• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,679
Je, je...i bonova i par-nepara i kave i praška za veš...svega je bilo...raj na zemlji...
To je bila luksuzna roba:ROFLMAO:,ali je svaki zaposlen,moga dići kredit za izgradnju kuće,i isplačivati ga sa kamatama..po cijeni kutije cigareta. Danas živimo u raju..a kredite će otplačivati naši unuci.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,380
Je, je...i bonova i par-nepara i kave i praška za veš...svega je bilo...raj na zemlji...
Kak nam je danas krasno i kruh bumo jeli na par -nepar. Jako mi puno znači kaj danas ima svega, ak mi penzija traje ko ženama menga. Dojde , traje 5 dana i dalje se mogu hebat

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,060
Bilo je drugova, susjeda, ljudi, ruku koliko ti srce poželi.... smijeha i veselja.... tega danas nega.... i nikad više nebu, čak ni pri Lijeski kraj lagva.
Nafte bu ili nebu, alternativa postoji. a za gore navedeno nema alternative.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
590
To je bila luksuzna roba:ROFLMAO:,ali je svaki zaposlen,moga dići kredit za izgradnju kuće,i isplačivati ga sa kamatama..po cijeni kutije cigareta. Danas živimo u raju..a kredite će otplačivati naši unuci.
Povoljnih kredita bilo je u jugi šezdesetih i sedamdesetih, osamdesetih je bilo kredita samo uz debelu šapgu - i više ne toliko povoljnih. Sedamdesetih se živjelo bogovski, a osamdesetih je sve to došlo na naplatu. Nešto slično događa se i danas: umjesto da lovu koju povlačimo iz EU koristimo za otvaranje novih radnih mjesta mi to ulažemo u beton i fasade - u boljem slučaju - a u lošijoj varijanti EU lova se pojede i popije odmah. Kako će EU lova prestati curiti u 2026. (još će dolaziti nešto za nedovršene i neisplaćene programe) država će krenuti u zaduživanje jer si ne mogu dozvoliti da se proračun smanji jer je proračun države bitna stavka u BDPu države.

• Like
Reactions: ZJ

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,093
@Axial budi sad malo iskren, koliko si kredita digao i otplatio da sve to precizno znaš?
Koja vrsta je kredita to bila?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,936
Malo sam pogledal u svoju arhivu i evo nekoliko podataka.
  • Javni dug Hrvatske je oko 51,9 milijardi eura (2025–2026).
  • To je otprilike oko 57 % BDP-a.

Ako se podijeli po stanovniku (oko 3,8 mil. ljudi), to je približno:

• 13.000–14.000 € duga po stanovniku.

Bivša država je imala 24 milijuna stanovnika.

Pred raspad države:

• Vanjski dug oko 15–17 milijardi USD krajem 1989–1990.
  • To je bilo približno 20–30 % BDP-a države.
Po stanovniku zaduženje je bilo cca 620-700 dolara.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,093
"Vezano točno uz temu", ispred moje kuće, po danu i dobroj mi vidljivosti, u smjeru VŽ - KC protutnjao je đondir s prikolicom. Na prikolici je vozio 2 kom pvc spremnika po 1000 lit.
U spremnicima je bila tekučina plavičaste boje (pretpostavljam da nije bila složena modra galica).
Traktorista je max koncentrirano telefonirao na mobitel. Iza prikolice se u osobnom automobilu vozila ženska osoba i također je držala mobitel u ruci. Ne mogu tvrditi da su telefonirali u vožnji "međusobno", mogu nagađati da ga je pratila s autom iza prikolice kao "osigurač" iz njima znanih razloga.

Ovdje "tematski" pišete o nekakvim limitima za trenutnu kupnju plave nafte itd., đondir je vozio 2000 lit nečeg plavog u dvije posude.
Kako, zašto to Vi sami prosudite, a ja sam ih samo ispratio s pogledom, nisu mi neznanci...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,936
To je normalno. Takav Johan troši puno više nego naša IMT groblja. Zato mu treba i pripasti veća količina, Nama 200, a njemu 2000. To je pravično. A možda čovjek ima velike gorice pa si je doma složil modru galicu jer vu goricama nema vodu. Ona iza mu je možda susjeda koja mu ide pomoći uključiti špricu. To bi bilo logično, barem sa moje strane gledišta. A ja nisam baš logičan i objektivan.

korisnik2508

Aktivni član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
152
Jadna nam je država u kojoj je sve stalo oko goriva u par dana.
A da, zaboravil sam da gorivo ima rok trajanja pa ga treba u čim kračem roku potrošiti.... valjda ga zato ne skladištimo i nemamo rezerve. To je samo TITO imal, njemu se nije kvarilo.....
Da je drug Tito živ on bi načestital narančastog. Ako je mogel Staljina onda bi i ovog TACO plašljivca.
Da je još malo poživio prošao bi kao njegov susjed Ceausescu.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,936
A tko bi to napravil? Oni koji su hodali u kuću cvijeća ili oni koji su ga počeli kritizirati 45 godina poslije njegove smrti i govoriti da to nije ništa valjalo? Lako je govoriti, teško je djelovati.

Na vrh