• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Građevinski radovi

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Da li je tko od vas slučajno vozio u prikolici gotovi beton iz neke betonare? Znači ne suhi pa da ga još premiješa u mješalici nego baš gotov da ga je samo iz prikolice stavio u temelje?

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Jedanput u auto prikolici.Rastavil se na proste faktore.

Šoder dole, voda gore i van skupa s cementom.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Znači nije baš nešto, ja trebam ići cca 7 km s tim da traktor mi ne ide baš pre brzo ali opet ako nije to to onda ni se ne isplati zafrkavati s tim.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Mi smo betonirali nekakav propust na cesti kod vinograda i umjesto da otvorimo stranicu
I usipamo beton trebalo ga je doslovno krampom iskrcavati.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,904
Da li je tko od vas slučajno vozio u prikolici gotovi beton iz neke betonare? Znači ne suhi pa da ga još premiješa u mješalici nego baš gotov da ga je samo iz prikolice stavio u temelje?
Član @vimi je nedavno vozio,možeš ga kontaktirati

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,535
Moj savjet,nemoj pokušavati. Dopelal buš ploču koju buš krampal s prikolice. A to onda više nije beton. Bolje suhi pa kroz mješalicu. Govorim iz iskustva

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Vozio sam ja malo jace od kubika betona nekih 5 kilometara , nije bilo nikakvih problema pri istovaru.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Ja sam mislio staviti najlon da spriječi potencijalno curenje, iako mi stranice jako dobro brtve. Ali me strah da si ne dopeljam problem na dvorište.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
pa kaj bi si dopelal problem...i tak ga moraš lopatom bacat u mešalicu, ovdje samo iz prikolice izbacaš na mjesto...niti tačke, niti miješanja... ;)

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Govorim o negativnim iskustvima kolega s takvim prijevozom, ak mi se odvoji voda i stvrdne u prikolici, što ću s tim.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
@Deda Marek da tekuci beton , iscurilo je vode , ali nije se beton upropastio nista eno ga na putu i danas posle godinu odlican je .

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,535
Problem je kaj se bu od vibracije separiral. Cementno mleko se bu zdiglo,a šoder se bu zbil na dnu. Neznam kak bi to ugradil. Godine niskogradnje su iza mene i samo jedan put smo imali takav pokušaj. Kad sam digel kipu,znaš kaj je opalo dole? Ništ. I onda kramp,lopata,mešalica i vudri.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Ja sam mislio staviti najlon da spriječi potencijalno curenje, iako mi stranice jako dobro brtve. Ali me strah da si ne dopeljam problem na dvorište.
Bez najlona se dogodi ovo kaj je @Deda Marek rekel.
Zemi sa sobom jato raca, da ga razgrnjaju dok ga voziš, kak u kamionu-mješalici ;)

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Da me ne zafrkava pristup kamionom ne bi uopće o tome razmišljao, u zadnjih par godina smo stvarno puno zbetonirali toga doma i mislio sam da malo olakšam situaciju. Teško je da ljudi doći, svi su negdje. Ni za novce nema zidara u okolici a kamo za badava.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
@jocc, pri nama Komunalno ima jednu Dieci samohodnu 4x4 mješalicu, od cca kubik...dva.
Raspitaj se, možda ima koja u tvojoj okolici. Prolazi kud i obični traktor.

Na vrh