati naši unuci.
Povoljnih kredita bilo je u jugi šezdesetih i sedamdesetih, osamdesetih je bilo kredita samo uz debelu šapgu - i više ne toliko povoljnih. Sedamdesetih se živjelo bogovski, a osamdesetih je sve to došlo na naplatu. Nešto slično događa se i danas: umjesto da lovu koju povlačimo iz EU koristimo za otvaranje novih radnih mjesta mi to ulažemo u beton i fasade - u boljem slučaju - a u lošijoj varijanti EU lova se pojede i popije odmah. Kako će EU lova prestati curiti u 2026. (još će dolaziti nešto za nedovršene i neisplaćene programe) država će krenuti u zaduživanje jer si ne mogu dozvoliti da se proračun smanji jer je proračun države bitna stavka u BDPu države.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,088
@Axial budi sad malo iskren, koliko si kredita digao i otplatio da sve to precizno znaš?
Koja vrsta je kredita to bila?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,934
Malo sam pogledal u svoju arhivu i evo nekoliko podataka.
  • Javni dug Hrvatske je oko 51,9 milijardi eura (2025–2026).
  • To je otprilike oko 57 % BDP-a.

Ako se podijeli po stanovniku (oko 3,8 mil. ljudi), to je približno:

• 13.000–14.000 € duga po stanovniku.

Bivša država je imala 24 milijuna stanovnika.

Pred raspad države:

• Vanjski dug oko 15–17 milijardi USD krajem 1989–1990.
  • To je bilo približno 20–30 % BDP-a države.
Po stanovniku zaduženje je bilo cca 620-700 dolara.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,088
"Vezano točno uz temu", ispred moje kuće, po danu i dobroj mi vidljivosti, u smjeru VŽ - KC protutnjao je đondir s prikolicom. Na prikolici je vozio 2 kom pvc spremnika po 1000 lit.
U spremnicima je bila tekučina plavičaste boje (pretpostavljam da nije bila složena modra galica).
Traktorista je max koncentrirano telefonirao na mobitel. Iza prikolice se u osobnom automobilu vozila ženska osoba i također je držala mobitel u ruci. Ne mogu tvrditi da su telefonirali u vožnji "međusobno", mogu nagađati da ga je pratila s autom iza prikolice kao "osigurač" iz njima znanih razloga.

Ovdje "tematski" pišete o nekakvim limitima za trenutnu kupnju plave nafte itd., đondir je vozio 2000 lit nečeg plavog u dvije posude.
Kako, zašto to Vi sami prosudite, a ja sam ih samo ispratio s pogledom, nisu mi neznanci...

Najnoviji postovi

Na vrh