marko93 kaže:
Onda valjda ne kuži kaj znači 2+2....
Okretač je okretač,a ravnjak je ravnjak,sad dal je on 2+2 ili 2+1+1 nema veze.to se odnosi na broj brazdi,bar sam se ja do sada tako susretao s tim...Nisam se susreo s plugom 2+2...
Pričekajmo ŠANANU pa da riješimo misterij..
Ma sve ja kužim, nema kaj kod pluga ne kužim
Ali sam se izgleda krivo izrazio, i to podosta krivo :!:
Znači ja tražim plug okretač 2+1+1, nema tu nikakve mudrije, 2-brazni prekretač na koji se mogu ugraditi još dvije zasebne brazde, odnosno još 1+1 :!: :blackeye
Tražim zato jer ima kod nas jako velike razlike u zemljama, recimo imam parcela gdje sa SAME-om orem s 2x14'', a ima gdje bih bez problema orao sa 4x14'' i naravno neke srednej zemlje gdje se ore s 3x14'' :!:
Sad nešto razgovoaram s djedom i ujakom da bi kupili plug prekretač, pa sam im ja predložio 2+1, baš zbog takvih razlika u težini zemje, a pošto sam u ovoj temi vidio plugove 2+1+1, eto došao sam na ideu zašto nebi i to probali, makar nikad niti ne stavljao 4 brazdu, a opet s druge strane možda bude i nekad 130 ks traktor pa odmah imam i plug za njega, djed mi je dao do sajma u Gudovcu da nešto pronađem pa čemu na sajmu vidjeti, eto toliko o ovom misteriju